GOLF 7 Modifiye Parçaları


AnilCoban

Yeni Üye
Katılım
6 Ocak 2017
Mesajlar
19
Tepkime puanı
2
İsim
Anıl
Arkadaşlar merhaba,

Yakın bir zaman da yıllardır hayalini kurduğum GOLF markasına sahip olacağım ALLAH izin verirse. Konu şuan için yanlış yerde mi bilmiyorum eğer yanlış yerde ise yetkili arkadaşlar taşır ise çok sevinirim.

Alacağım araca şimdiden parçalar bakmaya başladım ve bir TÜRK arkadaşımızın aracına internette rastladım yalnız kendisine ulaşıp soramadığım için sizlerin bilgi sahibi olduğunu bildiğim için danışmak istedim. Aşağı da bulunan görsel deki araç daki parçaların isimlerine ihtiyacım var. Jant, Marspiyel, Ön Tampon ve gözünüzlü gördüğünüz şunuda yapmış ve şu parça dediğiniz neler varsa yazabilirseniz temin etmek istiyorum. Yaylar hakkında elbette marka bilgisi veremezsiniz ama en azından nasıl bir yay alırsak araç bu hale gelir tavsiyelerinize ihtiyacım var. Aracın arka fotoğrafı yok o yüzden difüsör ne kullanılmış bilemiyorum.

Araç çok fazla hoşuma gittiği için birebir aynılarını yaptırmak istiyorum açıkcası ben de bilginiz var ise destek olursanız parça isimleriyle beraber çok memnun olurum, teşekkürler.

IMG_9071.JPEG

FullSizeRender.jpg

 
Resimdeki araçta Golf R ön tamponu, tamponun altında EZ Lip ve ikisinin arsında ise siyah kaplama malzemesi var.

Jantlar 19 veya 18 inch pretoria.

Araca sonradan çift u led alınmış. Ön ızgaraya R logosu eklenmiş. 

Aynalar ve eklediğim resimde yeşil ile işaretlediğim yerler piano black ile kaplama yapılmış.

Sanırım Golf R marşpiyeli ve arka tamponu yok, bunları da alırsanız daha tamponun çizgileri aracın bütünü ile daha uyumlu olacaktır.

Yaylar 3.5cm veya daha fazla, Eibach pro kit ile bu düşüşe erişebilirsiniz.

Belli olmasa da sanırım Golf R spoilerı sonradan yapıştırma olarak orjinal spoilerın üzerine eklemiş. 

Untitled.png

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Golf severler tarafindan tek bakisla bu aracin orji R olmadigi anlasilir. Tavsiyem r line yapmaniz ve onemli parcalarda replikaya kacmamanizdir.

 
Cevaplariniz icin tesekkur ederim arkadaslar. Yalniz arac R gibi gozuksun R zannetsinler diye bir niyetim yok acikcasi gorsel olarak gordugum binlerce GOLF fotografindan en iyisi geldi gozume belki bu renkden de kaynakli olabilir fiyatlari bir goz gezdirdim de ortalama 10k gibi bir masraf yapmak gerekiyor sanirim


 
Cevaplariniz icin tesekkur ederim arkadaslar. Yalniz arac R gibi gozuksun R zannetsinler diye bir niyetim yok acikcasi gorsel olarak gordugum binlerce GOLF fotografindan en iyisi geldi gozume belki bu renkden de kaynakli olabilir fiyatlari bir goz gezdirdim de ortalama 10k gibi bir masraf yapmak gerekiyor sanirim
Parçalar replika olursa o kadar tutmaz. Orjinal derseniz sadece jant o para
 
@AnilCoban

2000TL Ön Tampon ve İşçiliği (Replika)

1600TL Ön Led Farlar(Replika)

200TL Piano Black Kaplamalar

1300TL Süspansiyon ve işçiliği (Eibach)

2850TL 18" Replika Pretoria Jantlar ve Ortalama düzey lastikler

50TL EZ-Lip

Toplamda 8000TL civarına elinizdeki parçaları tutarak benzer bir görüntüyü elde edebilirsiniz, araçtan çıkacak jant lastik ne kadar ediyor bilmiyorum ama onları ve sis farları ile ön tamponunuzu 2000-2500TL civarına satabilirseniz yeni bir araç almayı planlarken göze alınabilecek bir harcama ile istediğinizi yapabilirsiniz.

Ancak ucuz yaylar ve jant tercih etmenizi bende önermiyorum, pretoria jantların üreticisi BBS'dir ve Golf R'ın opsiyonel jantlarıdır. Bu jant ince kollarına rağmen forged dedikleri sağlamlığı arttırılmış, boyutlarına kıyasla hafif jantlardır. Replika üreticilerinin maliyeti çok yüksek üretim tekniklerine girdiklerini sanmıyorum dolayısı ile replika jantlardan büyük boyutlarda özellikle kaçınılması taraftarıyım. (Orjinal 19" Pretoriaların 4'lü seti kunzmannda bile 3150 Euro, bayi fiyatı daha yüksek olabilir.)

https://www.kunzmann.de/shop/en/wheels-golf7-volkswagen-5-spoke-r-light-alloy-wheel-set-pretoria-19-inch-vw-golf-7.htm

 
Benim Tercihim R yerine Rline yapmak olacaktır

R olması için orjinal parça harici biraz abes kaçıyor.. ne kadar iyi muadil bulunsa da. 

R line da R a yakın bir görsel olduğu için düşünmenizde fayda var. :'(

 
Utku arkadasim burdan cok cok tesekkur ediyorum ilgi ve alakan icin yalniz orjinal parcalara kacarsak bir arac parasi cikacak neredeyde cebimizden. Ayrica bu gorsel de bu jant harika dururken google da fotograflari inceledigim de jant aslinda pek de hos durmuyormus acaba fotograf da acidan kaynakli mi hos gozukuyor ?

Ender arkadasim gorsel olarak r line yapilmis bir kac arac fotografi atabilirmisin peki benim kontrol ettigim r line editlemeler pek hosuma gitmedi ama sizler bu konuda daha bilgili oldugunuz icin fikirlerinize saygi duyarak o yonde ilerleyebilirim.

 
630da35ebdd1eac6e5ffad1b68bbac27.jpg


Bu araçtaki arka tampon ekini bulabilme şansım nedir arkadaslar yoksa tamponla birleşikmi bu parça ek gibi duruyor ama çözemedim

 
R400 arka tampon bu ,parca degil malesef birlesik 

 

Keşke Aracımın Resimlerini alırken Bi sorsaydın..

Ve araçtakiler Replika Değil Hepsi Orjinal Malzemeler.toplam maliyeti ise 19bin. 

Ekli dosyayı görüntüle 13876
İntenete koyulan birşey istenilen şekilde paylaşılır. Kimse ne engel koyabilir ne de başka birşey. 19.000 tl harcamış olabilirsiniz ama farlar replika ve panjur xenon uyumlu değil. Muhtemelen jantlar da replika çünkü renk olarak orjinalin çok uzağında. :)

 

Geri
Üst Alt