Golf 7 Gti DSG Durmadan once ve kalkislardan once titreme.


FatihNO

Üye
Katılım
9 Ara 2016
Mesajlar
35
Tepkime puanı
3
İsim
Fatih
Arkadaslar aracimda bazi sorunlar var. Servise verdim motorda ses vardi onu baya arastirdilar en son motormu yoksa ust blokmu derken ustblok degistirdiler. Simdi oncedende olan ama bir turlu bulamadiklari normal dedikleri bir sorunum var. 

Hafif frenle dururken tam durmadan once devir saati olmadi gerekenden (bana gore) fazla asagi iniyor ve titreme giriyir araca sonrasinda hemen devir yukari cikiyo durunca ve toparliyo. Kalkislarda ise ayagi gazdan cekince titremeli bir kalkis hafif gaz verince titreme geciyor. 

Bu sorunlarin sebebi ne olabilir? 

Birde silindir ustundeki blogu degistikten sonra araci aldim sanki 2. Vitesten 3. Vitese gec atiyor gibi geliyor. Cok hafif gazli ve duz yolda giderken 2400 devire gelince anca 3. Vitese atiyor. Sanki daha gec atiyor gibi eskiye gore ( 6 ileri dsg ) 

arac 6 hafta yatti vw de bir turlu bulamamislardi sesi o sirada makyajli golf ile bir a3 surdum yedek arac olarak vw den . Ikiside otomatikdi. Ikisindede boyle titreme sorunlari yoktu. Ve devir saati sraci durdurunca falan benimki kadar asagi gitmiyordu. 900/1000 civarinda duruyordu. Benimki 600 bandina kadar iniyo nerdeyse . 

Garantil yakinda biticek .  Dsg de biSey varsa garanti varken yapilsin istiyorum. Arabadan sogudum resmen. Frene basarken durmadan once titriycek diye iyce irite oldum. 

Yorum ve fikirlerinizi bekliyorum .

 
@FatihNO

Değerli Hocam 

Geçmiş olsun

Daha once dostlarımız benzer bir sikayet iletmişlerdi Durmaya yakın titremenin nedeni start stopun erken devreye girmesi olabilir mi? DSG de kavramada bir sorun olduğunda en büyük işaret 1 den 2 ye geçerken veya 2 den 1 e geçerken titremedir. Acaba bu mu Yoksa?

 

Geri
Üst Alt