Mini hasar konusunda tavsiye


designer

Üye
Katılım
14 Kas 2016
Mesajlar
59
Tepkime puanı
11
İsim
Mehmet
Bugün büyükdere caddesinde trafiğin ani durması nedeniyle öndeki araca dokundum.Tamponun birkaç tırnağı yerinden çıktı, tamponda mini çizikler oluştu, farda çok da derin olmayan bir çizik var, sis farının tırnağı kırıldı. Rapor tutup, fotoğraf çektim ama kaskoya dokunmadan çözebilir miyim diye düşünüyorum. 

Mini hasar kapsamına girdiğini düşündüğüm bu durum için servise gitmek yerine önereceğiniz eş-dost tanıdık var mı? Pasta-cila, rotuş boyası ve minik plastik kaynakları ile çözüm üretebilecek. 

Fotoğrafları yarın yüklerim.

 
Geçmiş olsun öncelikle. Mini hasar derken zannediyorum hasarın azlığını kastediyorsunuz. Yani mini onarımı kastedmiyorsunuz yanlış anlamadıysam. Bence öncelikle yetkili servisten kasko harici onarım ücretini sorabilirsiniz ve rs gibi özel servislerden de fiyat alıp kararınızı ona göre verirsiniz. Fotoğrafları görmediğim için çok fikir yürütemiyorum ama kaskoyu ufak hasarlar için bozdurup hasar kaydı açtırmayın.

 
mini onarımı kastetmiyorum, mini hasarı kastediyorum. Sadece plastik bir tırnak kırılması, derin olmayan 3-5 tampon çiziği, farda bir çizik var. Parçaları değiştirmeye değmeyecek, arabayı trafikte görenin "bu araç kaza mı yapmış" diyemeyeceği küçük estetik kusurlar var. Ama serviste "VDF kaskodan yapalım" dersem, "farı değiştirelim, tamponu değiştirelim, hiç polisaja girmeyelim" diyeceklermiş gibi hissediyorum. Gözle zor farkedilen hasarlara 3-5 bin TL hasar kaydı açtırmak golfümüzün hatıra defterine haksızlık olur diye düşünüyorum.

Bunu hakkıyla ve en ucuza yapabilecek yerler nereler? fiyat almak için önerebileceğiniz yerler var mı? Fotoları yarın atacağım. Ben sarıyerde oturuyorum. Maslakta birileri varsa çok iyi olur.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@designer Mehmet hocam geçmiş olsun . Ufak tefek çizikler pasta ile gidebilir . Fardaki çizikte çok derin değilse usta biri pasta ile geçirebilir . Küçük hasar için benimde tavsiyem aracın siciline hasarı işletmeyin . 

 
Öncelikle Geçmiş olsun hocam. daha sağlıklı yorum ve görüşler için görsel destek daha faydalı olacaktır. serviste yaptırmanız taraftarı değilim şahsen. çünkü fiyat olarak hem çok fazla olacaktır hemde aracınıza yapılanlar kayıt altına alınacaktır ki bu istemediğiniz bir durum olabilir.selam ve saygılar  :'(

 
Ekte birkaç resim yükledim. Sis farının tırnağı kırıldığı için şimdilik bez bantla tutturdum.

DSC04159.jpg

DSC04160.jpg

DSC04161.jpg

DSC04162.jpg

 
Hocam kaputu açın panjur üstüne 2 vida var onları söküp panjuru yukarı doğru çekip çıkarın. Sonra tamponu itip yerine oturtabilirsiniz.

 
Tamponun çamurlukla bağlandığı, ön sol tekerin üstünden çıkma oldu. Onun da büyük kısmı yerine geri oturdu. Sis farının tırnağının tamiri için sanırım tamponun komple sökülmesi gerekecek.

Aracı aldığım yer olan General'in Ayazağa'da yeri varmış, onlara gidip küçük plastik kaynağı, lokal tampon boyası ve polisajla yapıp-yapamayacaklarını soracağım. Ayrıca özel bir VW servisine ve detailin ile uğraşan birilerine sormayı planlıyorum. Eğer sizlerden de önerenler olursa başka yerlere de sorar en uygun çözemle ilerlerim.

 

Geri
Üst Alt