Kaza Sonrası Değer Kaybı Sorunu


neokaos

Üye
Katılım
13 Şub 2016
Mesajlar
112
Tepkime puanı
2
İsim
Neo
Herkese selamlar saygılar. Siz forum üyelerinin değerli görüş ve önerilerine ihtiyacım olan bir durum ile karşı karşıyayım. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim. 

Bu cuma sabah saatlerinde haklı durumda olduğum bir kazaya karıştım. Kaza sonrası tutulan tutanak ile aracımı satın aldığım bayinin servisene götürdüm.Burada kasko ve sigorta işlemleri ile ilgili şöyle bir durumla karşılaştım. Bana değer kaybını alabilmem için ekteki resimde de göreceğiniz servisin ve doğuş otonun anlaşmalı olduğu bir avukatlık şirketine 110₺ ücreti olan noter onaylı bir vekalet vermem istendi. Bu vekalet ile benim tüm değer kaybı ile ilgili tazminat sürecimi bu şirketin halledeceğini , alınan tazminatın ise %25 ini bu şirketin alacağı söylendi. Hatta tüm firma ve servislerde böyle bir sürecin olduğu servis danışmanı tarafında belirtildi.Ayrıca bana o gün için kaskodan araç temin edilemediği salı günü eksperin gelmesi ile verileceği söylendi bu durum garip geldi bana. Sigorta ve kasko şirketim Euroka.

Sizlere sorularım,

1- Niçin tüm süreci sigorta şirketi değilde özel bir avukatlık firması üstleniyor ve ben haklı olduğum halde alacağım tazminatın %25 ini buraya veriyorum? Bu böyle midir?

2- Bana Euroka ile bir işimin olmadığı ve herşeyi servisin vekalet ile halledeceği söylendi? 

3- Aracımın hasarlı kısmı ile ilgili sizce ne kadar tutabilir? İç aksamda sorun olmadığı 4 parça değişeceği söylendi.

Aşağıda ise vekaletname tutanak ve aracımın resmi bulunmakta.Tutanakta mavi kısımdaki ifade benim. Tekrar teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.

D491DCCE-C00F-4AFD-9D0C-3F1A66FBB07D.jpeg

DF58D85F-50C4-498B-9D04-2A54F03888A7.jpeg

325C71C6-EE8E-4CB2-AFA5-D7E87B2F52BD.jpeg

 
Hocam abim karşı tarafın yüzde yüz kusurlu olduğu bir kazaya karıştı. Bize de benzer teklifler geldi, siz hiçbir şeye karismayin biz komisyon karşılığı hallederiz falan dediler. 

Biz de şöyle yaptık, karşı tarafın sigorta şirketine durumu anlatan bir dilekçe yazıp değer kaybının hesaplanmasını ve hesabimiza yatırılmasını istedik. Kaza tutanağı servis tutanağı vs her şeyi dilekçeye ekledik. Birkaç hafta sonra değer kaybı hesaplanıp hesabimiza yatırıldı :)

 
Hocam öncelikle geçmiş olsun.Tahmini 8-10bin tutar gibi geliyor bana.Bizim de bi kazada 2 kapımız değişti çamurluklarımız lokal boyandı ayna ve sağ ön cam değişti toplamda 7600 tuttu.İsterseniz faturayı da atabilirim elinizde fiyatlar hakkında bilginiz olur belki.
c0fbd621c46794730a84fef1ccd15bf2.jpg




Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@asdfg112 anladığım kadarıyla bu vekaletname işi ve avukat tutma olayı ekstra bir külfet. Böyle bişeye gerek yok, kendimizde yapabiliyoruz. Koca servis beni yanlış yönlendiriyor ?

 
@DuzboruDownpipe bu değer kaybı umarım  bu kadarla kalır. Sanırım tremer kaydına bu işlenecek? Satış yaparkenki o gün değerinden bu bedel mi düşülecek yoksa fazlası mı?

 
[mention=4423]DuzboruDownpipe[/mention] bu değer kaybı umarım  bu kadarla kalır. Sanırım tremer kaydına bu işlenecek? Satış yaparkenki o gün değerinden bu bedel mi düşülecek yoksa fazlası mı?
Trame kaydına işlenmesini kafanıza takmayın hocam.2.elde her zaman kayıtlı arabayı tercih ederim ben.Çünkü yapılan işlemler bellidir servis küçük vidasına kadar yazar her şeyi.Değer kaybı hakkında bilgim yok sigortacınızla konuşmanızda fayda var.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
@asdfg112 anladığım kadarıyla bu vekaletname işi ve avukat tutma olayı ekstra bir külfet. Böyle bişeye gerek yok, kendimizde yapabiliyoruz. Koca servis beni yanlış yönlendiriyor ?
Elbette tercih sizin, ben vekalet ve avukat olmadan da bu işin kolaylıkla yürüyeceğini belirtmek istedim. Servis pay almak için bu yola yönlendirmiş olabilir sizi. Biz 3bin liraya yakın aldık, avukata verseydik 750sini avukat alacaktı, vekalet ücreti de ayrı bir masraf olacaktı. 

 
Yakın zamanda bu işler başımdan geçti .inanın avukat falan hikaye adamlarda bi tablo var her işlemin  araç bedeli üzerinden bi çarpanı var onlar hesaplar paranı yatırır beğenmez isen tahkime başvurursun evrakları kargo ile gönderdim ikinci hafta para yattı ama tutarı beğenmedim diye itiraz ettim sigortacı arkadaş isterseniz tahkime gidin diye evrak yolladı ama dedi bu oranları zaten devlet belirliyor inanın sonuç çıkmaz siz bilirsiniz bende uğraşmadım 

70F7CEDC-8B1B-4C2B-A400-2A01E17EE26F.png

 
@İlker34 dediğiniz gibi imiş herşey standart tarife gibi hesaplanıyor . Bilmiyorum bilginiz varmı , diğer arkadaşlarında @asdfg112 Ve @DuzboruDownpipe var mıdır? Sizlerinde içinde olduğunuz benzer bir durumdu.  Bugün kasko işlemlerinin 10600₺ civarı tutacağı ancak Eksperin çıkardığı değer kaybının 5600₺ civarında olacağı söylendi. Sizlerdede bu şekilde bir fiyat farkı oldu mu?  Ayrıca ilerde aracımı saterken 5600 üzerinden mi fiyat indireceğim acaba?

 
Hocam buradaki en önemli etken eksperin araç için biçtiği fiyat araç hasarsız olarak 85 bin tl ye alınır demiş aradım dedim ki al o zaman bu fiyata.dediğimle kaldım valla öyle böyle kabul ettim inanın araçtan soğumaya başlamıştım o zamanlarda uğraşırsam iyice kötü olacaktı derken geçti gitti allah kimseyi bunların eline düşürmesin 

 

Geri
Üst Alt