Ruhsattan Muayene geçerlilik süresi bildiren Trafik Belgesi çıkartildı.


silvershadow

Emekli
Katılım
6 May 2015
Mesajlar
8,996
Tepkime puanı
1,331
İsim
Murat İNCİ
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklik uyarınca, 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren, Trafik Tescil Şube Müdürlüklerince tescili gerçekleştirilen araçlar için “Motorlu Araç Trafik Belgesi” verilmesi uygulamadan kalktı.

Bu belgenin artık verilmeyecek olması nedeniyle, araç muayenesi onaylanan araçların muayene geçerlilik süreleri artık sadece TÜVTÜRK tarafından, muayene işlemi sonrasında verilen Araç Muayene Raporu’nda yer alacak.

TÜVTÜRK, 1 Temmuz’dan itibaren muayenesini yaptıran araç sahiplerine, araç muayene raporlarını her zaman araçlarında bulundurma konusunda uyardı. TÜVTÜRK’ten yapılan açıklamada, “TÜVTÜRK Araç Muayene Raporu’nun yanınızda bulunması, yetkili makamlar tarafından yapılan yol denetimlerinde, araç muayene geçerlilik sorgulaması esnasında hem sizlere, hem de yetkililere kolaylık sağlayacaktır” denildi.

Motorlu Araç Trafik Belgesi ne anlama geliyor? 

Eski adıyla Ruhsat olarak bilinen ve günümüzde aracımızda taşıdığımız belgeler iki parçadan oluşur: “Araç Tescil Belgesi” ve “Motorlu Araç Trafik Belgesi”.
Ruhsat’ın içindeki bu belgelerden biri olan “Motorlu Araç Trafik Belgesi” artık kullanılmayacak, “Araç Tescil Belgesinin” ise kullanımına devam edilecektir.

5957809761361f109477ddd2.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sag cepten alıp sol cebe koymak gibi bi şey, bu sefer de belge bumunduracaz yanımızda

 
Hepimize hayırlı olsun , sonuçta uygulayıcı bizleriz...

 
Sıfır araç alımında "Muayene geçerlilik tarihi" yazılı olan bir belge verilmesi gerekecek. Ruhsat ücretine ek olarak TüvTürk belgesi ücreti de gelirse şaşırmam. 

 
İyi olmuş bence. O kısım belli bir zaman sonra bitiyor ve mecburen Trafik Tescilden değişmek zorunda kalınıyordu. şimdi hem daha az yer tutacak hemde ayrı oluşuyla Trafik tescil işlemlerine değişim için gerek kalmayacak :)  

 

Geri
Üst Alt