park sensörü


sarayutku

Üye
Katılım
1 Şub 2017
Mesajlar
203
Tepkime puanı
45
İsim
utku
Hayırlı günler arkadaşlar benim sorum şu sabah arabayı çalıştırıyorum.1-2 dakika ısınmasını bekliyorum ve arabayı 5-6 metre geri kaydırıyorum geri vitese takmadan ama şahit olduğum bir olay, iki defa son anda park halindeki araca vurmaktan kuruldum ben park sensörünün devreye girmesini bekledim ama girmedi. Acaba geri vitese takınca mı sadece park sensörü çalışıyor. Eğer 1-2 km gittikten sonra araba boşta da gitse park sensörü çalışıyor onda bir sıkıntı yok ama sabah ilk çalışmada böyle bir sıkıntı oluyor. Bilgisi olan var mı.

 
Öne ve arkaya ikisinden birine takmadan devreye girmiyor galiba. Benimde başıma geldi bir kere

 
@sarayutku hocam rica etsem benim için bir deney yaparmısınız , sabah yaptığınız boş'ta kaydırma hareketini yapmadan önce ,aracı çalıştırdığınızda ,aracı hareket ettirmeden öncelikle direksiyonu tam tur sağ ve tam tur sol yaptıktan sonra aynı durumu denermisiniz , bakalım senaryo tekrarlayacak mı? Yoksa sensörler devreye girecek mi ? Benim için denerseniz çok memnun olurum.

 
@DoğanARABACI biraz önce kontrol ettim direksiyonu en saga en sola cevirdim ve arabayi bosda kaydirdim park sensörü devreye girmedi ama ayni olayi arabayi vitese alip yaptim direk park sensörü devreye girdi.

 
Burada sensörün devreye girmesinde bi gariplik var . Benim tespitlerim şu şekilde . Ön sensörler daima aktif bende sürekli çalışıyor . Arka sensörler aracı ilk çalıştırmada geri vitese atmayınca devreye girmiyor . Ancak kırmızıda beklerken araç boşta da olsa  arka taraftan insan geçtiğinde arka sensör bu sefer çalışıyor . İlk çalıştırmada bi yazılımsal sorun var bence . 

 

Geri
Üst Alt