Gırtlak dolusu kavramı?


caglar_61

Katılımcı Üye
 
Katılım
26 Mar 2017
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
503
Konum
Ankara/Trabzon
İsim
Caglar
Malum sitede ilanlara bakıyorum adam cam tavan hariç gırtlak dolusu demiş soruyorum dcc varmı yok u led varmı yok keyless yok park asist yok lane asist yok o yok bu yok adam düz highlinea gırtlak dolusu demiş soruncada sizin gibiler yüzünden arabayı değerinin altında satmak zorunda kalıcam diyor.memleketimin insanı bir acayip

 
Hocam Tdi Comfortline araca yazan var o tanımlamayı, hadi 1.2 olsa highline yok belki doldurmuştur derim ama bildiğiniz düz comfortline ışık paket yok, sürüş konfor yok; far anahtarını çevirip farları açtığın full araç... 

 
Afl, anahtarsiz giris calistirma, koltuk isitma elektrikli koltuk, sunroof, acc, serit takip benim icin girtlak doluda olmazsa olmazlar highline bile bos yani :)

 
O tarz satıcılar yüzünden zaten Golf'ler aldı başını gitti. Aracını ferrari satıyormuşçasına pahalıya ve "emsalsiz" yazıp satmaya çalışıyorlar. Birde "hasar kaydı sigorta şirketi şişirdiği için yüksek çıkıyor" yazanlar var. Yahu kardeşim vurmuşsun kırmışsın işte :) :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Adamlar baz highline alınca vw'nin en üst donanımı diye gırtlak dolusu aldık sanıyorlar.

 
Ortalık kendini çakal zanneden mal kaynıyor.

 
Aslında çakallıkdan ziyade Golfün zengin donanımlarından haberleri olmadıkları için bu ifadeyi yazdıklarını düşünüyorum.Çakallar her zamanki gibi var tabi kide.Daha önceki senelerde şahsın birinin satılık aracına talip olmuştum.Adam dediğiniz gibi Türkiye'de bundan dolusu yok diye yazmış.Fakat araçta 17 dijon jant ve Compositin Media olduğu için malum şahsa sorduğumda 18 Durban jant ve Discovery Pronun aracın ful olmasıyla alakalı durum olmadığını düşünüyorum demişti.Yani herkesin full yada full+full algısı farklı oluyor.Özellikle GOLF olunca full kavramı her zaman yoruma açık oluyor.Saygılarımla.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yurdumun ikinci el kültürünün en olmazsa olmaz kavramı bir zamanlar ismine "şipitak" denen sonra "açılır tavan penceresi" ve " sunroof" olan; nihayetinde panoramik olanına terfi eden "cam tavan" dır.

Bu donanim bulunmadıgi zaman bir aracın fûl veya fül hatta füll (doğrusu elbette full ancak sahibinden com ilan sözlüğüne göre bu tanımlar var.) olmasına imkan vermez.

Midline veya Comfortline satarken olmazsa olmaz değildir, ancak Highline satarken Bu araç "full değilmiş" denilerek burun kivrılmasına ve  ilgisiz kalınmasına yol açabilecek ehemmiyette bir donanımdır.

Peki ya cam tavan dışında daha fazla donanıma sahipse diğerlerinden nasıl ayırt edilecektir?

Işte zekâ burada devreye girer ve yaratıcılıkta sınır tanımayarak ikinci el otomobil dünyasına ait jargonda "gırtlağına kadar donanımla dolu tabiŕ edilecek" benzetmesine başvurur. Fakat bu kadar uzun tabir bize terstir. Kısaltmak gerekir. O halde "gırtlak dolu" demek yeterlidir. Yok yok bu da uzun oldu diyenler "gırtlak" der gecer.. Bu noktada anlayan anlar, anlamayanlar anlayanlara sorararak bilgilenirler. Fakat anlayanlara sorun: gırtlak nedir?  Cam tavanla başlar hepsi. En bilinen meşhur örnekle başlamış olurlar ve meşru kılmış olurlar sonrasındaki listeyi. Ben bu doluluğu "uzay gemisi" olarak adlandırıyorum. :)

Bana kalırsa AFL veya AFS denen viraj ve hıza duyarlı Bi-Xenon farlar olmazsa olmazdır. En üst donanım seviyesinde dahi bulunmayışı ise gırtlak listesine cam tavanın hemen altına yazılacak olması anlamına gelir.

Ben bu güne kadar kızılötesi kablosuz ısıtmalı ön cam göremedim.  Bu olursa diğer dolu araçlara eksik dolu  gözüyle bakacağız yani :)

Son bir şey daha... Donanım paketlerinde seviyeli veya basamaklı kademeli olarak adlandırma ve algının engellenmesi gereklidir. Highline en üst paket değildir. Midline Plus donanım da en alt seviyede değildir. Biri diğerinden üstün veya düşük de değildir.

Bu donanım seviyeleri farklı kullanım amaçlarına hitap eden donanım paketleridir.




 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu da bugün gördüğüm bir ilan. İlan açıklamasındaki 2. satır yorumsuz :)

1.PNG

 
durban hiçbir golfte yokmuş  :000054-medium:    ulan atılır da böyle mi atılır  :000296-medium:

 
Durban jantın  kendisene özel  olarak üretildiğini düşünüyor garibim ne yapsın:)

 

Böyle ilanlar görünce sataşmadan edemiyorum kendime yeni bi eğlence buldum sanırım

IMG_0704.PNG.jpg

IMG_0705.PNG.jpg

IMG_0706.PNG.jpg

IMG_0707.PNG.jpg

 

Geri
Üst Alt