Yüksek devirde gelen ses!


Onur Boz

Üye
Katılım
19 Eki 2017
Mesajlar
52
Tepkime puanı
11
İsim
Onur
Merhabalar,

Geçen gün aracı biraz zorlayayım dedim ve 5 - 6 bin d/d çevirdim. Normalde o kadar devirli kullanmam ama; (Araç 1.4 Tsi)

başlıkta belirttiğim gibi araç yüksek devirlere ulaşınca (5bin devir ve üzeri) bir tıngırtı sesi geldiğini fark ettim. Bu ses motor kaputunun altından gelmesine rağmen motordan gelmeyecek kadar serbest bir parçanın tıngırdaması gibiydi. Özellikle gazı kesince net duyuluyor ve sönümlenerek yok oluyor.

Aklıma triger geldi. Triger zincir olduğundan öyle bir ses yapar mı? Daha önce golf 6 'Im vardı onda yoktu mesela. Golf 7 ye de 1 seneden fazla oldu yeni fark ettim. Gerçi bu kadar zorlamamıştım daha önce ama gene de 5 bini gördüğüm olmuştur eminim.

Bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim. Umarım bir sorun değildir. Umarım turbo ile alakalı bir durum hiç değildir :(

Sesi tarif edecek olursam: Titreşimli iki metalin bir birine tın tın tın değmesi gibi... tabi çok daha hızlısı. Sanki kaynayan tencerenin kapağından gelen ses gibi.

Kaydetme imkanım olmuyor çünkü boşta devir sınırlandırıcı zaten engelliyor. Hareket halinde iken araç içinden yapılan kayıt ile duyulmaz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Onur Boz Açıkta gözle görülür bir şey olsa daha alt devirlerde de duyulurdu. Daha önce böyle bir ses hiç duymadım. Servise gidip göstermekte fayda var bence.

 
Aracı eğer motor yükte değilken bu devirlere çıkartıyorsanız turbo problem yaratabilir.

Duyduğunuz ses normal değil hocam

 
Aracı eğer motor yükte değilken bu devirlere çıkartıyorsanız turbo problem yaratabilir.

Duyduğunuz ses normal değil hocam
Motor yükte olmadığında zaten 4 bin devirde kesiyor ve o devirlerde problem yok. Sorun yükte iken hocam. Randevu aldım götüreceğim bakalım

 
Arkadaşlar tekrar görünce aklıma geldi,

Başta hiç bir sorun yok dediler fakat aracı ayrıca bakıma da soktuğum için kaldırıp yağını değiştirirken fark ettiler, korumanın öbür yüzünde kalan bir civata gevşemiş, motor'a yük binince orayı titretiyormuş. Boşta ses gelmemesinin sebebi de o imiş. Aracın altına beni de sokup eliyle gösterdi, vida bayağı bayağı gevşemiş.

Şükür başımıza bir iş çıkarmadı.

Aklıma takılan o vida nasıl o kadar gevşedi? Yani eliyle oynarken düştü yere o derece.

 
Hocam muhafazanın diger yüzünde nerede aceba birde ses şu videodaki gibimiydi.



 

Geri
Üst Alt