VCDS ile TPMS set etme problemi


Ertugrulisci

Yeni Üye
Katılım
5 Eki 2016
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
İsim
Ertuğrul İŞÇİ
Herkese merhabalar,

2015 model golf MK7 comf. aracım var. Orjinal teybini Aliexpressten aldığım bir teyp ile değiştirdim. Fakat bu teyipte TPMS SET özelliği bulunmamaktadır. tek çarem VCDS ile set etmek. daha önce 2 kere tesadüfen sıfırlayabildim fakat son 2-3 gündür uğraşmama rağmen hiçbir şekilde hatırlayamıyorum... 

VCDS ile TPMS SET etmek konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acaba? Şimdiden teşekkürler..

 
Hocam çinden aldığınız ürünü öğrenebilirmiyim? 

 
ürünün ismini aşağıya kopyaladım link falan kalmamış :D . 2 sene olmuş alalı 344 dolara almıştım o zaman dolar ucuz tabi :D üreticisiyle falan da görüştüm TPMSyi set edemiyomuşuz bu modellerde malesef.

Bway 10.2" capacitive 2 din Car radio for 2014 VW Golf 7 Quadcore Android 4.4 car multimedia with 1G RAM,16GB iNAND,wifi

 
@Ertugrulisci hocam memnuniyetinizi veya memnun olmadığınız şeyleri hatta kısa bir inceleme videosu çok iyi olur benimde düşüncelerimde var ama android olunca herkez uzak dur diyor :(

 
Ya genel olarak memnunum birincisi çok şık ve orjinal duruyor. Ben daha aktif kullanırım diye düşünüyodum ama şuan yalnızca spotify'ı kullanıyorum mp3 yüklemeye vs bile üşeniyorum. hatta alırken eşim beğenmeyecek endişesiyle almıştım, şimdi sıkıldım eskisini takayım istiyorum eşim izin vermiyor :D

beğendiğim kısımları:

spotify başta olmak üzere bütün applicationları destekliyor. hatta bir iphone kullanıcısı olarak android uygulamasında biraz cahil kaldım yoksa bence daha aktif kullanılabilir. 

google maps'i indirdim navigasyonu çok başarılı. ç.dışı harita yükledim internete bağlanmaya gerek kalmadan kullanabiliyorum. (bunların tamamı telefonda da var neden kullanmıyorsun derseniz sağolsun vw teyiplerine bir bluetooth u çok gördüğü için kablo pisliğinden kaçıyorum diyebilirim)

geri vites kamerası çok başarılı

bende orjinal park sensörleri var onlarla tam uyum sağlıyor ekranda gösteriyor.

arabanın bütün ayarlarını (TPMS HARİÇ!!!) menüden yapabiliyorsunuz. arabanın iç aydınlatma şiddeti vs dahil..

direksiyondaki kumanda düğmeleriyle uyumlu çalışıyor.

androidden anlamadığım için uygulama arayüzünü değiştiremiyorum aslında aynı donanıma sahip bir çok daha güzel arayüzlü model var.

bluetooth ile telefon bağlantı olayı çok başarılı. hem müzik hem konuşma için. direksiyon kumandasını kullanabiliyorsun..

Beğenmediğim kısımları:

en başta radyosu çok başarısız. orjinal radyonun kalitesinin yarısı bile yok. 

radyoda kanal kaydetme gibi bir durum yok ya da ben beceremedim. search gibi saçma bi düğme var ona basınca bütün kayıtların siliniyor :D  2 yıldır radyoyu hiç kullanmadım diyebilirim.

beni en çok sinir eden kısmı TPMS sıfırlama olmuyor ve ben haftalardır o uyarı lambasıyla geziyorum. biraz takıntılı biri olduğum için bu teybi sökmeme sırf bu ikaz lambası bile sebep olabilir.

wifi bağlama olayı tahmin ettiğim kadar pratik değilmiş. gerçi cihaz bulursa otomatik bağlanıyor ama iphondan her seferinde kişisel erişim noktasını açmak gerekiyor. ben genelde uğraşmadığım için spotify ve google maps naviyi ç.dışı kullanıyorum. 

belki çok saçma gelecek ama orjinal teyipte kontağı açınca direkt radyoda müziği çalmaya başlıyordu. bunda ana ekrandan spotify uygulamasına tıklayıp play'e basmak gerekiyor :D  gerçi mp3 ve divxte nasıl olur bilmiyorum, otomatik başlatıyor olabilir.

ne kadar doğru bilmiyorum ama aracı servise götürdüğümde "teyp orjinal değil diye aküdan fazla güç çekiyor" demişlerdi ama 2 yıldır bir kere bile bunun dezavantajını yaşamadım.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. dediğim gibi eşimi ikna edersem + TPMS olayını çözemezsem + telefon için sipariş ettiğim ses ve şarjı tek kabloyla taşıyan ve kabloyu gizli biryerden geçireceğim bir sistem kurabilirsem teybi satmayı düşünüyorum. :D  biraz fazla ön koşul oldu.. 

 

Geri
Üst Alt