Küçük Bir Hasar, Tamir–Değişim Gerekli Mi?


Rexterr

Üye
Katılım
27 Mar 2017
Mesajlar
95
Tepkime puanı
22
İsim
Aydın
Merhaba Arkadaşlar,

Geçtiğimiz günlerde yakın bir dostum aracımı dar bir alana park ederken zorlandı, bende biraz geri gel ben park edeyim dedim. Tam da o an sol aynayı geriye doğru giderken çarptık. Mekanizmada, ayna ayarı, aç kapa, ısıtma ve sinyalde herhangi bir sorun yok. Ancak sinyal camının ucunda bir kırık oluştu. Yağmurda, yıkamada su girebilir diye düşündüm. Gerçi yağmur da gördü araç şimdilik sıkıntı yok. Birkaç güne aracın ilk bakımı için servise gideceğim, orada yanlış yönlendirilmemek adına öncelikle size danışmak isterim. Müdehale gerekli mi, gerekli ise ne yapılabilir ?

20180404_214444.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun hocam pek bişi yok resimden anlaşılan. İyi bir şeffaf slikon yapıştırıcı vb ile güzelce yapışın geçin derim.

 
O led sinyal parçası yenilenebiliyor olduğu gibi hocam. Serviste fiyat ne çekerler bilmiyorum fakat aliexpress'te 20 dolar civarı. Bence değiştirmeye de gerek yok. O led çıkartılıp ince silikon ile kırık parça yapıştırılabilir gözükmeyecek şekilde. Zaten çok küçük bir ayrıntı.

 
silikondan ziyade japon yapıştırıcıyla daha iyi yapışmaz mı?

 
Aydın hocam geçmiş olsun . Allah beterinden saklasın .

 
Sağolun dostlar, inanamazsınız servis bile müdehaleye gerek yok dedi :) Artık bi silikon bazlı yapıştırıcı ile orayı doldururum.Bu arada bir iki yağmur yedi ama sorun olmadı.

 
@Rexterr :)  benzer olay eski golf 6'mda vardı. 1.5 yıl boyunca tınlamadım kırık şekilde kullandım en sonunda ruhunu teslim etmişti. Servisten sinyal ve aynanın alt bölümünü (beraber satılıyor) 60 tl gibi bir rakama alıp kendim değiştirmiştim. Çok rahatsız ederse eğer söküp takması çok zor bir bölüm değil. Şahsi görüşüm bu şekilde kullansanız da bi sıkıntı olmaz :)  

 
@yusuf Şimdilik elletmedim hocam, gerçi bir gün değiştirmek gerekeceği kesin. Ben silikon yapana kadar içeride yoğunlaşma oldu :)  Merak ettiğim nokta değişimi nasıl yapılır vs, malum garanti devam ediyor. 

 
[mention=2]yusuf[/mention] Şimdilik elletmedim hocam, gerçi bir gün değiştirmek gerekeceği kesin. Ben silikon yapana kadar içeride yoğunlaşma oldu [emoji4] Merak ettiğim nokta değişimi nasıl yapılır vs, malum garanti devam ediyor. 
değişim basit hocam. Üst kapak çıktıktan sonra 2 vida var onu tutan. Onlar alındıktan sonra tırnaklarina dikkat ederek çekmeli:)


Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk
 

Geri
Üst Alt