Galericilerden sıfır Golf alınır mı?


Katılım
13 Tem 2018
Mesajlar
204
Tepkime puanı
181
Konum
urfa
İsim
ahmet
Arkadaşlar yeni üyeyim konuyu yanlış yere de açmış olabilirim özür dilerim. Ben eski bir golf kullanıcısıyım 2015 te sıfır aldığım gözüm gibi baktığım 1.6 tdi comfort aracımı geçen yıl ev almak için sattım. Daha sonra uykusuz geceler pişmanlıklar vs:)) İnsan sevgilisinden nası severek ayrılırsa öyle bir duygu işte. Neyse bu 1 yılda borçlarımı bitirdim ve araba bakmaya başladım. TAbiki bu sefer yine gözüm golfte tek farkla eski aracımda olmayan şeyleri denemeyi istiyorum. Öncelikle highlineden kesinlikle şaşmıcam, eski aracım manueldi ama tüm şikayetlere rağmen yine de riske girip dsg şanzumanını deneyeceğim. Tek arada kaldığım konu motor. Yine 1.6 dizel mi yoksa 1.4 tsi 125 veya 150 mi bilemiyorum. Tsi motora çok yabancıyım hakkında hiçbirşey bilmiyorum ne yazık ki. Önceki aracım dizel olduğu için dizel alayım diyordum ama fiyatlar çok yüksek tsi hakkında da fikirlerinizi almak isterim. Asıl soruma gelelim. Malum siteden ilanlara bakıyorum sıfırı 170 180 olan araçların 2017 model 0 km si 145 146 civarı fiyattan satılıyor. 2. el 3bin 5 bin de bile o donanımdaki ilanların 150 lerde gezdiğini görünce sıfırının 145 civarı olması cazip olduğu kadar şüphe de uyandırıyor. Malum sonuçta galerici:) Sizin fikriniz nedir bu tip araçlar hakkında gözü kapalı alınabilir mi?

 
@Ahmet Tokmak Galericilerden hep uzak durmuşumdur. Şu anda Volkswagen bayilerinde çok iyi kampanyalar var, ayrıca  hurda indirimi de yapıyorlar. Uğrayıp bilgi almanı tavsiye ederim.

 
Devir ekonomi devri, arada ciddi farklar varsa yanınıza araçtan anlayan, boyasını vs. kontrol edebilecek birini aldıktan sonra içinize sinen aracı gayet alabilirsiniz diye düşünüyorum. O araçların büyük bölümü hali hazırda plakası çıkmış araçlar olabiliyor. Yani size 2. el olarak satıyorlar. Galeriler o araçları da filo alımı yapıp ciddi indirimler ile aldıkları için bayi ile aralarında büyük fiyat farklarıyla satabiliyorlar. 

 
Tam olarak @OnurJZ389 hocamın dediğini diyecektim. Galericiler sıfır araçları indirimli halde alıyor. Birde kur artışı sırasında bayi araçlarının fiyatı atıyorum %10 artıyorsa galerideki fiyat 2.el üzerinden olduğu için %5 artıyor. 

Burada dikkat edilmesi gereken husus galericideki araca yanınızda çok iyi bir ustayla gitmeniz. Sözünün eri galericiler olduğu için malesef yalan araba satanlarda var. Ayrıca liste fiyatına bakmak yerine gidip 3-4 farklı bayiden indirimli net fiyat alın bence. Galerideki 145 bin lira arabanın aynısını 150’ye bayiden bile alabilirsiniz iyi denk gelirse.

 
Cok tesekkur ederim arkadaslar. Tabi sifir da satsa galericiye giderken arabadan anlayan birini goturmek mantikli. 

 

Geri
Üst Alt