Gündüz farlarını elle açma, servis zamanı ve km sıfırlama, DSG sıfırlama


rsimsek

Üye
Katılım
2 Nis 2017
Mesajlar
239
Tepkime puanı
119
Konum
Anadolu yakası
İsim
Recep Şimşek
Forumda aradım bulamadım, bir yerlerde saklanmış olabilirler. :)

VAG Grubunda gündüz farlarını ekranı olmayanlar (eğer VAG-COM kablosu ile izin verilmişse) şu şekilde açıp kapatabilirler:

Sinyal kolunu selektor yapar gibi direksiyona çektikten sonra kolu bırakmadan sağa sinyal (yukarı) verip kontağı açtıktan sonra bu halde 3-5 saniye zil sesini duyuncaya kadar beklemek açar.

Sinyal kolunu selektor yapar gibi direksiyona çektikten sonra kolu bırakmadan sola sinyal (aşağı) verip kontağı açtıktan sonra bu halde 3-5 saniye zil sesini duyuncaya kadar beklemek kapatır.

Yağ değişimi ve ve bakımı servis dışında kendileri ya da özel serviste yaptıranlar için servis km ve kalan gün sıfırlama;

Kontak kapalı iken önce km sıfırlama tuşuna basılı tutun, trip km olarak sıfırlanacak, sonra kontağı açın service now yazacak, sonra kontağı kapatmadan km sıfırlama tuşunu bırakın dakika tuşuna (minute) 1 kez basın VW information system yazısı çıkcak, işlem bitmiş olacak. 2006 Caddy ve 2011 Yeti'de sıfırlandı.

DSG Resetleme:

Bilindiği üzere DSG beyni sürüş karakteriğinizi bir yerlere kaydediyor ve vites geçişlerini ona göre yapıyor. Zamanlar bu bilgiler aşağıdaki gibi sıfırlanabiliyormuş (muş; çünkü ben henüz denemedim).

Anahtar yarı açık marş konumunda (gösterge uyarı lambaları yanar konumda) gaz pedalına sonuna kadar en az 10 saniye basın ve bırakın. Sonra kontağı kapatın.

Siz de bildiğiniz başka kombinasyonlar varsa paylaşırsanız memnun olurum.

 
Gunduz farını deneyen oldumu kapatıp acabilen var mi acep
Birde dsg sıfırlama yapanı merak ediyorum farki nasıl anlasiliyor takipteyim


 
Skoda'da gündüz farlarının açık kapatılması çalışıyor, denemiştir. Fakat dediğim gibi VAG-COM'dan ilgili parametrenin açık olması gerekiyor. (09.Cent.Elect. Long coding Byte 7->Bit 7 işaretli)

Servis sıfırlamayı da son bakımı özelde yaptırdığımdan denedim çalıştı.

DSG reseti henüz denemedim..

 
hocam güzel bir konu özellikle dsg resetleme cok ilgimi çekti deneyelim bakalım ne olacak :)

 
DSG resetlemeyi bugün denedim, herhangi bir dıtlama olmadı, sürüş farkını da anlamadım. Bir çok forumda paylaşılmış fakat becerememiş olabilirim.;)

 
Güzel konu olmuş. Emeğinize sağlık hocam. :'(

 

Geri
Üst Alt