Kasko yaparken araç özellikleri belirtmeye gerek var mı


@Başkan hocam diyelimki belirtilmedi ve sağ far kazada kırıldı belirtilmediği için halojen mi takarlar? 
Hocam bu konu biraz karmaşık sanki sigorta firmaları ve eksperlerin insafına ve insiyatifine kalmış gibi görünüyor.

Şimdi Kafama takıldı Sigortacımı aradım. Yeni yaşadığı bir konudan bahsetti. 

Bir müşterisi Nissan Qashqai cam tavanlı araç Cam tavan kırılmış. Aracı serviste eksper görüyor. Sigortacıyı arayıp aracı sağlam görüp görmediğini sorguluyor. Neden cam tavanın poliçeye eklenmediğini soruyor. Sigortacıda aracın orijinal donanımı olduğu sonradan eklenmediğini belirtiyor. Eksper Sonra geri döneceklerini bildiriyor. @Ender hocamın dediği şaseden kontrol edip hasarı kabul ediyor ve masrafı karşılıyorlar. 

Buradaki püf noktası “aracın standart donanımında cam tavan olması” Highline bir araçta far standar donanımda xenon olduğundan policeye ekstra ekletmeye gerek yoktur. Fakat bizim comf. Araçlarda bu standart donanım olmadığından olası bir durumda birilerinin insafına kalmamak için bu donanımları ekletmekte fayda olacaktır. Ben kendi aracımda eklettim. Olası bir durumda aracıma üzülürken birde eksperdi sigorta şirketiydi uğraşmak istemem. Toplam fiyatta 100-150 tl fark eder. 

 

Hocam şasi numaranızdan aracınızda fabrika çıkışlı opsiyonlar görünüyor. 2. Yıl kasko yaptırırken özellikle sigortacıma bu durumu danıştım highline'da bi-xenon standart geliyor fakat dönüşe duyarlı U ledli bi-xenon plus far opsiyonum var. İşletmem gerekiyor mu diye özellikle araştırdık. Servis danışmanımla da görüştüm şasi numarasında orjinal fabrika çıkış olduğu için işletmeme gerek olmadığını söylediler. Yine aynı şekilde sunroof da highline'da standart gelmiyor sunroof kırılırsa benim kaskom opsiyon ve işletmediğim için sunroofu karşılamayacak mıydı? Hayır fabrika çıkış şasi numarasından görünen tüm opsiyonlar kasko fiyatına dahil dendi. Sonradan ekleme olan örnek tavan bagaj portu varsa işlenecek veya sonradan U led takılmışsa eklenecek ben kaskomu yaptırırken bu şekilde bir yol izledim. Bilgi amaçlı yazdım söylediklerimi göz önünde bulundurarak sigortacınızdan ve servisteki danışmanınızdan tekrar bir araştırma yapın. 

Keyifli forumlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bereket sigorta hakkında iyi yada kötü ne düşünüyorsunuz bereket 975, axa 1250 çıkıyor

 
@osmanal51 banada en uygun teklifi bereket sigorta vermişti. Sigortacım daha önce hasarlı araçta da yedek araç tahsisinde de herhangi bir sorun yaşamadıklarını, bulunduğum il için hem yetkili servis hem autoking ve birkaç iyi firma ile anlaşması olduğunu söylemişti. Yinede işlem yaptırmış kişilere sormak gerekir.

 
[mention=3779]osmanal51[/mention] banada en uygun teklifi bereket sigorta vermişti. Sigortacım daha önce hasarlı araçta da yedek araç tahsisinde de herhangi bir sorun yaşamadıklarını, bulunduğum il için hem yetkili servis hem autoking ve birkaç iyi firma ile anlaşması olduğunu söylemişti. Yinede işlem yaptırmış kişilere sormak gerekir.
sizde yaptirmadiniz sanırım sigortacı çok övüyor ama yaptiranlardan bilgi almak lazım

Sent from my HUAWEI G7-L01 using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

 
@osmanal51 hayır ben yaptırdım ama kaskodan herhangi bir işlem yaptırmadım kaskosundan işlem yaptırmış kişilere sormak gerek demek istedim. Aynı şekilde benim sigortacım da övdü ve işlemlerinde sorun yaşamadıklarını söyledi. Kasko yaptırırken özellikle klozlara dikkat edin. Bazı firmalar teklifi düşük çıkarmak için bazı klozları eksiltebiliyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt