Sıfır otomobillere kur zammı geliyor: Fiyatlarda ciddi artış yaşanacak


FurcHT

Üye
Katılım
17 Mar 2016
Mesajlar
375
Tepkime puanı
15
İsim
Gürkan
Son ÖTV zammıyla birlikte fiyatları yüzde 5 ila yüzde 15 oranında artan sıfır otomobillere bu kez kur farkından dolayı yeni bir zam yapılacağı ve sektörde önemli daralma yaşanacağı açıklandı.

Sifir-otomobillere-kur-zammi-geliyor-Fiyatlarda-ciddi-artis-yasanacak90184_0.jpg


Geride bıraktığımız kasım ayı sonunda hayata geçirilen ÖTV zammı neticesinde yüzde 5 ila yüzde 15 oranında fiyat artışı yaşayan sıfır otomobillere yeni bir zammın daha kapıda olduğu duyuruldu. Sektörün öngörüsüne göre gelecek aydan itibaren kendini hissettirecek kur farkı ile -2017 modeller başta olmak üzere- sıfır otomobillerde yüzde 20 fiyat artışı gerçekleşecek.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (Oyder) yeni zamlarla birlikte sıfır otomobil pazarında yüzde 15 daralma yaşanacağını, geçtiğimiz sene 1 milyon adet olan sıfır otomobil ve hafif ticari araç satışının 850 bin seviyelerine düşeceğini belirtiyor. Buna bağlı şekilde tüketicilerin ikinci el otomobillere yönelmesi, 2016 yılında 5.8 milyon açıklanan ikinci el satışlarının 6.5 milyona çıkması bekleniyor.

Otomobillere yaklaşık yüzde 1.2 oranında uygulanan kredi faizlerinde değişiklik yapılmaması durumunda sektörün çok fazla kan kaybetmeden bu süreci atlatacağı tahmin ediliyor. Hatırlayacağınız gibi Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) son raporuna göre 2016 sonuna doğru düzenlenen kampanyalar ile otomobil ve hafif ticari araç pazarında yüzde 1,6 oranında artış yaşanarak 983,720 adet satışla rekor kırılmıştı. Aynı araştırma verilerine göre Türkiye'deki en popüler markalar ise sırasıyla Volkswagen, Renault ve Ford oldu.

Kaynak: DonanimHaber

 
Kur farkından dolayı %20 zam yapılabilmesi için, geçtiğimiz seneden beri en ufak zam yapılmamış olması gerekiyor. Şu an liste fiyatları zaten kurlardaki artışın yansıdığı fiyatlar.

 
Kur farkından dolayı %20 zam yapılabilmesi için, geçtiğimiz seneden beri en ufak zam yapılmamış olması gerekiyor. Şu an liste fiyatları zaten kurlardaki artışın yansıdığı fiyatlar.
Bence de, %20 cok cok ciddi bir rakam, o duzeyde olmayacaktir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaten bütün markalar euro 4 tl olduğu zaman kur farkı koydu öyle sattı.  Milleti neye göre kandiracaklarina sardilar

 
Tüketiciyi aceleci davrandırarak hemen satışa yöneltmek çabasıdır bu.

 
Fiyatların kısa vadede bu kadar çok artış göstereceğini düşünmüyorum. Eğer ki olursa %20 lik bir artışla 120.000 tl değerindeki golf 144.000 tl mi olacak? Olacaksa bu fiyatlara nasıl bir satış rakamı hedefleniyor? Amaç otomotivde büyüme oranının artırılması mı yoksa sektörün daralması mı? Daha nereye gidecek bu fiyatlar anlamak güç.

 
Haber yeni bir haber ise pek inandırıcı değil . Euro dolar zaten 2 Aydır aynı. Satışların azaldığını düşünüyorum. Bunun içinde zam yapacağız söylentisi bence. ÖTV tekrardan artacak dense inanırım ama kur zammı hele ki %20 hiç inandırıcı değil. Zaten yaparsalarda yapsınlar dicem şimdiki fiyatlar bile uçuk . Reklam kokan haber ler bunlar bence :) :)  

 
850 bin adet satışı görürlerse çok iyi :)

 
Son zamanlarda artmayan kur için kur zammı, hem de % 20 !!?? Yok artık !!!

 
Referandum algısı bu haberler. Sağlı sollu sallıyorlar. Düzgün atsalar inanıcaz ama herşeyde olduğu gibi bununda ayarı yok.

 
Lafa bakmamak lazım once kim söylüyor diye bakmak lazım.

Tamamen  spekülatif ve her okuduğuna kanan yutdumun insanında tazyik yaratmak ve satın almaya yöneltmek için  yapılmış haber görünümlü reklam

 
Lafa bakmamak lazım once kim söylüyor diye bakmak lazım.

Tamamen  spekülatif ve her okuduğuna kanan yutdumun insanında tazyik yaratmak ve satın almaya yöneltmek için  yapılmış haber görünümlü reklam
Banada zaytung haber gibi geliyor. İnşallah millet ayık olur kimse araç almaz, madem protesto vs yok herkes fiyatlardan memnun, yeni vergiler ile alsınlar ses etmeden..

Peynir ekmek gibi araç satılmasın, tükürük yalanır mı görürüz. Yalanmaz ise birçok araç satan firmayı o zaman görmek isterim. Satış için ne kadar uğraşılıyormuş, müşteri gerçekten ne kadar değerliymiş arkama yaslanıp güzelce izlerim. 

 
Reklam kokan hareketler :)  ötv zammından sonra satıslar düştüyse onun için yapıyolardır

 

Hep yapılan Klişe haberler...

 

Geri
Üst Alt