İnternet üzerinden yanlış fiyatlandırılan bir ürünü satın alma ?


major24

Katılımcı Üye
 
Katılım
1 Tem 2015
Mesajlar
739
Tepkime puanı
264
Konum
Muğla
İsim
Ömer
Dün WMF 'nin kendi sitesinden sistemsel bir hata sebebiyle olsa gerek 2.600,00 TL yerine 2,60 TL fiyat etiketine sahip olan bir ürünü Sipariş verip ödemesini yaptım ve şuan siparişim kargolama aşamasında görünüyor. Daha önce benzer bir durumu barcin.com.tr 'de yakalamış ve satın aldığım ürünü barcın tek kelime etmeden adresime göndermişti.
- Söz konusu siparişi karşı tarafın tek başına iptal etme hakkı var mı ? Olası ihtimaller nedir acaba ? 
Not: stok problemini bahane edemez çünkü fiyatı 2.599,00 TL olarak düzeltip satışa koymuşlar aynı koda sahip ürünü.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sözleşmeleri gereği siparişi tek taraflı olarak iptal edip para iadesi yapma hakları mevcut. Aynı şekilde stok problemini de bahane edebilirler. Kullanıcı sözleşmesinde bu gibi durumlarda olacak şeyler için maddeler ayrıntılarıyla mevcut.

 
Hakkınız olmayan bir şeyi hakkı olmayan bir fiyata almaya çalışmanız ilginçmiş. Bunu bi fırsat olarak görmeniz daha da ilginç.

 
bir eşya bir fiyata ilana konuldu ise bu icaba davettir ve satin almış olmaniz ile icap olayı gerçekleştirilmiş olur, eşyanın satışının iptalini ancak ve ancak şuan satışta olan fiyatını size ödemek suretiyle gerceklestirebilir, medeni hukuk eşya hukuku bölümüne ve borçlar hukuku kısımlarına bakmanızı tavsiye ederim, satıcı size özel olmayan bir satıştan her istediğinde vazgeçemez.

 
2600 tl lik  ürünü  2,60  almak neyin nesidir ???

 
Bi an kendimi donanım haber'de hissettim :D . Siparişinizi iptal edip kartınızdan çekilen 2.60TL'lik fiyatı iade ederler diye düşünüyorum. 

 
2600 tl lik  ürünü  2,60  almak neyin nesidir ???
Facebook'daki bir reklamda aşağıda linkini paylaştığım ürünün görselini görüp beğendiğim için sitesine girip fiyatına bakmıştım. Her ne kadar pahalı da olsa ürünü satın aldım. Sonra başka neler varmış fiyatları neymiş diye araştırırken bazı ürünlerin indirime girdiğini ama bir hata sebebiyle 1-3 TL arasında satışta olduğunu görüp 1 tane set satın aldım. Birkaç yeni evli ve evlenecek arkadaşa da haber verdim :)
https://www.wmf.com.tr/index.php/sofra-icecek/3201000189-wmf-karaf-1-lt-gumus-kapak.html

 
ulan o nasıl iş öyle. 2600 liralık ürünü 2.5 liraya alıyorsun :D  şirket bunu hemen farketmese bile bir süre sonra fark edecektir. hakları cartu curtu nedir bilmiyorum.

 

Geri
Üst Alt