Golf 7 Arka Süspansiyon Hk. (Torsiyon Çubuğu)


ycetin

Katılımcı Üye
 
Katılım
7 May 2018
Mesajlar
770
Tepkime puanı
759
İsim
Yasin Çetin
Merhaba Arkadaşlar,

Son günlerde aracımın arka süspansiyonlarının oldukça sert olduğuna kanaat getirdim. Bağımsız süspansiyon ile torsiyon çubuğu arasındaki farkı biliyorum ancak bu kadar fark etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Set veya çukurlardan geçerken arka koltukta oturan resmen böbrek taşı olsa düşürür o derece. Ayrıca arka bagaj kapağı bu sertlik sayesinde trim sesinin dibini sıyırmış durumdadır. Araç üzerinde takılı torsiyon çubuklarının bir kullanım ömrü var mıdır? Bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarım varsa desteklerini rica ederim.

Not: Lastik basınç değerleri ön/arka 32 ps'dir.

 
Torsiyon çubuklarının sağlığı ile ilgili bir konu değil. Aracınızda fabrika çıkışı 18 jant varsa amortisor takozlarını kontrol edebilirsiniz. Bağımsız süspansiyon konfordan çok yol tutuşuna etkisi var.

arkadaşımın 1.2 tsi’ı benim 1.4 tsi’ımdan belirgin bir şekilde daha konforlu. Her iki araç da 17 jant. Lastik seçimimizden bile kaynaklanıyor olabilir.

 
Bağımsız bozuk yollarda arka koltuk için daha konforlu denilebilir ama bu konfor engebede savurmama şeklinde ortaya çıkıyor. Tsi için de  yaylardan dolayı daha sert olduğunu söyleyebilirim, torsiyon olmasını  çok da önemsemeye gerek yok. Torsiyonun etkisini zorladığınızda virajlarda ve bozuk yollarda aracın dengesinin bozulacağı kadar hızlı gittiğinizde fark edersiniz. 

Bagaj kapağı meselesine gelince orada trim sesi kronik üst taraftaki stop lambasının metale çarpmasından geliyor genelde. Yapılacak şey basit o kısmı çıkarıp çevresini güzelce sesleri kesecek malzeme ile sarmak. Çıkarması da zor değil, özel bir uğraş bile gerektirmiyor, önce üst taraftaki parçadan başlayarak çıkarılabiliyor. 

 

Geri
Üst Alt