Doğuş Oto Servis Skandalı


Mugzy

Üye
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
268
Tepkime puanı
159
Konum
Ankara
İsim
Arda
Selam arkadaşlar. Aralık 2017'de Doğuş Oto Çankaya'dan Yeni Golf 1.4TSI Highline DSG almıştık. Aracı aldığımızda ön camın yanındaki sağ A direk kaplamasının (tweeterların olduğu yer) kumaşı üzerinde geçmeyen bir leke mevcuttu. Müşteri memnuniyeti adına parçayı garantiden değiştirdiler fakat düzgün montaj yapılmadığı için parça oynama yapıyordu. Bunun haricinde parçanın ön göğüsle birleştiği yeri de parçayı söküp takarken deforme etmişler, beyazlık oluşmuş. Sözüm ona servislerin bu işler için özel montaj aparatları var. Sanayide döşemeciye götürsen daha düzgün yapardı belki de.

Tabi parça değişince aracı aldım geldim ne bileyim düzgün işçilik yapmadıklarını. Bunları farkettikten sonra farklı zamanlarda iki kere servis randevusu aldım fakat işim çıktığı için servise gidememiştim. Üzerinden aylar geçti, en sonunda bugün (06.08.2018) aynı servise gittim. Söz ettiğim parça sökülüp takıldı, bu sırada bekleme salonundan aracı izliyorum (Çankaya'yı bilenler bilir, müşteri bekleme salonundan atölye gözüküyor), telefon ettiler araç hazır. Halletmişler mi diye kontrol ettim, eskisinden daha beter oynama yapıyor. Araç tekrar atölyeye alındı geldi, saat oldu 6, mesai bitimi. Dediler aracı bırakın ya da sonra getirin. Tamam dedim bakım zamanı halledelim.

İçten içe söyleniyorum, gene birsürü zaman kaybettik. Tam arabaya bindim gidiyorum, elimi direksiyona attım. O da ne, elimi atmamla elime sivri birşeyler geldi. Çok sevgili arkadaşlar içeride direksiyonu çizdirmişler. Tekrar içeri gittim, böyle böyle kayıt altına alın hemen. Yok efendim araç geldiğinde vardı yoktu, şu saatte kayıt açamayız, bilmem ne. Yarın tekrar gideceğim, kamera kayıtlarına bakacağız. Bir de valeleri diyor ki araç geldiğinde vardı. Diyorum "Ne yani, ben yaptım sizin üstünüze mi atıyorum?". Öyle birşey demedik efendim. Eee o zaman?

Bugün anladım ki Doğuş Oto'ya araba maraba emanet edilmezmiş. Kendi gözünüzden sakındığınız, kendiniz yıkayıp temizlediğiniz arabayı gelir iki dakikada rezil ederler.

Siz siz olun böyle ufak tefek şeyler için uğraşmayın, takmayın. Hele hele iç trimler konusunda. Bırakın kalsın lekeli olsun, ses çıkarsın...

IMG_0682.JPG

IMG_0683.JPG

Ertesi gün yani 07.08.2018 itibariyle açılan iş emri. Şuan Çankayanın genel tutumu inkar etmek yönünde. A direği kaplaması trimi için de, fabrikada cam sonradan takıldığı için gevşeklik olmadığını ancak parçanın sonradan değiştiği için eskisi kadar sıkı olamayacağını söylüyorlar. Alman mühendisleri tolerans, esneklik gibi etkenleri düşünmemiş olamaz bence. Sonuçta makyaj geçirmiş araç bu; ilk defa yapılan,acemiliği olacak bir parça değil.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle geçmiş olsun. Sorunlar belki ufak ama bizler gibi titiz insanlar için göze batan, can sıkıcı konular, görüşlerinize katılıyorum.

Benim şimdiye kadar buradan ve/veya diğer sitelerden gördüklerim/okuduklarım kadarıyla VW yetkili servislerine genel bir güvensizlik söz konusu. Servistekilerin baştan savma davranışları de cabası. Eski aracımda iç aksamda çoğu yeri kendim söküp takabiliyordum. Teknik servis kullanma kılavuzunu bulmuştum bir yerden. Beceremediğim konuda da elektrikçi bir usta vardı ondan yardım alıyordum. Bu tarz işleri temiz çalışan ustalara yaptırmak daha iyi gibi. İşin ucunda garanti durumu var ama gördüğünüz gibi yaptıklarını da kabul etmedikten sonra bir anlamı kalmıyor.

 
Geçmiş olsun hocam. O kadar garantidir yok iyi niyettir derken tonlarca para verip bir de böyle muameleyle karşılaşmak gerçekten hoş değil. Farkında olmadan çizilse bile müşteriye topun atılması ayıp olmuş. Servisler ucuza çalıştıracağım diye saçma sapan adamları alıyorlar, sonra da böyle oluyor malesef. 

 
Çok sağolun arkadaşlar. Tabi iş emri açılmadan daha önceki işi düzeltmek için aracı atölyeye alıklarından direksiyona koruyucu kılıf takma gereği görmediler(?). Bakalım neler olacak, gelişmelerden haberdar ederim.

Bahsettiğim trimin gevşeklik sorunuyla ilgili video:

https://streamable.com/7369e

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ben 23 temmuzda aracı ilk bakıma götürdüğümde doğuş servis otoparkında kavga gürültü  vardı.

aracını servis bakımı  sonrası almaya gelen beyaz golf sahibi bir insaniyet servis elemanıyla kavga gürültü söz dalaşındaydı 

sebeb: adam aracın sol kapı  yanındaki çizik ve eziklerin serviste olduğunu iddaa ediyordu (baktım kapıda sürtme kaynaklı faça oluşmuş) çokta fazla olayın içinde kalmadan içeri girip kendi servis başvurumu yaptım . ben içerdeyken camdan baktım +40 dakika daha münakaşa sürdü

 
Öncelikle geçmiş olsun. İlk bakımımı aracımı aldığım Etimesgut servisinde yaptırdım, açıkçası önemli bir sorunla karşılaşmadım. 30.000 için Eskihisar'ı denedim, aracım bakımdayken sıfır km Golf 7,5 TDİ DSG araç verdiler, aracımın işlemi uzadı ve 3 gün ikame araç ile gezdim. Bu anlamda gerçekten büyük konfor sundurlar.

Tam aracımı aldım dönüyorum, baktım yolcu koltuğunun yan tarafında siyah bir yağ lekesi, koltuklarım da açık renk. Hemen servisi aradım, bir sürü özür dilediler, istediğim zaman ilgileneceklerini söyledirler, ertesi gün gittim hemen temizlediler.

Bu münferit olay özelinde çözüm odaklı bir servis. Şikayetlerimin tamamını kontrol edip düzeltmişler. Şimdi 45.000 zamanı geldi yine Eskihisar'a gitmeyi düşünüyorum. Yeri biraz ters olduğu için Çankaya Doğuş kadar yoğun olmuyor, tanıştığım ustalar da düzgün insanlara benziyor. En azından denemenizi tavsiye ederim. Bir de sadece VW araçlara bakıyorlar, Seat, Skoda, Audi vb yok, sanırım o nedenle arabalarımız hakkında diğerlerinden biraz daha bilgililer.

 
@Savatage gelen araca iş emri açıldığı zaman km bilgisi için içeriden, hasar vs durumu için de dışardan bir kaç cepheden fotoğraf çekiliyor.

 
hocam geçmiş olsun, firmaların servis kalitesi araç tercih etmede çok önemli. Golf'ten önce skoda rapid aracım vardı. aracı ben ikinci el almıştım, araç istanbuldaki bayiiden alınma bir araçtı. samsundaki skoda servisine bakıma gittiğimde vites topuzunda çok hafif soyulma vardı bir de direksiyonda çok hafif bir çizik vardı hatta sizinkinin belki de 10' da 1' i kadar felan (fotoğrafta zar zor belli oluyordu) bunları garantiden değiştirelim dedim anında tabi ki de efendim hemen parça siparişi geçelim o arada size de ikame bir araç veririz kullanırsınız dediler. adamlar kendi satmadıkları araba için ve hiç belli olmayan iki çizik için hem vites topuzunu hem de direksiyonu değiştiler. sırf golf sevdam yüzünden sattım arabayı ve golf aldım ama golf'ten sonra sanırım skoda alıcam  tekrar.

 
Garanti zımbırtısı olmasa yanından geçilecek yerler değil zaten hocam. Vasıfsız, kalifiye olmayan eleman çalıştırınca edince böyle oluyor işte. Bakıma da dünya kadar işçilik isterler, işçiye asgari ücret öderler. Emek sömürüsü gırla.

 
@yusuf Garantisi bitene kadar başka seçenek var mı? Hele DSG gibi hassas bir şanzıman arıza çıkartsa yandık.

 

Hiç birşey demiyorum. Sadece dün yüklediğim görselle bugün servisten sonraki görseli kıyaslayın, yorum sizlerin. Ufak bir detay: parça hala oynuyor.

IMG_0713.JPG

 

Geri
Üst Alt