1.0 TSİ MI ? 1.4 TSİ MI?


Mehmet Kaynar

Yeni Üye
Katılım
20 Tem 2018
Mesajlar
13
Tepkime puanı
11
İsim
Kaynar
MERHABA,

YAKIN ZAMANDA SIFIR KM BİR GOLF ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.BAYİDEN FİYAT ALDIM AMA 1.0 VE 1.4 ARASINDA KARARSIZ KALDIM ARASINDA UFAK BİR FİYAT FARKI VAR.SENEDE 15000 KM YAPIYORSAN 1.0 TERCİH ETMEN YETERLİ DENİLDİ.ŞEHİR İÇİ YAKIT DAHA İYİ PERFORMANS OLARAK DİĞERLERİNİ ARATMAZ DENİLDİ,KARARSIZ KALDIM AÇIKÇASI BU KONUDA BANA YARDIMCI OLABİLECEK VAR MI ?

 
Yakıt tasarrufu istiyorsanız 1.0 ı alabilirsiniz ama perfonmans da olsun derseniz 1.4 almanız lazım 1.4 ler de hatrı sayılır derecede yakıt yakıyorlar test sürüşünde 1.0 lar 3 silindir olduğundan biraz sarsıntılı geldi bana sesleri hoş ama performansı daha az tercihinizi amacınıza göre yaparsanız pişman olmazsınız

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
İki motoru da yeni Golf'de hatrı sayılır KM'lerde kullandım. Arada küçük bir fark var ama 1.0 güncel bir motor olması ve az yakması nedeniyle tercih sebebi olabilir. 

bununla beraber forumu bir gezmenizi öneririm. Bu konu üstünde konuşulmuş, tartışılmış başlıklar var. yol gösterici olacaktır.

 
Asil soru şu olmalıydı. Dsg mi manuel mi? Kesinlikle dsg.. Motor bakımından çok ucuk kaçık, arabayı uçurayım, adrenalin olsun ve yasınız 20 civarı ise 1.4 alın ama yakıt ile vergisini es geçmeyin. Yok sa 1.0 gayet yeterli. Bu arada manuel 1.0 kullanıyorum. Birçok 1.6 atmosferikten iyi ve performansı da güzel. Vergi ve yakıt tasarrufu var. Türkiye koşullarında iyi bir neden 1.0.

 
Hocam zaten bu 0 - 100 değerleri, max. hız, vs. neden bu kadar önemli anlayamıyorum. +12 veya +15 hp den beklenen mucizeye gülmeden geçemiyorum. 

1.4 _____ 0 - 100 hızlanma 9.1sn      /     1.0 ________ 0 - 100 hızlanma 9.9sn

1.4 _____ max hız 204 km/h              /      1.0_________ max hız 196 km/h

Drag yapsa 2 araç (ki bizim arkadaşlar denediler) 1.4 yol boyu 2-3 araba boyu önde gidiyor.  

Ben sadece performans kısmına değinmek istedim. Diğer kalemler de göz önünde bulundurulup değerlendirilebilir.

 
1.0 TSI alırsanız yakıt, vergi konusunda kesinlikle avantajlı ama performans konusunda fena gitmediğine kendinizi ikna etmekle geçer zamanınız. 

 
9 ay önce 1.0 aldım. 1.4 125 ps almak için gittim 1.0 test sürüşüne çıkınca 1.4 ten vazgeçtim ve iyi de yapmışım her türlü daha avantajlı. Şöyle de bir durum var ama hocam 150psler de 1.4 motor
eğer imkanınız varsa tabilki de 1.4 act almanız


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
yakıt fiyatlarının yüksek seviyelerde olduğu böyle bir ülkede 1.6 dan sonraki motor seçenekleri nedense pek ilgimizi çekmiyor.

şu anda en ideali 1.6 dizel.çoğu ülkede yasak olmasına karşı ülkemizde hala popüler 

 

1.0 yeni motor  ekonomik ve Argeleri devam etmekte( uygun mtv oranı ve yakıt konusunda artıları var, 2. el halen tam oturmuş değil piyasada)

1.4 kendini tanıtmış ve performans + ekonomik denebilir ( performans çok iyi, yakıt konusunda biraz dikkat edilmeli, 2. el 1.6 dizelden sonra en çok aranan araç )

Şahsi Fikrim kullanım önemli olduğundan 1.4 TSİ DSG düşünürdüm Ama gerçekten sakin kullanmayı ve bolca şehir içi yapacaksanız 1.0 mantıklı

Seçim yapmak için her iki motorunda artı ve eksilerini yazarak gerçek istediğinizi daha rahat bulabilirsiniz hocam :)  

 

Geri
Üst Alt