Araç İçi Kamera


Katılım
6 May 2015
Mesajlar
82
Tepkime puanı
2
İsim
İbrahim Çelik
Selamlar,

Araba için siparişini verdiğim kameram geldi. Şimdilik resimleri yüklüyorum. Arabaya takıp kullanmaya başlayınca sadece ve sadece bu forumdan daha ayrıntılı bilgi paylaşımına başlarım.  :)







 
Kod:
 




 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
SATURNUS2015 dedi:
hocam bu siteden alışveriş nasıl. vergi kargo ücreti felan var mı. aliexpresi biliyoruz da buna yabancıyız.

helal olsun valla her türlü getittiriyorsun ürünü. ben olsam cesaret edemezdim. ama belki yabancıyım ondandır. önceden aliexsprese de böyle bakıyordum ama şimdi su yolu oldu resmen.
Vallahi hocam arabayı almadan önce ben de hiç yurtdışı alışveriş yapmamıştım. Bunlar benim için de ilkler oluyor hep.  :) Siteden alışveriş yapan insan çok Türkiye'den. Ben de bir arkadaşımın tavsiyesi ile aldım. Kargo bedava, 15 günde geldi bana. Faturayı da 22 dolar olarak kesiyorlar. Benim DH'den takip ettiğim kadarıyla gümrüğe takılma ihtimali sıfıra yakın. 2,5 TL ödeyenler de olmuş takılıp da. Ben güvenliğe çok dikkat ediyorum. Sanal kartımı paypal hesabıma tanımlattım. Bu şekilde paypal kullanarak alıyorum yurtdışından.  :) Bu kamerada bir indirim kodu girerek 41 dolara düşürüyorsunuz alırken. O kodu kullanmayı unutmamak gerekiyor.  :)

 
Kameranın montajını da yaptım arkadaşlar resimler eşliğinde anlatmaya çalışıcam.

1. Kameranın cama yapışan kısmını (çok sağlam tutuyor) siyah noktalı yerin altına, aynanın arkasında kalacak şekilde sabitledim.





2. Güç kablosunu, kameradan çakmaklığa doğru adım adım gizlemeye çalıştım ve ilk olarak ön camın üst kısmındaki boşluk alanda parmak yardımıyla itekleyerek sağ ön yolcu tarafında doğru getirip oradan da ön camın sağ yanındaki boşluk kısma itekledim. Bu aşamalarda kredi kartı gibi, kaşık gibi daha ince gereçler kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.



3. Daha sonra arabanın sağ kapı tarafında alttaki resimde gösterdiğim yerden geçirip bir noktadan plastiğin içine soktum kabloyu. Torpido gözünün alt kısmında da bir boşluk alan bulup oradan da arabanın orta kısmına getirdim.





4. Üstteki resimde görünen bantlı yeri de peligom yapıştırıcı ile yapıştırıp bantladım. Daha sonra bantları çıkarıcam.

Şu anlık hafıza kartım yok. Akşama deneme çekimi de yaparım inşallah. Ama kontağı kapanınca kamera kapanıyor. Yani anladığım kadarıyla çakmaklık'tan elektrik çekmeyi kesiyor. Bu da aküyü bitirme riski olmadığı anlamına geliyor. Ben yine de arabadan çıkarken çakmaklıktan çıkarırım fişini.  :D

Sizce kamerayı arabada bırakmalı mıyım? Hırsızlara davetiye çıkarmak gibi olur mu? Camdan da olmayalım hem. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

 
SATURNUS2015 dedi:
azmine ve tekniğine hayran kaldım ibrahim hocam.  gayet güzel bir açıklama olmuş.  bulunduğun muhitteki olay/güvenlik riskine bağlı olarak kamerayı araçtan al bence. sonra hem kameradan hemde diğer aksamdan olmayalım.

bu kameraların hırsızlığa, kazaya v.b olaylara karşı 24 saat arka ve ön kayıt yapanı yok mu. ona extradan batarya mı lazım?

@philadelphos
Teşekkürler Orhan hocam. Delme, kesme işine bulaşmadan montajı, kablo gizlemeleri yapabilmek güzel oldu bizim arabalar için. Evet deveyi sağlam kazığa bağlamak en iyisi olur çünkü her arabada olmayan bir şey olunca dikkat çeker diye düşünüyorum.

Dediğiniz tür kameralar vardır gibi geliyor bana ama sağlam bir bataryaya da ihtiyaç duyabilirler. Eğer tasviye edilen, kullanışlı bir model duyar görürsem haber veririm.  :)

 
Hocam bagaj çakmagina neden takmadınız. Bence arabada bırakın. Hiç dokunmayın.kapı fitillerinin içinden bagaja götürün kabloyu

 
yusuf dedi:
Hocam bagaj çakmagina neden takmadınız. Bence arabada bırakın. Hiç dokunmayın.kapı fitillerinin içinden bagaja götürün kabloyu
Yusuf hocam o hiç aklıma gelmedi ben direk ön çakmaklığa koşullanmışım.  :) Ama sökme işlemi de zor olmasa gerek eğer ön çakmaklığın eksikliğini hissedersem dediğinizi yaparım. Kamerayı sürekli takılı tutmak bilmiyorum bizim buralar sakin yerler ama şimdilik içim rahat olmaz.  :) Belki zamanla alışırım, üşenirim takıp çıkarmaya  :)

 
philadelphos hocam arkaya takarsanız ortalıkta kablo da olmaz hiç. Çıkartıp takmayın kimse cami kırıp onu almaz. Tam aksine korkarlar kamera var diye.

Ön kablo kalabalığını hiç sevmem ben

 
yusuf dedi:
philadelphos hocam arkaya takarsanız ortalıkta kablo da olmaz hiç. Çıkartıp takmayın kimse cami kırıp onu almaz. Tam aksine korkarlar kamera var diye.

Ön kablo kalabalığını hiç sevmem ben
Evet hocam fazla kablo olması hoş durmaz. Ben mümkün olduğunca gizlemeye çalıştım bu yöntemle. Ama arkadaki çakmaklığı kullanmak daha uygun olabilir. Kamera anladığım kadarıyla kontak kapatınca güç çekmeyi kesiyor, yani her defasında tak çıkar yapmaya gerek yok. Bugün kısa bir yol yapıcam ondan sonra arkaya alabilirim çakmaklığa takılan fişi.  :) İnşallah korkarlar kameradan.  :D Trafikte insanların tepkisini de merak ediyorum ben bakalım herhangi bir değişiklik farkedebilecek miyim. Kamera var düzgün sürelim falan olurlar mı acaba.  :D

 
İbrahim Hocam öncelikle ellerinize sağlık.

Benim de sizin gibi aracın orijinalliğini sekteye uğratmayacak ya da diğer bir deyişle bir yerlerini söküp-takıp riske etmekten imtina eden bir yapınız var gördüğüm kadarıyla. Aldığınız kamera gayet güzel, güle güle kazasız, belasız sürüşlerde kullanın inşallah.

Bir önceki aracım Jazz idi ve hem navigasyon, hem de araç içi kameramı kabloları saklayarak rahatlıkla uygulayabilmiştim. Navigasyon cihazımı nispeten kablo kirliliği olmadan konsolun orta kısmına denk gelecek şekilde cama sabitledim ancak araç içi kameramı, aynen sizin yaptığınız, benim de Jazzımda yaptığım şekilde üstten kredi kartı yardımı ile dolaştırıp, kapı fitilinden geçirip konsolun altına almayı gözüm kesmemişti zira çakmak girişi maalesef çok göz önünde olduğundan hayıflanmıştım. Ancak, paylaşımınızdan sonra sanırım bu işi halledebileceğim.

Benim kullandığım kamerada Shadow GT680W. Görüntü kalitesi,  özellikleri (g sensörü, gps vb) bakımından ve en önemlisi de ebadı dolayısıyla Jazz forumunda yer alan bir abimizin önermesiyle tercih etmiştim.

Satın aldığım yer ise:

http://www.ebay.com/itm/Shadow-GT680W-Full-HD-1080P-Car-Dash-Camcorder-Black-with-GPS-logger-/121387416457?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c4340fb89

Bu tür araç içi kameraların genelinde batarya olmadığından araç çalışmadığında pasif oluyorlar. Kullandığımız kameraların genelinde: park halinde iken, belirli bir darbe ya da hareket durumunda aktive olma özelliği (sadece çok düşük çözünürlüklü foto karesi alıyor) var.

Araç içi kameraların kayıtları; Allah göstermesin, olası bir kaza durumunda ikinci derecede delil olarak değerlendirilebiliyormuş. 

Yusuf Hocamın da belirttiği gibi kamerayı araçta bırakmanız olası hırsızlık olaylarında caydırıcı nitelik taşımaktadır. Ancak maliyeti nispeten az dahi olsa kasko poliçenize bu tür aksamları ekletmenizi öneririm. Kaldı ki güvenlikle ilgili aksamlar (kamera, yan koruma çitası gib) kasko yenileme dönemlerinde, nadir de olsa sürpriz prim düşüşlerine yol açabilmektedirler.

Bu arada XiaoMi kameralar benim de dikkatimden kaçmadı değiller :)

 
Değerli hocalarım hiç öyle caydırır falan diye düşünmeyin, eski aracımda sağ yolcu camını kırıp içerideki ses sistemini çaldılar ve o da yetmedi kamerayı da götürdüler  >: ( :'(

 
SATURNUS2015 dedi:
bu siteden alışveriş nasıl. vergi kargo ücreti felan var mı. aliexpresi biliyoruz da buna yabancıyız.
Siteye güvenebilirsiniz. Bana 28 günde ulaştı, kargo ücretsiz. Gümrüğe de takılmıyor, zaten ürünün üzerine düşük fiyat yazıyorlar. Tabii ki siz sipariş verirken bu durumu satıcıya hatırlatırsanız iyi olur.

Benim kameram: http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_110175.html

 

erkanz dedi:
İbrahim Hocam öncelikle ellerinize sağlık.

Benim de sizin gibi aracın orijinalliğini sekteye uğratmayacak ya da diğer bir deyişle bir yerlerini söküp-takıp riske etmekten imtina eden bir yapınız var gördüğüm kadarıyla. Aldığınız kamera gayet güzel, güle güle kazasız, belasız sürüşlerde kullanın inşallah.
Erkan hocam iyi dilekleriniz için teşekkürler. Sizdeki modele göre bunun eksik yanı gps olmaması. Ben de biraz kararsızdım gps'li mi alsam diye ama fiyat avantajı baskın geldi.  :)

@eyo_men hocamızın dediği gibi bir talihsizlik yaşamak da kötü olur. Biraz önce kamerayı yuvasından çıkarıp kol dayamanın altına bıraktım da çıktım eve.  :D Caydırırsa sıkıntı yok da kışkırtırsa sorun olur.  :D

 

Geri
Üst Alt