45bin Bakımı ve Bazı Sorunlar


bravo32

Üye
Katılım
15 Kas 2015
Mesajlar
211
Tepkime puanı
16
İsim
Abdullah
Değerli arkadaşlar,

Bugün 2016 1.4 TSI Highline Manuel aracımı servisten teslim aldım, 45 bin bakımını yapıldı ve 857 lira ödedim. Rutin filtre değişimleri, conta kapağı, yağ değişimi.. Aynı zamanda taş sıçraması sonucu ön cam çatlamıştı, onu da değiştirdiler kasko aracılığıyla ve orjinal cam takıldı. Bu işlemler için 1 gün araç serviste kaldı ve ikame araç temin ettiler. Sabah beni aradılar, lastiklerin değişmesi gerektiğini kılcal çatlakların fazla olduğunu, can sileceklerin yıprandığı ücreti karşılığında değişim isteyip istemediğimi sordular, kabul etmedim, bu konuları kendim çözebilirim neticede. 

Akşamüstü aracı aldım, güneşte park halindeydi ve yan profilden farların çok kılcal çizikli olduğu farkettim. Durumu söyledim, ama normal olduğunu söylediler, led far kullanan kullanıcılar, sizde de durum böyle mi?

IMG_8472.jpgIMG_8485.jpg

Aydın' dan Marmaris e yola koyuldum ancak motordan değişik bir ses geldiğini farkettim, sanki motorda yağ yok, sanki ıslık gibi. Bu sesin  sadece 110-120 km arasında geliyor olması daha hayret-i mucip. Bu durum hakkında bir tavsiyesi olan var mı acaba dostlar?


Bu konuya çok canım sıkıldı eve geldim ve stop etmedim, malum birkaç dakika beklemek icap eder. Eksozun hafif boğuk geldiğini düşündüm, biraz gaz verdim, sıkıntı yok gibiydi, ancak 3bin-4bin devire gelince araba olduğu yerde sallanma silkelemeye başladı.  Buda yeni bir dert oldu bana.

Çok moralim bozuldu bu durumlara, paylaşmak istedim, belki bazı konularda bilgisi olan vardır.

Son olarak 4,5 ay önce aracımın 2 senelik garantisi doldu. 

Saygılarımla

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun benim araçta da farlardaki kılcal çatlaklar var içeride bizenon fardan dolayı diye tahmin ediyorum. Tekrar geçmiş olsun.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
sağolasın hocam. farlarda karşıdan çok sırıtmıyor ama yandan bariz belli oluyor.

F15CC944-B608-4D03-86C6-5B09D8CBE0DE.JPG



 
hocam çok geçmiş olsun öncelikle aracı bu sesten dolayı bence servise götürmeniz gerekli 1.4 tsi kullanan bir arkadaşım var dediğiniz devirlerde  bu sese hiç rastlamadım o kullanırken o da çok dinler aracını sizin gibi.

ayrıca cama ne ödediniz ve işçilik nasıl oluyor acaba.cam olayı neleri söküyorlar acaba.her servisede yaptırılmıyor bu işler artık anlamadım ben kime güvenecez.

 
Hocam, cami kaskodan (allianz) ucretsiz taktirdim. Herhalde en onemli husus bu konuda ruzgar sesi ve su sizdirmazligi olsa gerek. 

Su sizdirmazligini deneyemedim ama yaklasik 200 km yol yaptim ruzgar sesi yoktu 140 a kadar. 

Fakat enteresan bir sekilde camin sag sol ust koselerinin tavanla birlesimi esit degil, sol ust daha dibe girmis gibi. 

Bu hafta deneyecegim araci gozlemleyecegim zira dediginiz gibi bana servis yollari coktan gorunmus bile. 

 
Benim anadolu kasko bende servisten değişim yapacağım 1600 civarı dediler. çatlak yarım metre oldu şu anda ilerliyor yavaş yavaş.😀

servis anadolu ile anlaşmamız yok dedi siz bize ödersiniz kasko size daha sonra öder dediler.

Cam konusunda söylediklerinizi sölicem servise ben çok takarım sizin gibi milim kaysa o camı söküp tekrardan yaptırırım diye uyaracam onları.

 
Benim aracımda halojen far var ama aynı kılcallardan bende de mevcut. Sinir bozucu gerçekten.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@tcu_halil valla bilemedim ki hocam, mesela 120 yi geçince ses kesiliyor. Haftaya Cuma ya yeniden randevu aldım.

 
buarada rölantide 4bin devire gelince sarsıntı olayı kesiciymiş meğer  :)  

bunu da yeni öğrenmiş oldum, rölantideyken veya ayak debriyajdayken 4bine gelmeden kesici devreye giriyor. Serviste, motordan gelen sese, farlardaki kılcal çatlaklara,  ibrelerin içinden ses tıkırtı sesine ve camın sol üstündeki boşluğa bakacağız. nazar değdi hırçın delikanlıya resmen.

 
@bravo32 farlarınızdaki kılcal çizikler malesef farın üretimden kaynaklı birşey değil.., kireç lekesi veya kullanılan şampuandan kaynaklı bir durum olabilir

 

@forzaGilles sizce camdaki sol üstteki boşluk normal mi hocam? Diğer tarafta böyle bir boşluk yok. Bir de konsoldan zırıltı başladı, acaba cam değişimi ile ilintili olabilir mi?

 

Geri
Üst Alt