Yakıt tüketimi-Genel paylaşımlar


Aslanvelat

Yeni Üye
Katılım
27 Ağu 2017
Mesajlar
13
Tepkime puanı
4
İsim
Fuat Velat
Arkadaşlar merhaba

Yaklaşık 2 hafta önce 1.0 tsi manuel Comfortline aracımı teslim aldım.

Fakat forumda 1.0 manuel kullanıcı yorumlarını pek bulamadım. Ben vw grubun yaptığı tüm Tsı motorlara güvendiğim için gözü kapalı aldım. Zaten motor çok yeni. Özellikle gönlünde bizim gibi vw aşkı yatan arkadaşlara da deneyimlerimizi paylaşmış oluruz.

Fikir alışverişi için tüm golf tutkunları buraya [emoji5]

 
Bende golf 1.0 tsi dsg aracımı alalı bir ay oldu şuan 2000 km de 500 km şehir içi 1500 şenirlerarası deneyimim de yakıt değerleri gayet güzel gerçi foto çekmedim ama uzun yolda 110 140 km hızla ( seri sayılabilecek bir sürüş tarzıyla yokuşlarda hız kesmeden ) 4.9 - 5.5 arası yakaladım tek sorun ilk kalkış esnasında aracın sürekli vites yükbeltip hızlanmayı yavaşlatması ama yine de güzel. Daha önceki aracım 2014 de sıfır aldığım ve 42 bin km de sattığım 1.6 dizel manuel passattı, bu araçtan sonra golf 1.0 ın performansı beklentimin üzerin de alacak olanlar bence ön yargılı olmadan bi test yapsınlar. Sorusu olanlara yardımcı olmaya çalışırım. 

 
Benim aracımda 1500 km civarında şu an 1.0 manuel comfortline 500 km şehir dışı 1000 km şehir içi ortalama 6.1 karma yakıt tüketimi. Bu değerler araç rodaj süresinde olduğundan sanırım. Bende de daha önce 2014 - 1.2 tsi golf vardı. Fakat 1.0 motorda Devirsiz kalkışlardakı sarsıntılar dışında bir sorunumuz yok.motor gayet sessiz ve kasayla uyumlu. Çekmez gitmez fazla yakar diyenlere inat yapıyor vw bu motorları [emoji5] şimdilik deneyimlerim bunlar

 
Merhabalar,

1.0 TSI manuel Comfortline aracımı Haziran ayının başında teslim aldım. Şu an 6200 km civarında yol yaptım. Öncesinde 2014 1.2 TSI manuel Midline Plus Golf kullandım. Araç konusunda şu ana kadar herhangi bir memnuniyetsizliğim olmadı. Daha önce kullandığım 1.2 TSI motora kıyasla, çekiş ve hızlanma konusunda 1.0 TSI bir tık daha iyi bence . Sadece alt vites üst devirde motor biraz hırlıyor, 3 silindir motorun doğasında var bu. Karma yakıt tüketimim ortalama 5,5 - 6 lt civarında.

 
selam daha önce 1.6 tdi ve 1.2 tsi kullanan biri olarak forumda bazi arkadaslarin kalkista silkeleme vs dedigi sorunlar sukur benim aracimda yok arac 20 bin oldu en ufak sorun yasamadim kalkisi gidisi gayet tatmin edici ön yargiyla yada bir baska deyisle eski dusunce kafasiyla bakan cekermi kalkarmi yukluyken klima acikken vs vs halaaa dedelerden duyma sozlerle arac kullanan yada alicak olan arkadaslar varsa iciniz rahat olsun emin olun 1.6 dizelle cok rahat boy ölcüsür yukqrda bir arkadasimiz cabuk vites yukseltirken hizdan kaybetmesi demis aslinda yok öyle bisey yazilim olarak arac motoru yormamak adina ayarli durumda oldugundan 2.0 r da kullansan bu boyle zaten ayrica tum markalar buna ayarli performans istiyosan vitesi bidahaku kalkista s konumuna cek bakalim cabuk degistiril yavasliyormu 😂

 

Geri
Üst Alt