Golf 7 2015 Model 1.6 TDI/DSG Motor Sesi Problemi


ycetin

Katılımcı Üye
 
Katılım
7 May 2018
Mesajlar
770
Tepkime puanı
759
İsim
Yasin Çetin
Merhaba Arkadaşlar,

Aracım konu başlığından belirtmiş olduğum üzere GOLF 7 / 1,6 TDI BMT 110 PS COMFORTLINE DSG 2015'dir. (38.500 km) 

Aracım ile 110/120 km hıza çıktığımda (ortalama devir 2000/3000 arası) gelen motor sesi oldukça rahatsız etmektedir. Forumda araştırdığımda kuş sesi şeklinde adlandırılan bir ses değildir. Bu ses motor ile ilgili bir problem belirtisimidir yoksa normal bir ses midir? Normal bir ses ise izolasyon ile çözülebilir mi?

Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

 
hocam merhabalar;

Daha sağlıklı yorumlar için bir video kaydı yapma şansınız olsa çok daha iyi olacaktır.

iyi Forumlar dilerim.

 
@ycetin hocam aynı sorun bende de var ses biraz fazla geliyor gibi. Bir çözüm bulabildiniz mi veya bu ses normal miymiş?

 
çözüm bulan yok mu aynisi bendede var hatta 3. vites 2700 3000 arası devirlerde bile var kafayı yiyecem

 
cevap için teşekkürler. Yalnız titreme yok sadece o devirlerde motor sesi içeride çok artıyor.

 
@ycetin video atabilirseniz karşılaştırma yapabilirz hız artıkça ses artıyorsa atoyprum 3. Vites 2000 2500 devirdr sorun yoksa takımlara rot balanstan olabilir ses motordansa her viteste o devirde aynısı olmalı

 
balans ayari 2000 kilometre önce yapıldı. lastikler 4. yılına girdi araba 43000 de lastik yapar mı. nasıl tarif etsem 2500 devirden sonra ses artıyor motor sanki bi tıkankik gibi giyor o devirler ve sonraainda ama devir cevirmede sorun yok 

 
seevise gidip her yerini oynamalarindan korkuyorumm ama baska carede kalmadi gibi bide yukarida arkadasin bahsettigi motor gergi makarasi ses yapar mi

 
Hocam aynı durum bende de var araç devirlenmeye başlayınca biryer tıkanık gibi horulduyor ve devam ediyor sorunu çözebildinizmi?

 
@Sel Hocam aynı durum bende de var araç devirlenmeye başlayınca biryer tıkanık gibi horulduyor ve devam ediyor sorunu çözebildinizmi?

 
aracı sattim hocam 1.4 tsi aldim

yalniz servise gosterdim satmadan once test surusune ciktik birsey yok dediler. Birsey daha farketmeistim hocam sabahalri motor sogukken ise giderken sola donuslerde 20 30 km hizlarda motor sesi yine arttiyordu duz gitmeye baslayinca azaliyordu bununlada  bir ilgisi olabilir mi bilmiyorum biraz takintili olunca bende sattim

 
ayriyeten yaziliminada bakmislardi serviste ondada bi sorun yok dediler yalniz bende uzatilmis garanti vardi belki ondanda bir sey uok demis olabilirler. Hocam bide ben devamli sehir ici kullaniyordum zorlamazdim arabayi hic bir zaman belki ara ara zorlamak gerekiyordur. Hocam benum aracta bosta 1000 1100 devir gibi bi titreme hissediyordum yalniz gaza cok yavas basmaniz gerekli anlayabilmeniz icin motor degilde araba komple titriyor gibiydi ozellkle arabanin sol on diregin orda bariz hissediliyordu hizli basarsaniz anlamiyorsunuz. Bence cozumu basittir hocam anlayan birine denk gelirseniz. cunku cekiste devir cevirmede hic sorun yoktu sadece motor sesi fazlalasmisti.

 

günaydın arkadaşlar 3 gün önce yağ seviyesinde azalma hatası aldım yaklaşık 10km sonra 1 lt castrol alıp yarısını ilave yaptım,ışık söndü buraya kadar herşey normal,20 km gidip yaklaşık 6 saat sonra çalıştırdığımda hafiften bir hırıltı başladı,aracımda toplamda 5 kişiydik ve hava çok sıcak olduğu içinde klimada sonuna kadar açıktı ve 10km gittikten sonra motordan çok fazla ses gelmeye başladı ve çok fazla rahatsız edici olmaya başladı,15km yol yaptıktan sonra arabayı yine düz bir zeminde 10dk soğutup yağ cubuğunu kontrol ettiğimde üst sınırda duruyordu . 1 gün aracı hiç çalıştırmadım ve sonra uzun yol yaptım 80/90km hıza kadar ses yok ama bu hızları geçtikten sonra motordan içeriye rahatsız edici bir ses gelmeye başladı konu ile alakalı yardımlarınızı rica ediyorum.

 

Geri
Üst Alt