Fikirlerinizi alabilir miyim acaba?


swaIIowed

Üye
Katılım
10 Mar 2017
Mesajlar
43
Tepkime puanı
26
İsim
kutay
Merhabalar herkese,

Forumu yaklaşık 6 aydır takip ediyorum ve gerek üslup, gerekse de samimiyet açısından burada bulunan herkesin fikrine sonsuz saygım olduğunu en başta belirtmek isterim.

Zevkler ve renkler tartışılmaz derler.. Lakin bazı zevkler var ki insan bunun peşinden gitmeye değer mi bazen bilemiyor. Maddiyat bu noktada en önemli kriterimiz malesef ki :)

Aracım 2015 model Tungsten Gri 1.4 TSI 150 PS'lik bir araç... Alalı 1,5 sene oldu ve geçen sürede sıfır fiyatları malumunuz uçtu gitti.. Anlaşılan o ki eğer bu Alamanlara ölene kadar çalışmak istemiyorsak bindiğimiz araçları en az 5-6 sene daha kullanmamız gerekecek. Tabi bu arada insan biraz değişiklik istiyor :)   Son 3 aydır kah internette kah yolda gördüğüm bazı "sıradışı" örneklerin kendi aracıma uygulanabilirliğini sorgularken buldum kendimi.


Sadede gelirsek, aracıma GTI ön tampon ve (forumda hiç lafının geçmemesine şaşırdığım ya da benim göremediğim) ABT firmasının Türkiye distribitöründen ön lip, ızgara, ayna kapakları, marşpiyeller ve far kapakları (kaşları) alıp taktırmayı planlıyorum. ABT ürünlerinin zaten replikaları yok ancak GTI tampon için piyasada sürüsüne bereket ürün bulunmakta ancak ben orjinalci olduğum için onu da Ender'den temin etmeyi düşünüyorum. Bu şekilde yapılacak bir değişimin maliyeti ise çok ciddi bir tutarda (yaklaşık 13-14K 'lara ulaşıyor). İşte bu noktada sizin değerli görüşlerinizi merak ediyorum. 

Aşağıda mevcut aracımın resmi ile bahsettiğim uygulamaların yapıldığı örnek bir aracı paylaşıyorum. Sizce bu değişime değer mi ? Yorum sizlerin :)  

IMG_2125.PNG

1.jpg

2.jpg

3.jpg

 
Sizi anliyorum gercekten bizler bazen degisiklik istiyoruz. Fakat 14 bin masraf edecekseniz cok iyi dusunmelisiniz. Arabayi degistirmeniz daha mantikli olabilir. Belki biraz dah bekleyebilirsiniz daha fazla birikimle gonlunuze gore bi degisiklik olur.

 
Merhabalar bence aracınız renk ve donanım olarak çok iyi görünüyor.Bahsettiğiniz değişimler yerine gerçek bir GTİ Golf almanız bana daha mantıklı geliyor.Tabi maddi imkanlar önemli.

 
Hocam 4 sene daha binecekseniz aracı gönlünüzce süsleyin derim. Ön panjur harici abt güzel ama panjur tüm güzelliği bozuyor bence. Yurt dışından gti boş far takımı getirmenizi öneririm. Gti tampon gti panjur ile havası çok daha güzel olur.

 
Bence resimdeki panjur ve farların üstündeki farlar aracın görüntüsünü çok bozmuş. Ama tampon çok güzel kesinlikle.

 
Sizi anliyorum gercekten bizler bazen degisiklik istiyoruz. Fakat 14 bin masraf edecekseniz cok iyi dusunmelisiniz. Arabayi degistirmeniz daha mantikli olabilir. Belki biraz dah bekleyebilirsiniz daha fazla birikimle gonlunuze gore bi degisiklik olur.
Açıkçası şu an arabamı değiştirdiğimde yerine alacağım araç olarak 3.20 BMW 'yi görüyorum. Ancak şöyle bir hastalık var ki bi araca bineceksem mutlaka dolu paket olmalı. Malum M ya da 40. yıl paket fiyatları da belli. Üzerine min. 40-50 bin TL koymam gerekir. Böyle bir değişiklik yapacak gücüm ise şu an yok malesef. Elimdeki araç Highline pakete ek sunroof, u-led, durban jant, ergo koltuk ve geri görüş kamerası olan dolu bir araç. İnsan sırf değişiklik olsun diye de içine sinmeyecek bir değişikliğe gitmemeli diye düşünüyorum.

Merhabalar bence aracınız renk ve donanım olarak çok iyi görünüyor.Bahsettiğiniz değişimler yerine gerçek bir GTİ Golf almanız bana daha mantıklı geliyor.Tabi maddi imkanlar önemli.
Bu önerinin aynısını yakın bir arkadaşım da yaptı :)  Yalnız şöyle bir durum var ; ben aracın performansından da memnunum (gerektiğinde sakin kullanımda makul tüketim, gerektiğinde atik ve gücünü gösteren bir motor) ön tampon haricindeki görüntüsünden de. Bir de 2.el GTI almak çok içime sinecek bir durum da değil. Bu araçların nasıl kullanılmış olduğunu herkes tahmin eder sanırım. Motor büyüklüğünden dolayı vergi olayına hiç girmiyorum zaten. Bir de ortada "R" denen bir gerçek varken GTI 'a bakasım gelmiyor :)

 

Hocam 4 sene daha binecekseniz aracı gönlünüzce süsleyin derim. Ön panjur harici abt güzel ama panjur tüm güzelliği bozuyor bence. Yurt dışından gti boş far takımı getirmenizi öneririm. Gti tampon gti panjur ile havası çok daha güzel olur.
Hocam GTI boş far takımının tam olarak neye benzediğini kafamda canlandıramadım kusuruma bakmayın. Kırmızı çizgili farları biliyordum ben sadece o yüzden gözümün önüne gelmedi boş far takımı dediğiniz?   :D  Gerçekten GTI ya da gerçekten "R" olmayan araçlarda yapılan body kit işlemlerinden sonra "bana göre" amblemin durması bana biraz saçma geliyor. Sonuçta araba gerçekte öyle değil :)  Ama görsel olarak body kit fikrinin arkasındayım.

ABT 'nin yaptığı panjur ve ön lip işleminde parçalar aracın renginde boyanırsa bence görselliğe büyük katkı sağlıyor. Örnek olarak TR distribitörünün çektiği videoyu aşağıda paylaşıyorum.



 
14 bin verilmez bence  satarken kimse o bedeli düşünmez gibime geliyor.

satıp ustune 15 20 bin daha konup bi   A4 alınabılır.

 
Abt panjur dışında düşünceniz, yapmak istedikleriniz gerçekten güzel fakat 14.000 tl ciddi bir tutar. İyi düşünmek gerek bahsettiğiniz fiyata aracınızı satıp başka araçlar bakabilirsiniz. Veya modifiye için ayıracağınız fiyatı bir miktar düşürmeye çalışın çünkü 2. elde harcadığınız tutarın büyük bir kısmını kaybedeceksiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam benim görüşüm Golf'e o kadar masraf etmeye değmeyeceği yönünde. 

Saygılar.

 
Zevk meselesi ama üst çıtası gövde rengi alt pianoblack olma şartı ile abt panjur ve gti tampon mükemmel bir ön görüntü sağlıyor bence yan gti marşpiyel ve sol çift çıkış olma kaydıyla gti difüzör ile bütünlüğü sağlayabilirsiniz 

 
Bu ara abt panjur fiyatını bilen var mı? 

 
Hocam merhabalar,

Bence abt body kiti taktırmanız aracı hor kullanıp vuruk çiziği önemsemeyecek biri değilseniz ki yazdıklarınızdan tam tersi aracınıza önem veren mentalitede olduğunuz anlaşılıyor, kesinlikle mantıklı değil. Plakası kapalı paylaştığınız aracın sahibinin  arkadaşıyla görüşme imkanım oldu. Taktırdığı lipi 3 defa kırmış ki arabada mevcut 19' jant olmasına rağmen. Sizde 18' jant var durum daha da riskli olacaktır. 

Abt kit ayrı tutmak kaydıyla gti kit çok güzel olacaktır lakin jant modeliniz gti için uyumlu olmayacaktır. Durban jant için R-Line veya R body kit yaptırmanızın daha bütünlüklü ve estetik bir görüntü yakalayacağı düşüncesindeyim. 

Body kitten sonra da görüntüyü taçlandırmak için cam filmi, ardından spor yay veya coilover taktırırsanız bu görüntünün vereceği hazla aracınızı halihazırda kullanmayı düşündüğünüz 5-6 yıllık dilimde zevkle kullanırsınız.

Far olayına gelirsek, far almanın gereksiz masraf olacağı kanaatindeyim çünkü orijinal gti farı tek u. Bizdeki replica gti farları çift u o yüzden insanlarda gti'lar çift u algısı oluşturuyor lakin dediğim gibi gti orijinal olarak tek u'ya sahip. Bizdeki u ledlerden farkı bizdeki u'nun altındaki şerit krom iken onlardaki şeritin kırmızı olması. 

Saygılarımla,

 
Şahsi fikrim aracınız normal haliyle daha estetik ve iddialı olduğu yönünde.

 

@swaIIowed Bu kadar iyi ve güzel taşıta sahip olsam fabrika dışında cıvatasına bile elletmeye kıyamam. Mümkün olsa VW onaylı hava, VW onaylı su, VW onaylı yakıt koyup, pamuklara sarar keyfini sürerim :)

Tabi dediğiniz gibi zevkler ve renkler meselesi tartışılmaz.

 

Geri
Üst Alt