1.4 tsi 3.yıl bakımı hk.


sercanozkan

Yeni Üye
Katılım
27 Mar 2018
Mesajlar
12
Tepkime puanı
6
İsim
sercan
Merhaba sabah aracı Doğuş Oto Esenyurt' a  teslim ettim. Teslim ederken bakım harici birkaç not aldırmıştım. Aynen aşağıdaki gibi yazıp a4 e bastırıp ss ye verdim. Az önce ne durumda diye aradım. Aldığım cevaplara sevindim.

XENON MERCEKLERDE LEKELER OLUŞMAYA BAŞLADI DAHA ÖNCE YOKTU (GARANTİ KAPSAMINDA DEĞİŞİMİNİ YAPACAKLARMIŞ)

KASİSLERDEN GEÇERKEN ÖN TARAFTAN GACUR GUCUR SES GELİYOR (BURÇLARA YAĞLAMA YAPILACAKMIŞ YADA DEĞİŞTİRİLECEKMİŞ)

ÇUKUR VE KASİSLERDEN GEÇERKEN SAĞ GÜNEŞ SİPERİNDEN VE SUNROOFTAN TIKIRTI SESLERİ GELİYOR. (SİPERLİK DEĞİŞTİRİLİYOR SUNROOF A İZOLASYON YAPILMIŞ)

ŞÖFÖR TARAFINDAN FAZLA RÜZGAR SESİ GELMEYE BAŞLADI (FİTİLLER DEĞİŞTİRİLECEK YADA İZOLE EDİLECEK)

RADYO ARA ARA ÇEKMİYOR (YENİ YAZILIM İLE ÇÖZÜLMÜŞ)

ARNAVUT KALDIRIMLI YOLDA ŞINGIRDAMA SESİ GELİYOR ( BUNUN MEKATRONİKTEN GELDİĞİNİ TÜM ARAÇLARDA MEVCUT OLDUĞUNU SÖYLEDİLER) SADECE BUNA EMİN OLAMADIM !

EKSTRA OLARAK FREN HİDROLİK YAPI DEĞİŞİMİ YAPILMASI GEREKİYORMUŞ ONUN İÇİN 150 TL İSTEDİLER. TOPLAMDA İNDİRİM VS 900TL YE MAL OLDU.

 
Emin olamadığınız konu kafanıza takılmasın , sanırım aracınız DSG 'li bu da  clutch sesi ,video paylaşım sitelerinde örnekleri mevcut, diğer konularda sevindirici ,hayırlı olsun..

 
@sercanozkan Hocam garantinizi uzatmış mıydınız yoksa garantiniz bitmiş olmasına rağmen iyi niyetten değişim mi yaptılar

 
Aracım 2015 model garantiyi ilk aldığımda 4 yıl yaptırmıştım. Şuan hala garanti kapsamında.

 
Siperlik değişmiyor, ordaki parça değişiyor :)

 
@Ömer Kahraman O kronik bir ses. Lambanın çerçevesi değişiyor sanırım. Benim ilk yıl bakımımda değişti. Zaten size verilen servis notunda görürsünüz bedelsiz değişim kısmında :)

 
ARNAVUT KALDIRIMLI YOLDA ŞINGIRDAMA SESİ GELİYOR ( BUNUN MEKATRONİKTEN GELDİĞİNİ TÜM ARAÇLARDA MEVCUT OLDUĞUNU SÖYLEDİLER) SADECE BUNA EMİN OLAMADIM !


Aynısı bende de vardı. 1.2 TSI araç. Aracı çok dinleyen benimi çok çıldırtmıştı. En sonunda DSG, MSG demedim acımadım hiç. Bir İzmir turu ve gidiş dönüş toplam 5000 KM full sert S de gezdim.. Döndüğümde şıngırtı, lokurtu neyse kayboldu, hala da yok. Elbette bir çözüm yolu değil bu :D  Ben böyle yaptım diye yapmazsınız zaten elbette yapmayın da :D  Ben o hayal kırıklığıyla araç artık umrumda olmaktan çıkmıştı neredeyse paso sert kullanım bozuk yollarda artık hız kesmiyordum aksine o sesle yüzleşmek istiyordum. Normalde bozuk yollardan dişimi sıkarak geçiyordum aman şu sesi duymayayım diye...Umarım sonsuza dek böyle devam eder, tekrar duymaya başlamam inş.  :D  Şuan mutluyuz yani.

Bütün servislerde bunu ezberlemiş bence DSG yapısal boşluğu, mekatronik vs vs.. Çok daha başka bir şey bence.  2015 1.6 tdi da var 1.4 tsi 2015 de duymadım, 1.2 tsi 2016 da vardı kayboldu. Bunlar denediğim araçlar tabi...Yani dedikleri gibi tüm araçlarda falan var muhabbeti geçiştirmek için...Yada bazılar gerçekten şanslı.

Geleneksel çözüm yönetemimiz, vur tekme at çalışırr :D

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt