2016 - Golf 7 TSI - Epc arızası


KB

Üye
Katılım
20 Şub 2016
Mesajlar
320
Tepkime puanı
10
İsim
Samil
Merhaba arkadaşlar,

20 Eylül'de seyir halindeyken EPC ışığı yandı. Bir kenara çekip aracı durdurup tekrar çalıştırınca arıza gitti. Ertesi gün servis randevusu aldım,

Araç 23bin de. Start stopu hep apalı kullanmaya çalıştım. Genellikle sakin surerim. Bazen araç ısınmadan kısa sürede hızlanmaya çalıştığım olmuştur.

Benzini de aynı yerden alıyordum.

Bugün servise giderken de araç çalıştıktan 10dk sonra epc ışığı yanmaya başladı. Epc yanınca çekiş hissedilir derecede düşüyor ve start stop açmak istediğim zaman hata veriyor.

Az önce servis aradı turbo açmıyor, onarım kiti siparişi açıldı dediler. Sorun çıkmaz ise Çarşambaya teslim edilecek.

Nerede yanlış yapmış olabilirim sizce?

 
EPC ışığı genel anlamda arıza ışığıdır, araca kalitesiz yakıt alırsınız avans vurur yakar.

Araç basınç kaçırıyordur yanar.

Araçta yüksek basınç vardır yanar

Aracın bujileri ömrünü tamamlamıştır yanar

Aracın bobini bozulmuştur yanar

-Kısaca arızayı okumadan birşey söylemek çok zor herşeye yanar çünkü ,  Motora daha fazla zarar vermemek içinde ışık yandığı anda araba limp mode'a geçer yani korumaya alır.Çekişin hissedilir şekilde düşmesinin sebebi bu.

-Araç garantiliyse bırakın yapsınlar , sizde keyfinize bakın :) İşlem uzayacaksa ikame araç istemeyide unutmayın

 
Hocam bazı şeyler şans işidir. Kimi vardır hor kullanır birşey olmaz. Bazen de sizin gibi temiz kullanan böyle sıkıntı yaşayabilir. Geçmiş olsun.

 
Geçmiş olsun Hocam. Garanti varsa aracınızda hiç uğraşmayın servise bırakın baksınlar.

 
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar,

Aracı 25inde teslim ettiler. Hafta içi kısa süreli kullanıldı. (5-10dk). Bugün yarım saatlik kullanımda, dik bir yokuşu çıkarken tekrar EPC ışığı yandı. Bu sefer çekişten önceki gibi hissedilir derecede düşmedi.

Tekrar servis yolu göründü.

 
Merhaba arkadaşlar,

8 Ekim'de aracı tekrar verdim.

Yine Turbo arızasından dolayı epc yakmış, çözüm için Almanya ile yazışıyorlarmis.

İkame araçta yokmuş, araçsız kaldık. 

 
Merhabalar,aynı sorun bende de yaşandı 2 hafta içerisinde 2 defa.ben çekişten bir düşüş hissetmedim yada bana öyle geldi.Dün servise götürdüğümde pc ye bağlayıp baktılar, turbo hatası aldığını söylediler aracın.Detaylı inceleme için bıraktım.Bakalım ne diyecekler.İşin ilginç yanı sıfır araç alıyorsun 5 yıl rahat ederim düşüncesiyle ancak daha 2. yılında bu tarz şeylerle karşılaşmak can sıkıcı.

 
Merhaba, 2013 model 63.000 km de 1.4 TSI Golf 7 aracım  geçen sabah EPC hatası verdi, İstanbul Uzay Oto servisine bıraktım. Servis yetkilisi ile yaptığım görüşmede kontrolleri sonrası turbo tamir kiti (wastegate) arıza olduğu ve değişmesi gerektiği bilgisini verdi. İndirim olarak Doğuşun %16 indirim yaptığını ve 1920 TL masrafı olduğunu paylaştılar. Aracım 2013 model, evet garantisi bitmiş durumda ancak tüm bakımları zamanında yetkili vw servisinde yapıldı.

Bu parçanın kullanıma bağlı bozulma imkanı olmaması gerekir, bozulması durumumda da Doğuş gibi bir kurumun bakımlarının yetkili serviste yapılmış olması nedeniyle parça indirimini en az %50 - % 70 yapabileceği görüşündeyim. Tamam araç 2013 model ama 63.000 km de bir aracın bu parçasının bozulması bana mantıklı gelmiyor.

Bu konuda doğuş çağrı merkeziyle de görüşerek bir kayıt açtırdım, bakalım ne şekilde dönüş yapacaklar. Olumlu cevap alamazsam Almanya VW'e yazacağım.

 
@agul merhaba aracınızın sorununu nasil çözdünüz aynı problem.bemim aracım dada var.

 
@Emre_34 merhabalar aracınızın sorununu nasil çözdünüz aybi problem.bendede var

 
@KB merhabalar aracınızın problemini nasil çözdünüz aynı sorun benim aracimdada var

 
Boğaz kelebeğinde arıza olunca da benzer hataları verebiliyor.
 
EPC ışığı genel anlamda arıza ışığıdır, araca kalitesiz yakıt alırsınız avans vurur yakar.

Araç basınç kaçırıyordur yanar.

Araçta yüksek basınç vardır yanar

Aracın bujileri ömrünü tamamlamıştır yanar

Aracın bobini bozulmuştur yanar

-Kısaca arızayı okumadan birşey söylemek çok zor herşeye yanar çünkü , Motora daha fazla zarar vermemek içinde ışık yandığı anda araba limp mode'a geçer yani korumaya alır.Çekişin hissedilir şekilde düşmesinin sebebi bu.

-Araç garantiliyse bırakın yapsınlar , sizde keyfinize bakın :) İşlem uzayacaksa ikame araç istemeyide unutmayın
Peki hocam bu saydıklarıniz hepsi turbo ile bı bağlantısı olabilir mi ? Benimde başıma geldi aracı stop ettim tekrar çalıştırdığınızda düzeldi. İlk yaptiginda PC baglattim pasif turbo gibi bişey yazıyordu. Arızayı sildik 20 gündür hiç yapmamıştı şimdi tekrar yaptı.
 
Aracım Golf 7,5 2017 model 65 binde ve dizel. EPC ışığım genelde hava soğuk olduğunda sabahları yanıyor kontağı kapatınca sönüyordu. Bazen gaza yüklenince yanıyordu. Bazen ışıklarda araç stop halindeyken kendi kendine çalışıyor ve ışığı yakıyor startstop hatası veriyordu. Bazende epc ile birlikte motor arıza ışığıda yanıyordu ama motor arıza ışığı nadiren yanıyordu. Dün bilgisayara bağladık yakıt sıcaklık sensörü arızası çıktı. Sensörü değiştirdik sorun çözüldü. Sensörü 400 TL ye aldım. Sensör motor kapağının altında yakıt filtresinden gelen bir hortumla besleniyor ve birde çıkışı var T şeklinde 3. çıkışta da bir jak var.
 

Ekli dosyalar

  • wuHFq3aBrtNO_wuHFq3aBrtNO.jpg
    wuHFq3aBrtNO_wuHFq3aBrtNO.jpg
    33.6 KB · Görüntüleme: 9


Geri
Üst Alt