Ön cam değişimi


Mobydick

Üye
Katılım
5 Ağu 2017
Mesajlar
279
Tepkime puanı
179
Konum
Ankara
İsim
Türker Yanık
2016 Golf 7 sahibiyim. Aracımın ön camına farklı zamanlarda isabet eden taşlar yüzünden 2 adet hasar var. Hasarlar yuvarlak ve 1 TL'lik madeni paradan ufaklar ancak konumları gereği gözümü rahatsız ettikleri için onarmak istiyorum. 

Öncelikle çatlak tamiri yapan yerleri araştırdım ve uygulayanlarla konuştum. Ne kadar iyi olursa olsun tamiratın iz bıraktığını (hafif bir buğu gibi) belirttiler ve bunun yerine kaskodan yıllık cam değişimi hakkını kullanmamı önerdiler. 

Burada kritik konu kaskonun verdiği imkanlarla takılan camın orjinal cam olmayışı. Yedek parça vasfında yan sanayi (genelde yerli üretim) cam kullanıyorlar. Alternatif olarak %20 muafiyetle yetkili serviste cam taktırıp yaklaşık 200 TL gibi bir fark ödeyerek de orjinal yedek parçayı kullanabiliyorsunuz ancak yetkili servis dahi "bizdeki cam da yerli üretim yedek parça" diyince bir durdum.

 Cam çok önemli bir mevzu, ucuza kaçıp tonlarca küfür eden çok insan tanıdım. Camın optiği, üzerindeki filtre, görüş kalitesini çok fazla etkiliyor bu yüzden fabrika çıkışı orijinal cam olması konusunda çok hassasım.

VW Yetkili Servislerinde kullanınlan camın ayrıntısını bilen var mı?

 
Eylül ayında doğuş otoda aracımın ön camını değiştirdim. Kaskomu yaparken baya her sey dahil yaptırmıştım, cebimden hiç para çıkmadı. Doğuşta takılan cam tabiki oem yani orijinal. Sökülen neyse takılan o. Yetkili serviste başka marka cam takılmaz. 

Yalniz ben yetkili serviste bile montajda çok ciddi problem yaşadım. Tam iki tane cam takıldı yaptıkları yanlış montajdan dolayı.. 10 gün arabam serviste kaldı 1 saatlik işlem için. Yanlış montajdan dolayı ön camdan deli gibi içeri ses geliyordu söküp ikinci cam takıldı. Tabi dogal olarak ic dosemeler ve on camin etrafindaki boya yipraniyor. Çiziliyor. Ben degistirdigime cok pisman oldum. Keske onarim yoluna gitseydim diyorum. 

 
ön camı bende değiştirmiştim geçen sene izmir vosmerde işçilik çok profesyonel idi 0 hata orjinal cam.

 
Hocam ön camın orijinal olması sürüş açısından bence çok önemli.Orijinal ile değilim yaptırmanız daha iyi olur.

Cuma günü bende Doğuş Esenyurt'ta ön cam değişimi yaptıracam.Burada yakın zamanda bu işlemi yaptıran oldu mu ?

 
@MobydickHocam istanbuldaki dolu yağışında ön camım kırıldı. Kaskonun yönlendirdiği firmalar yan sanayi cam takıyor. Kaskoyu arayarak yan sanayi cam taktırmak istemediğimi söyledim.Kaskoda bana camınız orjinal ise orjinal ile servisde değiştirebileceğimi söyledi  hiçbir ücret ödemeden o şekilde değiştirdim. Sanırım kasko şirketinizle konuşmanız gerekiyor.       (Eureko kasko müşterisiyim )

 
@tozlu aslında kaskodaki prosedürle ilgili sıkıntı yok, benim poliçem serviste yapılacak değişimi %20 muafiyetle ödüyor. Asıl sorun serviste dahi aracın üzerinde gelen fabrika çıkışı camın bulunup bulunmadığı.

Aynı kalitede olmayan, eşdeğer yedek parça kullanıldığı söyleniyor. çoğunun üzerinde VW logosu bulunmuyormuş ancak yurtdışı üretim olup yedek parça vasfında bir miktar da aucuz cam kullanıyorlar(mış).

Bu bilgiye net olarak ulaşmaya çalışıyorum da servistekilerin de çoğu net birşey diyemiyor. Belki benzer konuyu araştırmış olanlar vardır diye sordum.

 
Yaklaşık 1ay önce Öncam değişimi yaptırdım. Orjinal Pilkington cam takildi. Erel vw de değiştirdim. Kasko poliçem muafiyetsiz olduğu için fark ödemedim.

 
Edirne mercan serviste bir ay önce bende değiştirdim. Benim ön camda üretim hatası vardı. Garantiden değiştirildi. Servis birebir aynısı olan pilkington marka ile değişim yaptı. Herhangi bir işçilik hatası vs. olmadı. Gayet memnunum.

 
Bende 1 ay once ankara eskihisarda on cami degistirdim muafiyetsiz hic para odemedim memnun kaldim ama biraz saga kaydirmislar sanki o iscilik hayasi sifir golflerde bile var sorun degil yani

Sent from my LG-H815 using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

 
@tozlu aslında kaskodaki prosedürle ilgili sıkıntı yok, benim poliçem serviste yapılacak değişimi %20 muafiyetle ödüyor. Asıl sorun serviste dahi aracın üzerinde gelen fabrika çıkışı camın bulunup bulunmadığı.

Aynı kalitede olmayan, eşdeğer yedek parça kullanıldığı söyleniyor. çoğunun üzerinde VW logosu bulunmuyormuş ancak yurtdışı üretim olup yedek parça vasfında bir miktar da aucuz cam kullanıyorlar(mış).

Bu bilgiye net olarak ulaşmaya çalışıyorum da servistekilerin de çoğu net birşey diyemiyor. Belki benzer konuyu araştırmış olanlar vardır diye sordum.
Bazı servisler daha fazla kâr getirdiği için veya tedariği zor olduğu için "bazı" bakım/onarım malzemelerinde kendi kafalarına göre işgüzarlık yapabiliyorlar., Örneğin OEM Castrol Edge yağ kullanmaları gerekirken başka marka ile anlaşan yetkili servisler var.,

Ancak bu istisnai yapılan bişey olduğundan tavsiyem başka bir yetkili servis ile görüşüp istediğiniz OEM camı taktırabilirisiniz., Orjinal cam Pilkington markadır ve üzerinde VW logosu olur.! Zaten aracın camından da bakarak bunu görebilirsiniz eski camın resmini çekin yenisi ile karşılaştırırsınız., Servisin orjinal parçayı tedarik etme mecburiyeti var Ankara'daki diğer servisler ile görüşün.., Orjinal cam takan servis mutlaka vardır., Diğer önemli konu değişim yapılırken kötü işçilik nedeniyle ön cam ile tavan bölgesinin bitimi arasındaki bölgedeki tavan döşemesine zarar veriyorlar., şans eseri servisten çıkmadan bunu fark edip sırf bu sebebten tavan döşemesini değiştiren bir arkadaş vardı forumda hatırlıyorum.. servisten çıktıktan sonra fark etse kesin siz yaptınız derlerdi..

 

@Mobydick Öncelikle geçmiş olsun .

Servislerde Orjinal Cam olmalı olmak zorundadır Hocam. madem Kaskonuz % 20 muafiyetli karşılıyor Kesinlikle orjinal olarak serviste yaptırmanızı öneririm. Konuşmuş oldugunuz servis haricinde başka servisler lede irtibata geçin. Servisin elinde Orjinal ürün haricinde diğer camlardan da olması sizlere sadece onların olduğu cevabını vermelerini gerektirmez. o camın alıcısı ayrıdır sizin orjınal cam talebiniz ayrıdır. Serviste olmayan Orjınal cam acaba nerde olacak başka bir de bu yönden düşünün derim. Gerekirse bu konuda Doğuş Otoyu arayın net bilgi edinin hocam.

 

Geri
Üst Alt