Ayak aydınlatma montaj


cengizgencerkatuk

Yeni Üye
Katılım
25 May 2018
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Arkadaşlar merhaba,

Aracım 2013 midline plus internetten almış olduğum ayak aydınlatmalarını koltuk ve konsol altındaki yerlerine kabloları döşeyerek montajını yaptım.

Fakat elektiriğin bağlanacağı yeri çözemedim. Brc üzerinden bağlayıp kodlama ile teyp menüsünden işik şiddetini ayarlıyabiliyoruz.

1. Brc üzerinde hangi pine giriş yapılması gerekli

2. Kodlamalar varsa paylaşırsanız sevinirim

Şimdiden teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Hocam arka koltukların altına da taktıysanız kablolamayı vs nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz? İnternette bu konuda hiçbir şey yok sayılır. 

 
BİR GELİŞME VARMIDIR KONU HAKKINDA BENDE YAPICAM AMA BİLGİ BULAMADIM

 
Kendi aracımda arka ayak aydınlatmayı önden paralel alarak yaptım . Ön koltuğun arka tarafında yeri var direk oturuyor .

 
BENİM ARACIMDA ÖNDE YOK SIFIRDAN ÇEKİLİP KODLAMAM GEREK

 
Aracım comfortline arka ayak aydınlatması yok kablo çekme işleminden sonra yapmam gereken kodlama işlemi için kodu paylaşabilecek biri olursa sevinirim

 
Aracım comfortline arka ayak aydınlatması yok kablo çekme işleminden sonra yapmam gereken kodlama işlemi için kodu paylaşabilecek biri olursa sevinirim
Ön ayak aydinlatmadan paralel alacağınız için kodlamaya gerek yok

 
@mbonat sürücü koltuğu arkası tamam da hocam yolcu koltuğu altına halının üzerinden mi geçirip kablo çektiniz? 

 
Ön ayak aydınlatmadan hat alıp arkaya ayak aydınlatma takacak olanlara; sağ ön ayak aydınlatmadan hat almalarını, sağ arkaya hattı getirdikten sonra şaft tüneli üzerinde bulunan trimin altına kabloyu iterek gizleyip sola ilerlemelerini tavsiye edebilirim. koltuk rayına denk gelen kısımlarda biraz çabalayarak kabloyu rayın altından götürebilirsiniz. Birde işe başlamadan önce kumaş bant alıp kabloyu boydan boya ince şekilde sararsanız plastik kaplı kablonun sıkıştırdığınız yerden kayıp düşüp kötü görünmesini de engellemiş olursunuz. ufak tefek takılmalara karşı da daha güçlü olacaktır kablonuz. 

 
Ben sağ arka için sağdan sol arka için soldan elektirik aldım alt tarafta  kalan trimleri söküp halının altından geçirdim lambayıda orjinall yerine takım . Paralel almada sıkıntı yokta halının altından geçirmek baya zor oldu kılavuz tel yada sert birşeyle kabloyu ittirseniz daha rahat olur .

 
beyler c 72 pine giriş yaptım fakat kodlama bilgilerim eksik yok mu yardımcı olucak bir arkadaş

 
Ön ayak aydinlatmadan paralel alacağınız için kodlamaya gerek yok
@forjust1day üstadım Ali express te bulduğum ürün bu https://s.click.aliexpress.com/e/bmKNXEnI

yalnız bunun uçları soket.Bir ucu lambanın ama diğer taraf pin olması gerekmiyor mu ?

paralel almam lazımsa ön ışık kablolarından; bu sefer  aldığım kablonun Soketini kesip ön ışık kablosunu  soyup bağlamam mı gerekiyor? Bu sefer fazla amper çekeceği için arızaya neden olmazmı?

 

@Erman hocam eğer öndeki kabloyu değiştirmicekseniz yani baştan tesisat çekmicekseniz ön deki soketlerden paralel alıcaksınız ister kesme biçme yapmadan uçlarından alın isterseniz kabloyu sıyırıp alın paralel alacağınız için voltaj sabit kalır ve arızaya neden olmaz .

 

Geri
Üst Alt