Golfümü satsam mı?


yagizeyb

Üye
Katılım
27 Eki 2015
Mesajlar
64
Tepkime puanı
22
İsim
Yağız Eyüboğlu
Merhabalar arkadaşlar

Bu sabah işe giderken hafif bozuk bir yola girmek zorunda kaldım. Ama sınıfının referans modeli olan Golf için hiçbirşeydir diye düşünmüştüm. Susmak bilmeyen trim sesleri beni çıldırttı. Ön cam ile dashboard un orasından geldiğini çözdüm, fakat bastırınca geçiyor. Daha önce 2013 1.6 tdi dsg leonum vardı sırf bu yüzden satmıştım fakat şimdi golftede başladı! Ne anlamı kaldı ? Satıp sıfır 1.4 tsi leona geçiş yapmak istedim sizce mantıklı mı değilse ne yapıyım? Gerçekten çok sinirlerim bozuluyor..

Aracım 1.6 tdi dsg highline (comfortline dı eklene eklene arttı)

 
pireye kızıp yorgan yakılmaz hocam

bilmiyorum tabi maddi olarak imkanlarınız ne seviyede fakat trim sesi olmayan araba sanırım pek yok yada çözümü bi şekilde bulunur

 
Leonda da trim sesi var? Ne anlamı kalacak ki...

 
Valla satıp bagaj ve donanım için Mercedes B'ye geçen birisi olarak ararsınız diyebilirim Golf'ünüzü :)

 
Cam boşluğuna genelde kart ve benzeri cisim düşüyor. Kontorl etmekte fayda var

 
Leonda da trim sesi var? Ne anlamı kalacak ki...
Haklısınız ama ne yapmalıyım peki? Servise götürcem 45 bin bakımda bakacaklar biz anormal bir durum tespit edemedik diyip yollayacaklar. Leon isteme sebebim, 2015 golf satıp 1 tl vermeden sıfır leon fr sunrooflu almak mantıklı olur diye düşünüyorum.
 
Haklısınız ama ne yapmalıyım peki? Servise götürcem 45 bin bakımda bakacaklar biz anormal bir durum tespit edemedik diyip yollayacaklar. Leon isteme sebebim, 2015 golf satıp 1 tl vermeden sıfır leon fr sunrooflu almak mantıklı olur diye düşünüyorum.
Araçtan soğuduysanız bir şey denemez, cam tavana ben de çok alışmışım şimdi arıyorum, tavana bakınca kap kara duvar görmek tuhafıma gidiyor. Ama bu işin sonu yok hocam. İki yıl sonra da Leon'u satıp fark vermeden sıfır İbiza almak isteyebilirsiniz:) Düşey değil dikey eksende ilerlemek lazım.

 
Benim servis ses konusunda duyamadım muamelesi yapmamıştı eski aracımda, sağolsunlar hep yardımcı oldular. Golf'e dair söyleyebileceğim şey yalıtım genel anlamda iyi olduğu için sesler bazen yansıma oluyor ve aslında çok alakasız yerden geliyor oluyor, bunlarda dikkat etmek önemli. 

 Onun dışında linkini attığım malzemeden alırsanız konsola zarar vermeden yanlardan vs söküp içini araç için olan tüylü  yanmaz bantlarla sarabilirsiniz. Aynı şekilde kapılardan da trim gelir sebebi kapıların iç plastik kısmının çıplak metal üzerinde olmasından.

http://s.aliexpress.com/qQZFRRrm

Yanmaz, tüylü bant:

http://www.hepsiburada.com/modacar-19-mm-pnt-tuylu-bez-bant-15-mt-54f001-pm-otm54f001

  sesten rahatız iseniz kapıları açtırıp 500-600 lira gibi fiyatlara bitüself ve firex koydurarak yalıtımı arttırabilirsiniz ve açılınca malzemeleri yerine daha iyi sabitler ve trim sesini kesersiniz. Konsolu da yanlardan sökerek trim seslerini ortadan kaldırabilirsiniz. 

  Aynı şekilde zamanla bagaj kapağı üzerindeki kısım esner ve ses yapar orayı da yine kaplayıp sesi engelleyebilirsiniz. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam aşırı soğuk ve sıcaklarda gayet normal bir durum. Canınızı sıkmanıza gerek yok. 

İnternette kısa bir gezinti yaparsanız Passat' tan Mercedes E serisine kadar bu konuda şikayetler mevcut olduğunu görürsünüz. 

 
Dün benim de sol ön kapıdan zaman zaman trim sesi geldi.Sol ön kapıdan ilk defa böyle ses duydum tabi sıcaktandır diyerek boşverdim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam aracınız kaç km'de? Leonda da bir süre sonra bu sesleri belki daha fazlasını duyacaksınız. Leonda bu tip şikayetler daha fazla. 

 

hocam sıklıkla parke taşları üzerinde yolculuk ediyorum. ilk aracım polo da trim seslerine çok takmıştım, sağolsun servis de baya ilgilendi ancak yine de yüzde yüz çözememiştik. sonra Golf'e geçtim ve bozuk yollarda ister istemez yine devam ediyor. Ama bir gün aynı yolda Audi A6 ile giderken gelen trim seslerini duyunca bu işin önüne geçilemeyeceğini anladım. bence önemli olan normal asfalt'ta yaptığı trim sesi.

 

Geri
Üst Alt