Golf 7 Kasislerde Ön Takımdan Gelen Ses


ricikli

Üye
Katılım
5 Haz 2018
Mesajlar
57
Tepkime puanı
20
İsim
ricikli
Merhaba 

Sadece kasislerde değil aslında aracı sert kullanımda ani frenlerde iki demir parçasının birbirine vururken çıkarttığı bir şıngırtı sesi gibi gelen ses normal midir ? Ön takımlardan geldiğini düşünüyorum. Aracımı 3 ay oldu alalı. Alırken ekspertizden hatasız raporu da aldım. sizce ciddi bir sorun mudur ? Vites gibi diğer aksamlarda yaşadığım genel bir sorun yok.

2014 comf. mk7 kasa. DSG 

 
Araciniz dsg ise Ani frenlerde vites küçülürken Zincir sesi gibi şıngırtı sesi gelir..bu dsg şanzumanda normal kabul edilen bi durumdur..

 
O ses normal bir ses ve geçici çözüm dışında kalıcı bir çözüm yok. Soğuk havalarda daha bir belirgin oluyor o ses. 

 
aracınız DSG ve Sanırım bahsettiğiniz şakırtı DSG Vitez Mekanızmasında bulunan K1 K2 diye netilendirilen  Kulakçıkların sesi. Garip geliyor ses ilk zamanda ama Zamanla alışıyorsunuz sesine :)  

 
benim golf te de aynı ses var hatta servise götürmeyi düşünüyorum ön amortisörden geliyor diye düşünüyorum ben.

şehir içi normal kullanımda herhangi bir ses yok ama diyelim ki kasis gördüm kasise geldim yavaşladım  ön teker kasisten geçtikten sonra o ses geliyor.sanki paslanmış demir sesi gibi araba yaylanıyor kasisten sonra ve o ses duyuluyor aynı ses mi sizinki ile bilemiyorum ama benim genelde bütün kasislerde bu ses var

 
bir süre sonra şarkı gibi gelir :D

 
@palsak aynı durum bendede vardı gıcırtı sesi gibi kasis ten inişlerde geliyordu..forumdankonusu var burçlardan geldiği söylenmişti forumda.2 ay önceki bakimda servise ilettim burçların kontrol edileceği çatlak var ise değişim yapılacağı yoksa yaglanacagi söylendi.catlak olmadığı için y sadece yağlama yapıldığı söylendi ve o günden sonra ses kesildi.bu şekilde belirtin servise gereğini yapıyorlar .bu arada servis vosmer Bornova...

 
Aynı konudan bende müzdariptim ve serviste aracım garantili olduğu için rot kolları değişti ve yağlama işlemi yapıldı ve ses kesildi.

 
Şanzıman içinde bir kaç pul değişiyor ve ses kesiliyor. Ama 1 seneye kalmaz tekrardan başlar. Bu sesi çift kavrama araçlarda kesmenin pek bir yolu yok gibi, en azından ben daha şakırdamayan çift kavrama görmedim. Teknik bir sorun olmadıktan sonra çok da kurcalatmaya değme bence.

 
sorun dsg mi burçlar mı benim şimdi anlamadım arkadaşlar:d

 
Vallahi arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Çok faydalı cevaplar oldu. 

@palsak sorunumu güzel özetlemiş. Konu aslında genetik bir şey DSG için çok da takılmak gerekmiyormuş. Yine de burçlara ve rot kollarına  ilk servis bakımında ayrıca baktırılmasında fayda var gibi not aldım.

Teşekkürler herkese.

 
Dsg kısmına yapacak birşey yok burçlardan oluyorsa komple aracın altını yıkatıp ön motor altı korumayı sökerek.. Kurumasını bekleyin tüm burçlara ısıya suya dayanıklı kauçuk gres sıkın ben hhs2000 sıktım en ufak ses kalmadı + bu parçaların ömrüde uzamış oldu taştan tozdan arınmış ve dış etkenlere karşı koruma sağladım .. 

 

Hocam o ses ön burçlardan geliyor Golfte açık tip burç kullanılmakta olduğundan geliyor serviste golf R burcu taktırırsanız düzeliyor, ancak ilerdr yine yapıyor çok takılmamak lazım. Her araçta mevcut o ses.

 

Geri
Üst Alt