BMW dolu 3 mü boş 5 mi


emresezer52

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2015
Mesajlar
22
Tepkime puanı
1
İsim
a
dolu 3 serisi ile boş 5 serisi fiyatlarının aynı olduğu donanım seviyelerinde hangi modelin ne eksiği oluyor açıklayabilir misiniz? :)

 
BMW zaten premium araç olduğu için genelde harman/kardon, recaro spor koltuk ve NBT ekran ekstradan aranır diye biliyorum. BMW donanım paketlerine çok hakim değilim daha bilgili arkadaşlar size daha iyi bilgi sağlarlar. Kişisel görüşüm aracı zevkli kılan donanımları oluyor bence. 5 serisinin babalığının bir süre sonra teknolojik yetersizliği can sıkabilir o yüzden dolu dolu olsun 3 serisi olsun diyorum ben. Bu arada hangi seri ve model olduğunu da belirtirseniz donanım olarak daha yardımcı olabilir arkadaşlar E60-E46 vs gibi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yaşım dolayısı ile 3 derim. Ama 40 civarı bir yaş varsa 5 alınabilir.biraz km yükseltip donanım da arttırılsbilirsiniz.

Nbt ve vakum 5 serisinin en baba donanımları olur ;)

 
bende merak ettim şimdi. cüssesi haricinde ne fark var bilmek lazım.

bence 1. kıstas , sürüş zevki, yürürken sana verdiği mutluluk olmalı, ataklık , viraj kabiliyeti v.b... 5 serisi bu konularda 3'ten iyi değilse bence dolu 3 almalısın... 

 
İkisini de sürmüş biri olarak arada doğal olarak segment farkı olduğu için aslında bu iki aracı karşılaştırmak abes. Dolu bir 5 serisi ile 3 serisi kıyaslanmaz bile ancak boş 5 mi dolu 3 mü deseniz dolu 3 derdim. Zira o kadar büyük bir araca konfor ve lüks eklentileri olmadan binmek (herkesin görüşüne saygı duymakla birlikte) açıkçası bana tat vermez. Önce 40.yıl bir 3.20 'ye daha sonra da boş bir 5.20 'ye binerseniz az çok ne demek istediğimi fark edersiniz (en dikkat çeken iki fark NBT ekran ile Harman Kardon ses sistemi). Ancak şu var ki; boş bir 5 serisi bile sizi uzun yolda 3 serisinden çok daha konforlu, güvende ve rahat hissettirecektir.

Ancak !

Bence asıl önemli olan nokta bu iki model arasında seçim yapılacaksa şunu düşünmek gerekir; ülkemizde 5.20i modeline binmek 'birazcık' cesaret ister. Aracın uzun yol tüketimi 9 litrenin altına düşmez, şehir içinde ise 11-12 litrelerde dolaşırsınız. Benzin fiyatları malum... can yakar :)  O yüzden dizel almayacaksanız 'bence' (dizel modeli performans anlamında da çok daha iyidir) 5.20 'den uzak durun derim. (Karşılaştırma 520i ve 520d arasında yapılmıştır)

3.20 'de ise daha makul seviyelerde tüketim miktarı ile daha iyi bir performans alırsınız (kasanın daha hafif olması nedeni ile, yoksa iki araba da 1.6 motor ve 170 beygir)

Belki sorunuzun tam cevabı olmadı ama bu iki araca genel olarak bu şekilde bakmanın faydalı olacağını düşünüyorum..

 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
320i sportline yakın zamanda sattım. 3 serisi sportif bir araç. komfor beklentisi olmasın.

520i alınacaksa ya comfort yada premium alınmalı. 

320 sportline ile 520 comfort donanımları hemen hemen aynı. premiumda soft close , elektrikli bagaj , hayalet gösterge... gibi donanımlar ekleniyor.

ama üsttede söylendiği gibi yakıt üzer. satmayıp 10 yıl binerim çokta gezmiyorum zaten derseniz en az 520i comfort. (520 piyasası 320 gibi hızlı değil)

320i ile yakıt ortalamam 7.5 litre idi. sakin bir kullanıcıyım ve tekirdağda yaşıyorum. trafik filan yok bizde.

yakıt kıyası için söyliyim 1.4 tsi dsg b8 passat 20bin km ortalamam 5.8 lt idi. 1.5 dci qashqai son kasa 38bin km ortalamam 5 lt idi. şu anda tdi dsg golf ile ortalamamda 5 lt.

kalabalık bir şehirde değilseniz benim gibi ortalamalar yakalama ihtimaliniz yüksek. ama birde koşmaya çalışan 170 beygirin homurtusunu duydukça kendinizi frenleyebilmekte gerekli  ;)

 
Ben 2016 yılında sıfır comfortline golf almak yerıne 1 yaşinda 2015 model hıghline (param o kadar yetiyordu.)

benım tercihim dolu 320 den yana olurdu. zaten uzun gemi gi olan d sekmentı araçları pek sevmiyorum  s=sapik

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Araçtan beklentinize göre değişir fakat , f10 nun boşu bile dolu sayılır nbt sonrandan takılabilir ben olsam f10 alıp ilerleyen zamanlarda nbt retrofiti yapardım . 

 
İçinde mermi olan dolu silahı tercih ediniz. 

3 ten başlayın dolu başlayın . 

 
Insanlar  yaşamak için yemek zorunda..

ama ve lâkin karnını doyurmak yetmemiş bir süre sonra.  Yemeklerine kattığı baharatlarla ve baharatların kattığı koku ve tat ile daha bir keyifle gerçekleştirmiş bu mecburiyeti.. mecburiyeti zevke dönüştürmüş bu sayede. Yaşamak için yemek yerine yemek icin yaşamış elit kesim. Elbette baharatın ulaşılabilir olduğu coğrafyalarda yemekten çok baharat yenir olmuş yoksulluklarını unutacak kadar baharat yediklerini de unutmuşlar.

Yüzyıllar boyunca baharat ağırlığınca altından değerliymiş insanoğlunun bu doymak bilmez tutkusu nedeniyle. 

 Ama Bazı yemekler vardır ki  

O yemekler o denli zengin ve rafine bir lezzete sahiptir ki degil baharat çeşnileri, tek bir baharatla bile bu kristalize tadı bozulmamalıdır. 

Ancak tersi de geçerlidir. Bazı yemekler baharatla daha bir lezzetlidir. Hatta baharatsız yavan ve tatsızdır.

BMW denen marka premium ile özdeştir.

Kiralayıp denediğim iki 3 serisinden birisi bomboş diğeri Luxury Plus idi. Uzun bir inceleme yazmıstim burada hatta..

Bence markaları ve modelleri aynı olsa da ikisi bambaşka arabalardı.. o kadar ki.. ilkine bindiğimde; "bu mudur?" Diyerek karşılanmayan beklentilerimin fazlalığı karşısında kendim.bile şaşkınlığa düşmüştüm.

Ancak dolu Luxury Plus  3 serisi beklentilerimin de ötesindeydi.  Incelememde yazdığım gibi vahşi bir aygırmışçasına o virajdan ötekine atılırken sizi daha fazla gazlamanız ve her virajda arkasını gezdire gezdire virajlardan bir bilgisayar oyunundaymıs gibi  çıkmanızı sağlar.

BMW güç demek,  ihtişamlı görünmek demek çekicilik genlerinde var demek.. 

BMW aksesuarları veya donanımları da baharat gibidir..

Baharatsız  yemek yenebilir ancak tatsız tuzsuz ve yavan bir yemek..

 
Bende farkli bakis acisi getireyim :D  Bol baharatli bir yemek mi, yoksa daha kaliteli bir ust segment baharatsiz yemek mi :)  Yani Bol baharatli, soslu tavuk yemegi mi yoksa sadece baharatsiz biftek mi :)  

Ben 5 serisi alirdim, oncelikle motoru cok ama cok daha farkli ve cok saglam.Malesef 1-2-3 serilerinde ki 1.6 136-170lik motorlarda orjinal bile motor kiran var :(  Su eksiltmesi gibi kronik sorunlarda mevcut.

Donanim sonradan eklenebilir butce oldukca , sportline ile aralarinda bir ucurum yok fazla donanim olarak :)  

Yani full dolu highline jetta yerin comfort b8 tercih ederdim :)  Hemde daha saglam bir motoru varken :)  

 
Arkadaşlar bu boş bmw de neler standart acaba.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 

Arkadaşlar bu boş bmw de neler standart acaba.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Türkiye Paketi Standart özellikleri

Arka Kol Dayama

Katlanır Arka Koltuk Başlıkları

Hands-Free ve USB Bağlantısı

Elektrokrom İç Ayna

Velur Halı Paspaslar

Park Mesafe Kontrolü / Arka

BMW Acil durum çağrısı

Ön Sis Farları

Lastik Basınç Göstergesi

Otomatik Kapı Kilit Fonksiyonu

Karter Koruması

LED Farlar

Akustik Kemer Uyarısı

Servotronic direksiyon

Geri Görüş Kamerası

Otomatik Şanzıman / 8 İleri

Türkçe Ön Panel

 

Geri
Üst Alt