Golf 7 Camdan yada Cam Mekanizmasından Gelen Ses


mertnizami

Üye
Katılım
24 Ağu 2017
Mesajlar
61
Tepkime puanı
16
İsim
Mert Işık
Arkadaşlar merhaba. Golf 7 aracımda ön kapı camlarında videonun sonunda yer alan tıkırtı yada gıcırtı adına ne derseniz bunun gibi bir ses var. Sorun sizce neden kaynaklı olabilir ?

Ekli dosyayı görüntüle 20170924_210846.mp4

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
herhangi bir sıkıntı yok hocam. Stoper sesi bu . Camlar bir engelle karşılaşır yada tam noktasına kadar kapanırsa normal olan ses yani. 

 
Benim de bu ara dikkatimi çekmeye başlamıştı hic bu ses önce yoktu ya da ben dikkat etmemiştim, normalse sıkıntı yok [emoji1360]

 
hocam sesin kaynağı büyük ihtimalle camın dış kısmında kalan(camın alt tarafı) fitillerin ses yapması.

söylediğimini doğrulamak  adına, cam kapalı konumdayken camı ıslatın ve birkaç sefer aç kapa yapın ses kesilirse bilin ki fitilerin araya kaçan tozlardan. 

sesi engellemek için  (belli bir süre) fitillere imkanınız varsa önce hava tutun ,sonra camın o kısmına cam tam kapalıyken yakından olmamak kaydıyla basınçlı su tutun.cam tam açık konumdayken detay fırcası gibi fırcayla yada bezle silin.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap veren herkese teşekkür ederim. Yalnız bana bu ses normal değil gibi geldi. Sanki cam son noktaya geldiğinde çok az daha gitmek istiyor ve kasılıyorda bu ses öyle oluşuyor gibi. 

 
Benim araçtada sol ön camdan tıkırtı geliyordu bi süre devam etti en sonunda bi ustaya gittim kapı döşemesini söktü camın aşağı yukarı harektini sağlayan ray gibi demir çubuklar vardı o çubuğun vidası gevşemişti ondan zırıltı yapıyordu sıktırdım düzeldi

 
Valla benim ses kesildi. Kendi kendine başladı kendi kendine gitti nasıl oldu anlamadım :)

 
Selamın aleyküm Benim de aracımda sadece cam inerken bi gıcırdama geliyor bu sorunu Nası çözebilirim kalkarken bi sıkıntı yok sadece inerken sanki kasılarak iniyor gibi cam filminden olmaz değil mi 

 
mekanizmanın camı tuttuğu aparat plastik bu yüzden zamanla keçenin arasında boşluk oluyor camı açıp kapatırken ses geliyor. kapıyı kapatırken ses geliyor. ben kendim hakllettim uraşırsan belki sende yapabilirsinz.

 

Selamın aleyküm Benim de aracımda sadece cam inerken bi gıcırdama geliyor bu sorunu Nası çözebilirim kalkarken bi sıkıntı yok sadece inerken sanki kasılarak iniyor gibi cam filminden olmaz değil mi 
Hocam aynı sıkıntı bende de var. Ön camları indirirken ıslık çaldığı bile oluyor. Basınçlı Hava ile temizleniyor fiiller. Sorun geçiyor. Belli bir süre sonra yine aynı sorun :))

Çözümü yok galiba. Her yıkamada bun temizliği de yapıcaz sanırım

 

Geri
Üst Alt