Golf'ü satıp Passat mı? Superb mi? almalı


Resul

Üye
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
85
Tepkime puanı
6
İsim
Resul
Arkadaşlar aracımı satmayı düşünüyor gibiyim :(   kendi memleketimde yaşamadığım için artık bagaj problem olmaya başladı. bebek arabası vs. çok yer kaplıyor.

90 bin tl bütçe ile seçeneklerim arasında 2013-14 dsg comfort passat, 2013-14 dsg prestige superb var. passatta standart özellikler haricinde hiçbirşey yok ancak superb de otomatik parktan tutunda 4 koltuk ısıtmaya kadar herşey var. 

kafamı karıştıran en büyük sorun da marka takıntısı. passat adı yeter ve satışı kolay.

siz değerli dostlarımın yorumları çok önemli sizce ne yapmalıyım??

Teşekkürler.

 
Hocam merhaba ,

Son çıkan kasası ile Superb önceki versiyonlara ciddi bir değer kaybı yaşattı , 2. el satış durumu sizin için önemli ise Passat  derim , tabii sizinde dediğiniz gibi özellik konusunda Superb önde olan taraf..

 
araca uzun süre binecekseniz, kısa vadede değiştirmeyi düşünmüyorsanız 2.el piyasa düşük olmasına rağmen donanım açısından super b  alınabilir. Yalnız bu tür piyasası olmayan araçları ileride satarken zarar etmemek için uygun fiyata alıp, alırken kazanmak lazım. satarken maalesef kazanamazsınız. bir passat veya golf gibi. (değerini koruması açısından)

 
Hocam almayı düşündüğünüz araç temiz olduktan sonra satış çok da problem olmaz kanısındayım.

Golfünü yarım saatte satmış bir tutkun olarak ben de passat bakıyorum

 
Donanım eksik olsun Passat olsun kanaatindeyim 

 
Eski arabam b7 kasa passat highline idi. Golf7 den sonra minimum b8 veya yeni superb alinmali eskileri golf7 den sonra tat vermez. Iki arabayida kullanmis biri olarak belirtmek isterim. 

 
[mention=208]Ender[/mention] [mention=3]silvershadow[/mention]  [mention=2]yusuf[/mention] değerli hocalarım
 


Benim tercihim Passat Olur idi. Lakin Super B de yabana atilmayacak bir araç. Bulabilirseniz onceliginiz passat olsun denk gelirse iyi bir araç Super B de secenekte kalsin.
Ama Passat comfort alti olmasin Donanmılı Golfden geride Kalir. Hayirlisi olsun Selamlar diliyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
B7 olacaksa superb tavsiye ederim. 2. Elde passata oranla daha yavaş gidecektir o aşikar. Fakat iç hacim açısından evli ve çocuklu olduğunuzu düşünerek daha iyi ayrıca kalite hissi de geri kalır bir araç değil. 2. el piyasası olarak uzun vadede zarar edeceğinizi düşünmüyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam yanlışım varsa düzeltin ama 2013-2014 yıllarında B7 platformunda Superb'in Prestige donanımı yok diye biliyorum. B8 ile birlikte prestige donanımı var. O da 2015 ve sonrası için. Bu iki versiyon arasında da dağlar kadar fark var.

 
Hocam yanlışım varsa düzeltin ama 2013-2014 yıllarında B7 platformunda Superb'in Prestige donanımı yok diye biliyorum. B8 ile birlikte prestige donanımı var. O da 2015 ve sonrası için. Bu iki versiyon arasında da dağlar kadar fark var.
Hocam 2013 yılında da elegance+prestige paket mevcut.

 
Değerli Resul Hocam

Ikinci el alınacaksa kesinlikle Passat. Sadece ikinci el değeri değil aynı zamanda kullanıldığında yıpranma hızı da önemli. Suberb ten değilse bile Passat tan eminim.

Biliyorum Sıfır km sözkonusu  değil ama ust limit nedeniyle o zaman Suberb düşünülebilirdi.

Donanım elbette önemli.

Comfortline donanım seviyesi  yeterli bana kalırsa. Belki bir kaç donanım bulunsa fena olmaz.

Suberb ilk sahibindense, hatasızsa ve iyi kullanılmış olursa düşünülebilir. 

 
Benim tercihim superb olurdu. B7ye ısınamadım bir türlü, sperb donanım olarakta çok iyi. 2.el alınacağı için değer kaybı da olmaz düşüncesindeyim.

 

Hocam superb, Octavia skodanın çıkış yaptığı modeller. Bizim buralarda bu modellerde değer kaybı yaşanmıyor. Donanımı passattan fazlaysa Skoda düşünülebilir.

 

Geri
Üst Alt