Seramik kaplamalı araç için cila/hızlı cila/ bakım ?


Deja-vu

Üye
Katılım
25 Mar 2018
Mesajlar
142
Tepkime puanı
79
Konum
istanbul
İsim
koray
Merhaba,

Seramik boya korumalı araç için seramik yüzeye/boyaya zarar vermeden uygulanabilecek cila yada benzeri bir ürün var mıdır? Biraz araştırma yaptım sağlıklı bilgiye ulaşamadım.

 
Ne kadar oldu seramik kaplama yaptıralı ?

 
Gtecnıq c2v3 kullanabilirsiniz.Tabi bunu her yıkamadan sonra yapmanıza gerek Yok.Normalde 3-6 ayda bir yapsanız yeterli.Yıkamayı nasıl yapıyorsunuz pH nötr şampuan ile mi normal standart yıkamacıların köpükleri ile mi?

 
@driver_can yıkamada kullandığım ürünler bunlar: fırça yada istasyonda bulunan köpük araca sürülmedi.

3D Pink Car Soap- PH Nötr, Araç Yıkama Şampuanı 3.79 lt. 202G01

Meguiars X3002 Wash Mitt Yıkama Eldiveni

Meguiars X2000 Water Magnet Mikrofiber Kurulama Bezi

 
Dediğim ürünü kullanabilirsiniz.Ne marka seramik yapıldı araca?

 
Ben yaptirali tam 1 sene oldu seramik, aldigimda yapilmisti yani. Simdi tavanda kirec lekelrri var belli belirsiz. Seramik kaplamada da su/kirec lekesi kalir mi boyle ? Yikamaci pasta cila ile cikar dio ama seramik ustune yeni baska bir uygulama yapilir mi ? Ayrica bendr meguiars su ve kirec cikartici var; cam ve kaporta ustune uygulanabilir dio, camda denedim piril piril oldu, seramik kaplama ustune de uygulayabilir miyimm??

Sent from my LG-D855 using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

 
@driver_can Söylediğiniz ürünü araştırıyorum muhtemelen alacağım. Kaplamanın markasını ne yazık ki bilmiyorum vw altur serviste aracı teslim almadan önce yapıldı onlar ne kullanıyorlar bilmiyorum o zaman sormakta aklıma gelmedi.

Bu gibi ürünler nasıl olursa sizce hacim olarak daha fazla biraz daha ekonomik olur.

https://www.hepsiburada.com/autoglym-super-koruyucu-cila-500-ml-11140-p-OTCSI11140
Su iticiliği ne durumda Peki?Bende eski aracımı alturdan almıştım teklif etmişlerdi ama yaptırmamıştım.Servislerin doğru düzgün yaptıklarını düşünmüyorum.Teslim aldıktan sonra gtecnıq csl ve exo v2 ile kendim seramik kaplamasını yapmıştım.Gönderdiğiniz linkte ürün gözükmüyor malesef.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aklımdaki konuyu açmışsınız hocam, ben de sonaxta 1 yıl önce seramik kaplama yaptırmıştım, kaplamaya zarar vermeden üzerine nasıl bir uygulama yapabilirim diye düşünüyordum konuyu takip ediyorum, auto gylm srp yeterli midir kaplamaya zarar verir mi?

Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

 
SRP cila değil hare kapatıcı bir ürün sizin aracınızda eğer seramik kaplama var ise carnabau özlü wax veya c2v3 tarzında bir ürün kullanmanız gerekir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
SRP cila değil hare kapatıcı bir ürün sizin aracınızda eğer seramik kaplama var ise carnabau özlü wax veya c2v3 tarzında bir ürün kullanmanız gerekir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Wax öncesinde demir tozu sökücü, kil, pasta cila vb. uygulama gerekmez mi peki hocam
 
Araçta seramik kaplama var diyorsunuz bunları yaparsanız eğer seramik kaplamaya zarar verirsiniz hatta büyük ihtimal sökersiniz.

 

Araçta seramik kaplama var diyorsunuz bunları yaparsanız eğer seramik kaplamaya zarar verirsiniz hatta büyük ihtimal sökersiniz.
Anladım hocam, wax’ı hiçbir işlem yapmadan ufak çiziklerin üzerine uygulama iyi sonuç verir mi diye sormuştum ama dediğiniz gibi kaş yapacağım derken göz çıkarmayalım, sağolun
 

Geri
Üst Alt