Tampon Hasarı - Usta Önerisi


Katılım
5 Eki 2017
Mesajlar
110
Tepkime puanı
67
İsim
Ünal
sevgili forum arkadaşlarım,

Daha önce burada çamurluk göcüğüyle ilgili bir paylaşımım olmuştu, sorunsuz bir şekilde hallettim. göcüğün 40'ı çıkmadan bugün otoparkta acemi bir hanfendi, girmemesi gereken bir yerden girip aracın sadece tampon kısmını derinden sürtmüş. 

Bugün otoparka inince eşim gösterdi, şaşırdım ve çok sinirlendim. Haber vermediği için de biraz otopark içi araştırması yapıp bir şekilde kendine ulaştım ve gerekli ikazı yaptım. Sonrasında da masrafı karşılayacağına dair imzalı bir belge oluşturup yolumuza devam ettik.

aşağıda göreceğiniz gibi bir durum söz konusu. Sorum şu; iyi bildiğiniz anadolu yakasında iş yapan bir boya kaporta ustası var mı? Yoksa yetkili serviste işlem yapılmalı mı? Tutanak yok, cepten ödeyecek karşı taraf. Araç turmerik sarı olduğu için en optimum sonucu almayı istiyorum, bu nedenle yoruma ve öneriye ihtiyacım var.

Teşekkürler.

IMG_0515.JPG

 
Bence rötüş yapın geçin hocam. Sonuçta tampon bu illaki bi daha vurulacak,sürtülecek. Renk tutmama olayıyla da uğraşmazsınız.

 
@unalkarakus

öncelikle geçmiş olsun..

bnde de aynı renk araç var.

Aynı şekilde  bnzer çizikler var bnim araçtada..

zamanında araştırmıştım.

tokyo garage diye Ümraniye de bi yer varmış. İnternetten gördüm kadarıyla iyi işler çıkarıyorlar gibi suruyordu..

bi araştır değerlendir derim.

ama bizim renk araçlar için boyatmak cesaret ister renk tutturma konusunda sıkıntı çıkabilir.

yaptırırsan eğer lütfen bni haberdar et..

 
Beyaz olsa direk boyatın derdim. Bence böyle kalsın , yada rötüş atın. İlerde komple boyatmak daha mantıklı.

 
Geçmiş olsun hocam,

Bence kurumsal bir firmadan yardım almanız daha iyi olur. Olası bir sorunda karşınızda bir muhatap olur.

Aracınızın rengi güzel ama renk tutmama olasılığı yüksek.

Auto King'de yaptırabilirsiniz.

 
Herkese iyi bayramlar.

Rotüş boyasını bulmak biraz zahmet verdi. Birkaç kat boya sürüp üstüne de verniğini attık. Sonuç fotoğraftaki gibi oldu. 

Hafif pürüzler var ama görüntü düzgün görünüyor.  Belki ilerleyen zamanda bir ustada pürüzlerin düzeltmesini yaptırabilirim.

IMG_0550.jpg

 
işlem sonrası Sonuç başarılı görünüyor resimlerden hocam. 

 
Arife günü aynı durum da benim başıma geldi. Dar bir caddede seyir halindeyken yola paralel park etmiş bir linea geri geri çıktı ve arka tamponumun sağ kısmına vurdu. Bir kısımda boya atması meydana geldi. Para talep etse miydim düşünmüyor değilim. Tutanak tuttum elde duruyor.


Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

 
@mersamut  hocam ilk fırsatta yakından çekilmiş halini paylaşacağım. 

@Ender hocam çok teşekkür ederim.

@silvershadow hocam çok teşekkürler. İyi ki rotüş yaptım diyorum, pürüzsüz bir görüntü elde edememiş olsam da yakından bakmadığınız sürece farkı anlayamıyorsunuz.  En önemlisi de temiz ve bütün bir görüntü.

 

hocam öncelikle geçmiş olsun. tam rotüşlük olmuş bahsettiğiniz yer. pasta ile temizleyip kalan kısımlara da rotüş uygulamanız başarılı sonuç almanızı sağlar tahminen. Hatta yetkili servisler ellerinde hazırda boya varsa bunu ücretsiz de yaparlar tahminen. 
Muhtemelen dediginiz gibi yapacağım. Kaza sonuçta. Çarpan kişiye başta tepki gösterdim fakat sonrada kimsenin isteye isteye kaza yapmayacağının farkına vardım. Biraz da tecrübesizim bu konularda.
9 ay önce sıfır aldığım A3 üm ilk ufak kazasını da yaşamış oldu. Son olur umarım. Teşekkür ederim. Size de tekrar geçmiş olsun.


Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk
 

Geri
Üst Alt