Golf 1.4 TSİ yağ değişim süresi


Emin Kaya

Yeni Üye
Katılım
16 May 2018
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Golf 1.4 TSİ Aracımın 45.000Km bakımı 3.000 Km geçti sizce Motorda veya Servisde bir problem olur mu? En yakın servis 120 km uzakta 

 
Aracınız büyük bir ihtimalle garanti dışında kaldı. Belli km aralığı geçtikten yağ özelliğini kaybedip motorda çeşitli sorunlara yol açabilir. Bir an önce bakımı yaptırmanız gerekir.

 
Hiç bişey olmaz hocam benimde mecburen 1000 km geçmişti randevu yoğunluğundan dolayı sıkıntı olmadı ama dikkatli kullanmakta fayda var.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@EmergencyAracın Garantisi Normalde bitti ama Servis uzakta olunca Motora bi zarar verir mi? O düşündürücü 

 
@Emin Kaya aracınız dsg ise iyi niyet garantisi önemli bir unsur. Motor sağlığı açısından ise aracı sıkıştırarak kullanmıyorsanız 2-3.000 km çok zarar vermez ama söylediğim gibi yağınız artık özelliğini yitirmeye başladığından gönül rahatlığıyla hiçbir şey olmaz hocam kullanın bir süre daha diye rahat konuşamam değiştirmenizde fayda var.

 
Motor sağlığının en önemli belirleyeni düzenli bakımlardır, turbosu sonradan büyütülmüş ancak doğru yağ ile sık sık bakılmış araçların bile motor içi sıfır ayarında kalabiliyor.

Aracı uzun süre/yüksek km sorunsuz kullanmak istiyorsanız bir an önce değiştirmeye bakın. Eliniz yatkınsa kendiniz bile düz bir zeminde yağ filtresi ile birlikte değiştirebilirseniz.

Yağı değiştirene kadar motoru 2500-3000 devirin üzerine çıkarmamaya özen gösterin.

 
Golf 1.4 TSİ Aracımın 45.000Km bakımı 3.000 Km geçti sizce Motorda veya Servisde bir problem olur mu? En yakın servis 120 km uzakta 
Motora ciddi bir zararı olmaz hocam. Aracı sakin kullanıyorsanız ve daha çok uzun yolda normal devirlerde kullanıyorsanız yağ ömrü 15bin kilometreden daha uzun olur. 

 
[mention=3400]Emergency[/mention]Aracın Garantisi Normalde bitti ama Servis uzakta olunca Motora bi zarar verir mi? O düşündürücü 
Hocam garantiniz bitti ise en yakın sanayide bakım yaptırabilirsiniz.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
@Emergency Ustam 120 km uzakta servis bu km gidilinceye kadar bir problem yaşatır mı? O korkutuyor Şimdiye kadar hiç geçirmezdim ama beklenmedik Şehirler arası durumdan oldu 3.000 km geçti

 
@Emin Kaya hayır 120 km yoldan motor sağlığı açısından sorun olmaz siz yinede 3.000 deviri geçmeden kullanmaya çalışın.

 

Geri
Üst Alt