SİNYAL SOKETİ ERİMESİ..


Katılım
18 Şub 2016
Mesajlar
43
Tepkime puanı
0
İsim
Sezai
ARKADAŞLAR HERKESE MERHABALAR.ARACIM 2016 MODEL GOLF 1.4 TSİ HIGLINE.GİZLİ ÖZELLİKLERİ AKTİF.FAKAT UZUN ZAMANDIR GİZLİ ÖZELLİK AÇIK OLMASINA RAĞMEN SON DAKİKA GELİŞMESİ OLARAK SOL SİNYAL SOKETİNİ ERİTMİŞ.FOTOYU AŞAĞIYA ATTIM.BUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN NE YAPABİLİRİM.BİLİGİSİ OLANLAR YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER.

DSC_1127.JPG

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Amerikan park % kaç aktifti?

 
%30 aktif fazla açmadım bilgim vardı bu konuda ama durum bu sağ sinyal de hiçbirşey yok ben kronik arıza olduğunu düşünüyorum.

 
%30 aktif fazla açmadım bilgim vardı bu konuda ama durum bu sağ sinyal de hiçbirşey yok ben kronik arıza olduğunu düşünüyorum.
Hocam yapmayın lütfen bunu ne  sinyal soketine bağlıyabilirsiniz yada kronik bir arıza olarak göremezsiniz., Ne farın kendisi ne de farın iç yapısı bu ampülün sürekli yanarak üreticeği ısıyı karşılayacak şekilde hesaplanılarak üretilmemiştir., zaten görevi de bu değildir, Yaptığınız işlem amerikan park işlemi de değildir., Lütfen amerika için üretilen orjinal usa specs. Golf'leri inceleyiniz., Orjinal usa specs. Golf'te ön farın köşe alt kısmında 3 adet küçük "noktasal" Diyot Led'ler bulunmaktadır., Bu noktasal diyot Led'ler amerikan park görevini üstlenmektedir., yine arka stopların köşe uç kısmında bu noktasal Diyot Led'ler kırmızı yanar., Ayrıca her araçta da ilgili sinyal için ayrılan bölgenin amerikan park olarak yanacak diye kaide yoktur!

Aracınızda bulunan D3S Xenon ampülünün 35W enerji tükettiğini ve Xenon ampülerin çok yüksek bir ısı ürettiğini aşikar iken., Önemsemediğiniz basit küçük bir sinyal lambasının 21W enerji tüketerek hiçte azınsanmıyacak bir sıcaklık üretme kapasitsine sahiptir ki, Görevi de "sadece" gerekli olduğu durumlarda ara-sıra ikaz vermek iken siz yazılımla sürekli yanmasını sağlıyarak farın iç sıcaklığını ne kadar yükselttiğinizi biliyormusunuz..? Bu ne kronik bir arıza ne far soketinden kaynaklı bir durum., ., inanması zor olsada ufak bir kıvılcım tanesinin koca ormanları kül ettiğini göz önüne getirdiğimizde, bence şanlısınız aracın elektrik tesisatına falan zarar vermeden fark etmişsiniz.. 15-20W arası enerji tüketen bir ampülü yandıktan 4-5 dakika sonra elinizle tutmayı deneyin ne demek istediğimi anlarsınız., bir de bu ampülün saatlerce ve günlerce kapalı devre bir sistemde sürekli yandığını düşünün...

Amerika şartları için üretilmiş OEM Amerikan parklı Golf;



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam sinyali kapatıp garantiye gidebilirsiniz ama bence etik olmaz. Parası çok değildir değiştirin cebinizden.

 
Amerikan parkı açtıran kimsede duymadım böyle birşey polo varken benimde sis farı erimişti ama yan sanayi olduğundan plastiği kalitesizdi.

 
Öncelikle geçmiş olsun Hocam;

Kronik bir sorun olduğunu sanmıyorum şayet öyle olmuş olsa forumda illaki bu konuda birçok şey yazılıp çizilirdir. servise gitmeye de değmez hocam bence. Bunu rahatlıkla çözebileceğiniz bir durum olarak görebilirsiniz. Aracınız biraz nazlanmış ilgi istiyor ona bunu çok görmeyin derim :)  Selamlar Saygılar.

 
Sevgili Arkadaşlar;

yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.sağolun varolun..amerikan parklardan dolayı bu şekilde sıkıntı yaşayanı bende duymadım.. ki %30 luk yüksek bi oran değil.fakat sizlerinde başına böle bi durum gelmesin diye sizi bilgilendirmek istedim.bunu bi şekilde çözeriz inşallah.BU DUY dan servisten başka bi yerde bulabileceğimi sanmıyorum.ampülü patlak değil sadece içini eriterek ampülü yapıştırmış.bende kırmak istemedim.arabanın garantisinden yaptırmaya çalışacağım eğer olmazsa sıkıntı yok.bi şekilde çözeriz inşallah.

 

Geri
Üst Alt