Tsi vs tdi


Ben pergel gönye cetvel logaritmik yakıt hesabı yapıyordum durmadan. Bıraktım artık bu hesapları.

Benim araçla (tdi) yakıtı çevre yolundan kasarak her gün gitgel 3,3 e kadara düşürsemde nafile. olay aslında ilkokul havuz problemlerinden ibaret.

Ben (A-musluğu)aracın deposunu ne kadar doldursamda zamlar (b-musluğu) aynı anda depoyu çaktırmadan boşaltıyor

Soru: İki musluk aynı anda açıldığında aracın deposu tsi da mı yoksa tdi damı çabuk boşalır?

Cevap: ikisinde de asab bozucu şekilde aynı hızda bosalır artık hocam  hiç merak etmeyin

Artık musluğuğundan benzin akan üçüncü bi beleş hayrat çeşmesi olmadığı sürece tdi /tsi siz ne kadar doldursanızda boşalır gider

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bende tdi kullanıcısıyım aracımı zorlamadığım zamanlar ortalama istanbul trafiğinde 700/800km yol yapıyorum,uzun yolda ise bunun 985km yaptığımda olmuştur. Şu yılda 15bin km yol yapma olayı ile zaten insanların kafası yeterince yanmış durumda şimdi hocam @Clonaree ankarada yapmış olduğunuz km bence yeterli gibi geldi ama tabiki bu işin uzmanları daha etkin bir cevap verecektir  :000043-medium:

 
Aman hocam ne yaptıkki? Sanki yazarkasa dan çıkan 340 liralık yakıt fişini gidip ....... önünde fırlatmışım gibi hissettim kendimi. 

Herkes yakıt fişi resmi paylaşıyor(sebeb?) Bundan sonra bende türkçe altyazısız dublajsız orjinal yakıt fisi paylaşırım olur biter

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
2002 yılından geçen yılın kasım ayına kadar 1,6 diesel kullandım!

Yıllarca boşuna kafa ütületmişim.

6 kasım 2017 den bu yana 1.4 TSI 125

Bence yakıt aynı şehir içi 6-7L/100km

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ankara’da uzun yoldan daha azda tüketebilirsiniz İstanbul’dan daha çokta. Güzergah belirtmek daha adil olur. Sürekli açık yollardan gidiyorum(yenimahalle-bağlıca) hiç trafik saatlerine denk gelmiyorum tdi dsg ile yakıt tuketimim 5.5/100km. Ama sabah aksam trafige girince 6.5-6.7 oluyor. 

 
1 yıldır tdi kullanıyorum ama hiç hesap kitap yapmadım yakıt konusunda genelde ekranda 6 litre gösteriyor ama

 
Ortam gergin.  8D   Bir şeyler yazıca siyaset yaptı oluyor. :000049-medium:  
Bana sizin ve yukarıdaki destek verdiğiniz mesajın otomobil forumunda nasıl ve ne türde bir katkıda bulunacağına açıklama getirirseniz aydınlanacağım.

Haaa unutmadan ..

Olur da forum kapatılır ve kurucu ya da yöneticilerinin başına bir hâl gelirse inandırıcı olması kesinlikle zorunlu..

Politika veya din konuşacaklar buyursun uygun ortamlarda konuşsunlar.

Kimsenin ifade özgürlüğüne müdahil değiliz.

Bu mesajı beğenin  ya da beğenmeyin varlığımızı devam ettirmenin zorunlu koşulu bu hassasiyetlere duyarlı olmamızdır.

Üzerinde uzlaştığımız Ortak Noktamız dostluk,  gönüllü  paylaşım ve otomobiller ama ozellikle Golf tür.

Bundan sonra zam üzerinden veya başka yollarla forum yönetimi veya politik eleştiri hoş karşılamayıp gereği yapılacaktır.

 
TDI ve TSI cılar arasında savaş başlamadan bende birkaç kelam edeyim. Bende yıllarca benzinli araç (LPG hiç kullanmadım) kullandıktan sonra ilk olarak 2016 yılında dizel araçla tanıştım. TSI cı arkadaşlarım yanlış anlamasınlar diyeceklerimi ama çok amiyane tabiri ile ne kadar kasarsanız kasın aynı yol sartları aynı kullanım stılınde asla bir TDI kadar az yakmanız mümkün değil! Komik bir anektod aktarayım çok sevdiğim bir arkadaşıma SUV tarzı araç bakıyoruz bayileri geziyoruz Çorluda Honda ve Kia yan yana hatta içinden bile geçiş var ve biz Hondaya bakarken yan tarafa gectik Kia NIRO gözümüze çarptı hani şu hibrit olan araç. ST bir övüyor aracı bir övüyor hani ceketi bırakıp alıp çıkacağız o derece tabi o son sözü etmeyecekti. "Bu araç tüketimde dünya rekoru kırdı!" dedim kaç yakmış :)  Kastıra kastıra 3.8 miş hemen tabi telefonda bulunan iki tane faklı zamana ait biri Uşak - Çorlu diğeri Ankara Çorlu olan 3.6 ortalamaya ait fotoğrafı gösterince dumura uğrayarak susmak durumunda kaldı imkansız demeye başladı. ben ciddi km ler yapan da biriyim ki 7 aylık aracım 16 bini devirdi :)
Ha birde TDI gürültülü TSI sessizmiş bunu diyen arkadaşlarım hiç Golfler arasındaki 90 km deki iç ses seviyesine baktı mı ? Hurafenin önde gideni bu söylem TDI 1 desibel daha sessiz :)  Bir diğer örnekte şu son Ankara dönüşümde biraz acelem vardı ve 140-150 bandında (molalar ile 132 yı gecmeyecek ve ceza yemeyecek sekilde ayarlandı) İstanbula ulaştığımda yakıt ortalamam 4.7 idi, 5.000 km nin son ortalaması ise 5 litre sehiriçi sehir dısı karışık olarak. Şu an bunu bir TSI olsaydı eminim ortalamam 6 litre üzerinde olacaktı. 
Uzun lafın kısası TSI mı TDI mı dersen yakıt tüketiminde cevap 2x2 nin cevabı kadar net ve basittir TDI! 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Adv_Dbl

Hocam detaylı açıklamalarınız için teşekkürler.

Sanırım bana yazdınız.

Ancak yazımda da belirttim. Şehir içi diye (henüz TSI ile şehirdışına çıkmadım) Şehir içi kullanımda da acaip bir ses farkı var TDI ile TSI arasında!

1.6 TDI de şehir içinde 6-7L/100Km yakıyordu!
Şimdi 1.4 TSI de 6-7L/100Km yakıyor

Öyleki bazen araba çalışmıyor sanıyorum. O denli sessiz TSI TDI ye göre. Üstelik TSI sıfır titreşim.(Şehir içi özellikle Adana)

İyi forumlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Tdi motor için konuşuyorum uzun yol ayağınıza bağlı olarak 1000+menzilleri görmek mümkün.Ortalama hız 95-100 olacak şekilde 4 kişi full bagaj Kocaeli-Tokat arasını 4.8-5 litre ile gidiyoruz.Aynı yolun dönüşü gene 4 kişi full bagaj aynı ortalama sürat 4.5-4.8 arasında değişiyor.Şehir içi ise Kocaeli’de 5.5-6 arasında gezmek mümkündür.Trafik ve agresif kullanımın birleşimiyle 6-7 arası gezebilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 

Geri
Üst Alt