İskender Usta'da Egzoz ve Powershop'ta Stgx Downpipe Yapıldı (Ses Eklenmiştir)


Mete45

Üye
Katılım
27 Tem 2016
Mesajlar
362
Tepkime puanı
51
Konum
İstanbul
İsim
Galip Metehan
Cümleten hayırlı pazarlar,

Geçen haftaiçi aynayı kırdığım için Maslak Oto Sanayiye gittim ve aynayı hallettim. Hazırda yazlıkları taktırmışım ta Maslak sanayiye gelmişim bir şey yaptırmadan dönmeyeyim dedim :)  Powershopla görüştüm uygun olduklarını söylediler ve Stgx downpipe taktırmak için sözleştik. Aynacıdan Powershop'a geçtim ve takım süreci yaklaşık 1:30 saat sürdü. Ses için diyecek bir şey yok tek kelimeyle muazzam lakin halihazırda düz boruda olduğu için ses anormal çıkıyor idi. 2.5 devirden sonra kendimi "petrolhead" olarak nitelesem bile çıkan sesten utanmaya başladım. Sabahları da cold startta çıkan ses, apartman sakinlerini rahatsız edecek düzeye eriştiği için egzozun kalan kısmını İskender Usta'da yaptırmaya karar verdim. 

Gitmem zaten gerekliydi çünkü downpipe krom iken geri kalan borular fabrika çıkışlı borular idi. Dolayısı ile İskender Usta'ya gitmekle hem tüm boruları krom yaptıracak, hemde sesi medeni bir düzeye indirecektim. Kazanacağım back pressure ise cabası olacaktı. Dolayısı ile bir kaç gün cinayet mod on takıldıktan sonra İskender Usta'ya gittim. Downpipe'tan sonra komple krom boru çektik, ortaya ise spor susturucu taktık. 

Sonuç olarak alt devirlerde aracımın güç kazandığını gaza dokunur dokunmaz anladım. Ses medenileşti; alt devirlerde sakin, 2.5 devir sonrası ise yırtıyor.

Yakıt tüketimim ise downpipe + düz boruya oranla azaldı.

IMG_5220.JPG

IMG_5219.JPG

IMG_5221.JPG

IMG_5226.JPG

IMG_5227.JPG

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazılım ne var arabada kac hp civarinda tahmini :)  

 
Yazılım bulunmamakta :)  Şimdilik araçtan beklentim sadece ses vermesi. Belki ileride belki de kafama eserse yakın zamanda yazılım yaptırabilirim  :D  Lakin yinede dumpvalve + kutu içi filtre + komple egzoz illaki cüzi miktarda olsa oynatmıştır beygiri ama bir tahminim yok :)  

Egzoz yapıldığı gün powershop ile görüştüm stage 2 önerdi lakin 1.2 motoru zorlamak istemediğimden stage 1'in daha uygun olacağını belirttim. Onlarda stage 1+ yapalım dediler ama gittiğim zaman inceleyecek aracı. Ona göre büyük ihtimal stage 1+ yaparız diye düşünüyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Degerli Hocam

Hayırlı olsun.

Orijinal egzoz sistemini, muayene zamanı geldiğinde kullanmak üzere saklamanızı öneririm 

 
Yabancı terimlerin türkçlerini de ekleseniz hocam benim gibi bu işlerden pek anlamayanlar için faydalı olur

 
Stage X  downpipe ı bir arkadaşım a3 ü taktırdı powershopta. Standart stgx dp de orda flex pipe yok. Bu hem motordaki ileri geri hareketi şaseye yansıtıyor hemde esneme payı olmadığı için turbo bağlantısını kırabilir haberiniz olsun. Muhtemelen şu an araçta dp den sonra titreşim vardır, hissedersin.

 
@silvershadow Paketleyip aldım hocam muayene döneminde sök tak işlemini yapacağız.

@DumanG Eyvallah abim :)

@caglar_61 Tabiki hocam bundan sonra ekleyeceğim. Downpipe, katalizörün sökülüp yerine takılan düz boruya verilen isim. Petrolhead ise benzinli araç tutkunlarına verilen isim.

@Balistique Mesut abi verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim. Dediğin parçadan gelebilecek muhtemel bir hatanın neden kaynaklanacağını ve  kime gideceğimi sayende öğrenmiş oldum. Allah'a şükür şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı ya da ses durumu olmadı, umarımda olmaz. Sen beni gördün mü bilmiyorumda ben downpipe'ı taktırırken senin araçta powershop'ın önündeydi. 

 
@Mete45 Kardeşim ihtimal tabiki %100 olacak diye bişey yok. İnşallah sorun yaşamazsın. Benim araçtan kastın GTI sa onu sattım. Golf aldım yine.

18162213_932088166932733_8105465643970592768_n.jpg


 
@Mete45

Hayırlı olsun hocam  :'(

 
aracına maşallah :)  sesi güzel olmuş ama arabana acilen yazılım da yaptır dr.ecu da dynada custom stage 1+ stage 2 veya sana bağlı dynoda ayar yapılsın harika keyifli bi araca dönüşüyor şaka makinası gibi :D  bu arada sesi çok güzel bende yapacağım düz boru ve spor susturucu sesin daha uzun videoları varmı ? paylaşırsan çok memnun olurum :)  saygılar Tokattan Selam Herkeze 

 

Evet hocam sesin daha uzun videosu varsa atarmisin birde bu sesi daha tok yapabiliyormuyuz .

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt