Araç değişikliği, Satmaya kıyamıyorum


umitbt

Üye
Katılım
6 Ocak 2016
Mesajlar
214
Tepkime puanı
11
İsim
Ümit
Merhaba hocalar,

2015 1.2tsi manuel golfümüzü ailemizin yeni üyesi ve eşimin araba kullanma sebebiyle değiştirmek durumunda kalıyoruz.

Aracımı her gördüğümde nasıl satacağım diye iç geçirmiyor değilim ilk göz ağrım. Golfü satıp genişlik, yakıt ekonomisi, donanım, otomatik olan citroen picassoo 2013-215 model arası bir araç almayı düşünüyorum. Picassoyu nasıl bilirsiniz? vw modellerine bakıyorum ama 80-85 bin TL de bu özelliklerde, 2013-2015  araç bulamıyorum. bunun yerine şunu alabilirsin gibi önerileriniz varsa mutluluk duyarım.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Siz genişlik kavramını biraz abartıp otobüs bakmışsınız hocam arkadaşımda var cidden otobüs sanki src filan gerekir   :D  ama kesinlikle ve kesinlikle kendimi araba sürer gibi hissetmedim... O fiyata 2013 2014 passat alsanız ?

 
@Blackjoke Galiba 85 bin tl'ye kadar arıyor Ümit hocam. Muhtemelen Passat'a da bakmıştır fakat malesef o fiyat bandında donanımlı araç bulunamıyor Passat modellerinde.

@umitbt Genişlik istediğinize göre aile aracı olacak hocam. Ford modellerinden C-Max ve Grand C-Max, Peugeot modellerinden ise 3008 ve 5008'e bakılabilir. 

 
[mention=3281]Blackjoke[/mention] Galiba 85 bin tl'ye kadar arıyor Ümit hocam. Muhtemelen Passat'a da bakmıştır fakat malesef o fiyat bandında donanımlı araç bulunamıyor Passat modellerinde.
[mention=648]umitbt[/mention] Genişlik istediğinize göre aile aracı olacak hocam. Ford modellerinden C-Max ve Grand C-Max, Peugeot modellerinden ise 3008 ve 5008'e bakılabilir. 
O fiyat bandında eski kasa tsi passat bulunabilir temiz.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
@yusuf hocam daha ilana bile koymadim kiyamiyorum :) bu piyasayi malum sahibinden.com belirliyor benim aracada 70-75 arasi istemeyi dusunuyorum. 4900 hasar kaydi var. Comfort paket, tungsten gri, 105hp, park sensoru ve cc olan paket mevcut(paketlerin adini hatirlayamadim) ilanlarda dosta gidecek arac yazarlar ya simdi daha iyi anliyorum :)

@Blackjoke hocam siz 7 koltuklu olana binmis olabilirsiniz o gercekten dediginiz gibi otobus :) ben 5 koltuklu olanina bakiyorum mpv kasa dedikleri ne cok buyuk nede kucuk tam ortasi :)  eşim kullanacagi icin biraz yuksekte olsun istiyorum etrafi acik daha hakim olabilecegi toureng felan baktim wl yakiyor masallah.

@AhmetCakmak hocam c-max leride cok begeniyorum benzin fiyatlari gozumu korkutuyor, dizel otomatikte almis basini gitmis

@ansolak aynen hocam eski kasa bulunabiliyor. Degisiklik oluyor madem suv dizel otomatige guc yetmiyor. Mpv  den gidelim dedik. Mercedes b180 cdi de aklimi celmiyor degil ama hatun yeni kullanacagi icin illa cizecek vuracak sonra içim acir :)

 
@umitbt hocam benzin fiyatları yüksek fakat dizel fiyatıda yüksek arkadaşımda dizeli var benim arabanın aramızda 15 kuruş oynuyor ayda 1000 km yapsan 150 lira oynar dizeli pahalıya alacağınıza benzinli daha özellikli ve yeni bir araç alabilirsiniz. Dizel bence ticari için kullanılması gereken bir yakıttır konforsuz ve kalitesiz s=s15  bence  s=aman

 
@Blackjoke aslında Doğru diyorsun hocam, 2-3 ayda bir ist-ankara yapıyoruz, yaz tatillerine arabayla gidiyoruz birde işte arada yakın yerelere kaçıyoruz. Ben benzin+lpg li araçlara bir bakayım  :mad:

 
Hocam bende sizin durumun tam tersini 2016 kasımda yaşadım. Dolayısıyla baya deneyimliyim. Öncelikle büyük sorunsuz mvp alacaksanız satışta hızlı olsun diyorsanız Verso lara bakın. Bende 2006 model 7 kişilik Verso vardı, arkadaslarimdada cmax, emin olun cmax baya ufak kalıyor Verso ile karailastirinca. Extra güvenlik önlemleri ve sorunsuzluguyla Verso öneririm 

 
@baris teşekkürler hocam öneri için, verso yu bilmiyordum baktım ama otomatik seçeneği çok az, olanlarda benzinli,  yaş ve km haliyle yüksek. Özellikle otomatik olması durumu biraz sıkıntıya sokuyor :)

 
@umitbt hocam benzin fiyatları yüksek fakat dizel fiyatıda yüksek arkadaşımda dizeli var benim arabanın aramızda 15 kuruş oynuyor ayda 1000 km yapsan 150 lira oynar dizeli pahalıya alacağınıza benzinli daha özellikli ve yeni bir araç alabilirsiniz. Dizel bence ticari için kullanılması gereken bir yakıttır konforsuz ve kalitesiz s=s15  bence  s=aman
dediğiniz doğru !  dizel sahipleri için artık amorti birtek yılbaşında bilete vurur. dizel ile benzin arasındaki  litre satış fiyatı farksızlığı  ,  amortiyi imkansızlaştırıyor ,  1.2 TSİ - 1.6 TDİ  karşılaştırmasında. 

xxxx marka 1.6 atmoferik benzinli   ile tdi karşılaştırması yaparsak geçelim amortiyi çeyrek bilete büyük ikramiye vurmuş gibi ekonomi haydi haydi olurda ? 

bu 1.2 tsi lar gerçekten ekonomik araç. 

eskiden ort. 5-6 litre gösteren dizel araç her türlü  mutlu ederdi (çünkü o zamanların atmosferikleri 11 litre ortalama ile gezerdi)   

tdi manuelle çevre yolundan ben sabahları   3,7 ile  36 km yol geliyorum evden  işe (Kasarak tabi)!!!................ yine full  tatmin yaratmıyor.   2,6 ort. lazım

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt