Otomotiv Dergileri hakkında...


Katılım
30 Ocak 2017
Mesajlar
43
Tepkime puanı
6
İsim
Abdulkadir
Değerli Forum sakinleri,

geçenlerde bir projenin reklamını nasıl yaparız diye düşünürken, ve bunu arkadaşla hasbihal ederken, arkadaşım aklıma bir fikir getirdi ve "Otomobil Dergisi" dedi! s=s16

"İyi fikir" dedim. Dedim demesine de, fakat gördüm ki bu dergiler sadece araçların teknik bilgi ve resimlerini yayınlıyorlar. Almanya daki dergiler en azından kış ve bahar öncesi Araçların boya bakımı hakkında veya yeni bir furya başladıysa car care sektöründe, bunlar hakkında objektif bir bilgilendirme yapıyorlar. Fakat Türkiye de bu yok.  Google Amcaya göre en çok satan iki dergiye mail attım.

Dedim kiiiiiii, bana bakın banaaaaa :)  Yok öyle değildi.

Dergilerin bu konuda, özellikle piyasa da bu kadar bilgi kirliliği varken Otomobil dergisi olarak bu konuya eğilmemiş olmalarının ne kadar doğru olup olmadığının sorgulanması gerektiğini dile getirmeye çalıştım. 

Otomobil dergisi alan, okuyan kaç kişi var forumda bilmiyorum fakat, bence eğer okuyucuları varsa aramızda bunu dillendirmeleri lazım. Yani arkadaşlar, bu iş maalesef sadece Forumlarda, veya Youtube de veya face'de paylaşmayla olmuyor onu anladım. Her platformda buna değinilmeli ve insanlara doğru ve yanlış bir şekilde gösterilmeli.

Saygılarımla 

 
Değerli üstadım 

Ne yazık ki bu sektör yalnızca kendilerine aslında gizli reklam olan ama aslında doğrudan olamayan yolla kendilerine gelir kazandıran holdinglere yakınlar.

Dolayısyla ne kadar yetenekli olursanız olun bireysel yazılar imkan bulamaz.

Yeni Golf ü ben tanıtmak isterdim mesela; şayet imkan olsa.

Bizim o dergilere reklam verebilecek kadar gelirimiz asla olmadı ve sanırim hiç gelirimiz olmadığı için asla da olmayacak :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Türk bağımsızdır, ona zincir vurulmaz, ölür ama tutsak olmaz... gibi onur verici bir efsane ile büyüdüm ben. Bütün efsaneleri az önce yıktın hocam :)

Dergi mi çıkarsak ne etsak? Web sitesimi yapsak? o dergilerden birini mi bassak? bişe etmek lazım ama ne?  :000339-medium:

 
Youtub'ta araç inceleme işini profesyönel olarak yapan kişiler var birçoğu otomotiv sektörünün içindeler, otomotiv dergilerinde de yazılar da yazmaktalar.

Eğer yaptığınız işe güzeniyorsanız bence birini davet edin test araçlarından biri ile gelsin o araçta tüm yeteneğinizi sergileyin derim. (Yapılmış örnekleri de var zaten)

Ortaya güzel bir video çıkardığınızda hem bilgi hemde reklam amaçlı ömürlük bir kaynak olur diye düşünüyorum.

Dergiye verilmiş aylık yada haftalık reklamdansa daha makbul olur sanki gibi.

 

Geri
Üst Alt