GOLF 2017 - Brake Kit - Seçim


alidarkstone

Yeni Üye
Katılım
22 Kas 2016
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
İsim
alidarkstone
Merhaba arkadaşlar,

Araba konusundan pek anladığım söylenemez zira yeni araştırmaya başladım öğrenmek için bayağı okumak ve tecrübe etmek lazım o nedenle sizlere danışmak istedim.

Bir video izledim ve Fren takımı performansına hayran kaldım. Sanırım Türkiye'de yok bunlardan. Arıyorum bu fren takımını. Sizce nasıldır ? Daha iyisi varsa nedir ? Sizlere danışmak istedim.

Bu arada bendeki araç : Golf 2017 1.4TSI DSG 125ps Highline

Stoptech VW Golf

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler,

 
Değerli Hocam

Sayenizde Ilk kez işittim bu markayı. Fakat piyasaya yeni girmemiş bir firma olduğu küçük bir araştırma ile bilinebilir.

Tuning ve performans arttırma işlerini seven dostlarımız eminim daha detaylı yanıtlar vereceklerdir.

Ben bu konuda onde gelen otomotiv firmalarına özellikle yüksek performanslı modellerine direkt kendi markasiyla destek veren ve fren sistemi olarak Brembo yu bilirim.

 
Bende açıkcası Brembo ismini duydum başka bilmiyordum fakat videosunu izlediğim fren takımları görünüşe göre tablolarda fark atmış. Basınç testleri olan bir video da izledim anlamını bilmiyorum ama sanırım BBM isminde kitler ile karşılaştırması yapılıyor. 800-1100 oranı ile önde görünüyor. Birde durma testi yapmışlar orada neredeyse 2 araba boyu fark gördüm yanlış görmediysem. 

Amazon.com da mk5 için kitleri gördüm 2500 euro :) açıkcası bayağı pahalı gümrük dahil maliyeti sadece 3100 euro yu bulur. 

 

Ben de bu firmayı yeni gördüm.

Brembo en çok bilinen firma bu konuda. Bir de amerikan markası wilwood var american yapımlarda yaygın olarak tercih edilen. (yerli malı hesabı)

 
Şu kısat tecrübemde 1 yıl içinde Stop-Tech den daha iyisini göremedim. Vardır mutlaka ama ben bilmiyorum.

 
Merhabalar,

Dediğiniz marka var mıdır bilmiyorum ama Brembo dahil çoğu markayı Maslak EBC Brakes’de bulabilirsiniz. EBC Brakes-Sk Otomotiv adı altında hizmet sunuyorlar.

 

Geri
Üst Alt