Bisiklet Askısı


nckarakas

Üye
Katılım
30 Mar 2017
Mesajlar
55
Tepkime puanı
6
Konum
Ankara
İsim
Nurettin Can KARAKAŞ
Selam herkese,

Golf aracım için güzel, sağlam, arabaya zarar vermeyen bir bisiklet askısı arıyorum. Daha önce kullandığınız modeller var mıdır? Tavsiyeniz var mıdır?...  

Can...

VOLKSWAGEN-GOLF-7-ARKA-BISIKLET-TASIYICI-THULE-991-MODEL-3.JPG

 
@mstyukse, teşekküerler. Ben daha profesyonel bir aparat arıyorum.

Can.

 
Selam Can Hocam,

Bu konuda en iyisi Thule. Sizin resimde paylaştığınız profesyonelce, ancak fiyatları piyasadaki ürünlere göre çok yüksek. Bunun dışında 100 - 150 Tlye satılan ürünler var ama biraz şans meselesi. Benim kullandığım ucuz yollu arka bagaj kapağına takılan bir tane var, her 30 - 40 km de durup gevşeyen kayışlarını sıkıyorum. Gözüm devamlı aynalarda acaba gevşedimi, düşermi diye.

Almışken bütçe uygunsa Thule alın derim.

İyi forumlar.

 
@MRT BSRN teşekkürler. ben de thule araştırıyorum. Çeki demirinen güzel ama onu da ruhsata işletmek gerekiyor. Çok pahalıya geliyor...

 
Günaydın Can Hocam;

Eğer Thule bakıyorsanız, Raceway 991'i öneririm. Çeki demiri ile ilgili herhangi bir işleme gerek yok.

 
Bisiklet taşıma aparatlarına para verirken aman diyeyim acımayın.Önceki aracımda sürekli 2 büyük bisiklet taşırdım, ama arabayı sanki uzun ve geniş araç gibi, yavaş yavaş kullanmak zorunda kalırdım. Sebebi de aparatın özellikle alt bası kısmının araca yaptığı basınç. Şu an alacak olsam ben de thule bakarım.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba

Yaklaşık 5 senedir thule nin araç üstü bar ve proride setini kullanıyorum. Çokça uzun yol yaptım, tavsiye ederim.

 
@Gurk4n teşekkürler araç üstü barlara bakıyorum kafama yattı.

Can.

 
b515290fcfe2519bc00f004bcd852543.jpg


9d9527ea05d9ae3d144ac1ad5b431a51.jpg


7428aa224bb47032f6367e995b1cf5a0.jpg


Ben bu şekilde kullanıyorum, merak ettiğiniz olursa yardımcı olurum. Setin tamamı Thule bu arada.

 
@frhtmst Çok güzel bir set olmuş! Hem bisiklet hem bagaj sorununu mükemmel halletmişsiniz.

Elinizde varsa ürün adlarını yazabilirseniz sevinirim, ama hatırlamıyorsanız ben de bulurum. Sıfır yada ikinci el araştıracağım :)

Bir de soru: Araç üstü barların kulakçıkları sert metal mi? Kapı üstünü çiziyor mu yada kapı fitilinde sorun yarattı mı?

Teşekkürler,

Can.

thue.jpg

 
araç üstü ekipman muhakkak avrupa markası olmalı. ben de thule port bagaj var. çok memnunum. muadil olarak hapro veya mont blanc tavsiye ederim.

çok yakın arkadaşım ucuz olsun diye yerli malı port bagaj aldı ki o 4*4 araçta kullanıyor. sık sık araziye çıkar. parasıyla rezil oldu gibi. hem bagaj bel verdi hem de bagaj atkıları sıkıntı çıkardı. 

sahibinden.com üzerinden temiz 2.el bakabilirsiniz. genelde meraklıları aldığı için uygun fiyata güzel ürünler oluyor. 

 
[mention=879]frhtmst[/mention] Çok güzel bir set olmuş! Hem bisiklet hem bagaj sorununu mükemmel halletmişsiniz.
Elinizde varsa ürün adlarını yazabilirseniz sevinirim, ama hatırlamıyorsanız ben de bulurum. Sıfır yada ikinci el araştıracağım [emoji4]
Bir de soru: Araç üstü barların kulakçıkları sert metal mi? Kapı üstünü çiziyor mu yada kapı fitilinde sorun yarattı mı?
Teşekkürler,
Can.
/monthly_2017_04/thue.thumb.jpg.39db60c09b0dfb9647c7d6a8896e6efb.jpg
Size setin içerisindekileri sevk irsaliyesinden paylaşayım:
e6326d72977dc6e05ed5f2d66d774e43.jpg


Sorunuza gelecek olursak, kulakçıklar evet metal. Tavana basan kısımlar kauçuk, metal ayaklar yalnızca arabanın kapı içine gelen kısmına temas ediyor. Herhangi bir deformasyon da olmadı kullandığım süre içerisinde. Zaten o bağlantıyı yapmanın başka yolu da yok, orijinal VW taşıyıcı bar da alsanız aynı şekilde monte oluyor. Golf'ün bağlantı şekli bu. Kutu içerisinden şeffaf yapışkanlı bantlar çıkıyor ben tahmin ettim dedim bu herhalde metal kulakçıkların kaportaya temas ettiği yere basacak, öyle de yapıştırdım 15 gün tavanda full yük 2 bisiklet gezdim, barları çıkardığımda bantların hafiften kaydığını gördüm ama boyada problem yoktu. Onu bir ara aldığım yere de soracağım aklımda.

Genel olarak memnunum, port bagajı biraz büyük aldım ilerde bir suv crossover almayı planlıyorum onda da kullanırım dedim. Bisiklet taşıyıcılar on numara çıkarıp takması kolay tek başıma halledebiliyorum kilit mekanizması da mevcut. Tabi bu tür aksesuarları sürekli üstünde tutmayacak iseniz bunları koymaya da yeriniz olmalı nitekim port bagaj araba üstünde kendini pek belli etmese de aşağı indirdiğinizde baya büyük.
Havalar biraz daha ısınsın takacağım hepsini. Bebek bekliyorum nasipse onun eşyaları için de bana ekstra yer demek baya iyi olur.
 


Geri
Üst Alt