GOLFmü alalım FOCUSmu alalım ?


BRTRKCLL

Üye
Katılım
10 May 2016
Mesajlar
43
Tepkime puanı
0
İsim
Berat
Selamın aleyküm abiler :)

Abilerim bu kış veya önümüzdeki kış belli değil toplayacağımız nakite bağlı olarak 70 72 bin tl bandında araç düşünüyoruz. Ama şimdi söyle bişey var: babam focus 3 2011 2012 2013 2014 istiyor 1.6 tdci bense golf 1.2 tsi istiyorum düşük kmde bulmak mümkün. Sürüş konfor paket ve ışık paketli bi golf bulabilriiz hem hacim olarak hemde keyif olarak golf daha güzel olacaktır diye düşünüyorum. Babam için yakıt önemli çnkü şuanki aracımız 5 tlden 50 55 krş civarı yakıyor. Golf yakıtta üzermi ne dersiniz? Bir sorum daha var oda bagaj ın bir uçtan diğer uca uzunluğu kaç cm ? Sorma sebebim fayans kesme makinesi için sığarmı acaba diye :)   Ayrıca aracımıda iyi bakacak birine satmak istiyorum çnkü nakite ihtiyaç var bu sebepten satılacak  en geç 20 25 ay sonra geri alıcam inşallah çnkü 17 yıllık mazi var ben doğduğumdan beri var araç :)  şimdiden teşekkür ederim abilerim.

20170501_114319.jpg

 
Hocam öncelikle aramıza hoş geldiniz. Yılda kaç km yapıyorsunuz?
Bir arkadaşım 1.2 manuel aracını satmayı düşünüyor. Düşük km aracı. Düşünürseniz görüşürüm.

 
İki arabada bende var 2016 tdci style focus ve tdi comfort golf. İmkan varsa golf. Ayrica Sorun cevaplayayim.

IMG_7999.JPG

IMG_8151.JPG

 
Focus yakıt olarak kafanızı da cebinizi de rahat ettirir, ancak bunun da bir bedeli var. Her dizel de olduğu gibi sesli ve titreşimli çalışması. Yeni modellerde ses problemini büyük oranda çözmüşlerdi test ettiğim araca göre. 

İç hacim olarak Focus 3 Golf'ten daha dar. Bagajı ikisini de hb olarak düşünürsek Golf daha büyük sanırım, çünkü Focus 3 sedanın bagajı 420 litre. Sedan böyleyse hb nasıldır artık. :)

Yıllık yapacağınız km ne kadar bilmiyorum ancak 13-14 bin ve üzeri ise ve performanslı kullanıyorsanız yani devir çevirmeyi seviyorsanız dizel öneririm. Kafanızda canlanan soruyu tahmin edebiliyorum, "Devir çevirmek ve dizel?" Tsı motor devir çevirmeyi ve yokuşu pek sevmiyor tüketim konusunda. Yani cebinizi üzebilir bu durumda. 

Evde hem Focus 2,5 dizel var hem Golf 7 1.4 tsı var. Okul zamanı sürekli yaptığım şehir dışı yolda Focus'ta 108-110'a sabitleyip gittiğim zaman 220km mesafeyi, tüketim 4,2-4,8 arası oluyor yük ve klima durumuna göre. Aynı yolu Golf'le tüketime son derece dikkat ederek(araçta sabitleyici yok) aynı hızda aynı koşullarda 5,2 ile tamamlayabildim. Güzergahım da 1650 rakımlık bir geçit var ve Focus nasıl olsa yakmıyor diye oraya çıkarken hep düşük vites yüksek devir ile tırmanıyorum kafam rahat oluyor yani. Golf'le gittiğimde ise gaza dokunarak basmama rağmen 5,5 seviyelerinde olan tüketim geçidi geçtikten sonra 6.7-7 civarına yükseliyor. 

Fazla uzattım galiba, özet olarak yakıtta kafam rahat olsun gaza korkmadan basabiliyim diyorsanız focus, daha doğrusu dizel. Ama iç mekan kalitesi, genişliği vb diyorsanız Golf. 

Son olarak yol tutuş ve sürüş sevki konusunda da Focus'un Golf'ten 1-2 tık önde olduğunu düşünüyorum. 

 
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz;

Hocam Bence Golf Tutkunuzu biraz daha öteleyin ve tamamen kendinize ait olunca seçmenizi öneririm. Hem babanızın da kullanacak olması hemde yazınızın içinde okuduğum fayans kesme makinesi ki burdan anladığım kadarıyla bu gibi işlerle ilgeleniyorsunuz. Benim önerim sizlere Focus olacaktır. ilerleyen zamanda daha güzel bir bütce ile Golf düşünmeniz daha mantıklı geliyor sanki. Hakkınızda hayırlısı olsun selamlar.

 
Bende 1.2 tsi var sehir ici 10 litre hocam uzulyolda 5.7 ortalamam var 120 yi gecmedim. 1.2 tsi sehir ici üzer :)

 

Geri
Üst Alt