1.6 TDI HIGHLINE DSG / KARMAŞA


sdrc

Üye
Katılım
29 Ocak 2017
Mesajlar
35
Tepkime puanı
4
Konum
Sivas
İsim
Sinan
Merhabalar;

Daha önce neden Golf'te karar kıldığımı detaylıca yazmıştım; lakin yazıyı okumayanlara özetle şunu söyleyebilirim ki, DİREKSİYONUNA GEÇTİĞİMDE MUTLU OLDUĞUM ARAÇ tanımına tam olarak uyuyordu.

Ocak 15 gibi arabayı almak konusunda netkelip kaporasını ödemiştim. O vakitler makyajlı kasanın ağustos ayı gibi geleceğini düşünüyordum açıkçası. https://www.golftutkusu.com/index.php?/topic/3382-Sipari%C5%9Fi-Verdim%2C-Yorumlar%C4%B1n%C4%B1z%C4%B1-Merak-Ediyorum linkte bahsi geçen aracı almak için anlaşmıştık.

Arabayı 1 Martta teslim aldım ve inanın ilk andan itibaren keyif aldım. Hele işyerinden bir arkadaşımla deneme sürüşüne çıktığımda "ya araba gitmiyor, akıyor sanki yolda" ifadesini kullanması açıkçası beni çok mutlu etti.

Golf'ü her zorlamamda, sınır değerlere getirmemde yüzümde enteresan bi gülümseme bıraktı.

DPF rejenerasyonu denilen olayla 2-3 defa karşı karşıya geldim. bu biraz can sıkıcı geldi bana. tam olarak detayını bilmediğim için normal karşılıyorum ama bakalım ilerleyen zamanda ne olacak.

Adaptif hız sabitleyiciyi takip mesafesini hiçe sayarak kullanmayı başaramadım bi türlü. yani normal c.control gibi kullanılamıyor sanırım.

gelelim karmaşaya;

18 martta makyajlı kasanın geliyor olması beni üzmedi desem yalan olur. İlk kez bi araba alıp buruk kaldığım bir yanım oldu.

Umarım her şey güzel olur.

bu arada aracı aldıktan 2 gün sonra vag.com kodlamalarımızı yapan@fcsrn kardeşime çok teşekkür ederim.

8a4ac63df5f97f9be22c09094cf3f762.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun güle güle kullanın, ama arabayı aldıktan 2 hafta sonra makyajlı kasa haberi ciddi bir gol olmuş  s=bur2  satış temsilcisi uyarmadımı ?

 
Değerli Sinan Hocam;

Aracınızı gönlünüzden geçen donanım özelliklerine göre konfigüre ederek teslim almalısınız. Aracın size özel donanımlara sahip olduğunu bilmek dahi yeter.

Aracınız Mart ayında ve olması gerekenden biraz da geç teslim aldınız.

Sadece ACC için bile aracını değiştirmek isteyen dostlar var. 

Kullanmaya  alışmanız biraz zaman alacak ve sağ ve sol eliniz ile parmaklarınız diğer arabalardan farklı olarak hiç durmadan çalışacak.

Aracınızı teslim aldınız ve keşke denmeyecek kadar dolu bence aracınızın makyajlı kasası ile pek az yenilik geldi ve bunlar için elinizdeki uzay gemisine dönüşmüş aracı daha az sevmenizi veya bunca mutluluğunuzu gölgelemeye değmez.

ACC ve DCC hakkında şu yazıları okuyarak bilgi edinebilirsiniz.




 
@silvershadow forumu okudukça arabayla ilgili daha iyi bilgilere sahip olacağımız kesin. Teşekküe ediyorum üstad.

 
@sdrc hocam makyajlı kasayı bekleseydiniz kısa bir süre sonra yeni kasa ile karşılaşacaktınız. Sonu yok yani keyfini çıkarın.

 
Vaayyy hayırlı olsun abi.Ben senin yerinde olsam zerre pişman olmam.Çok güzel dolu dolu ömürlük bir golf aldın. :)

Ayrıca makyajlı golfü test eden test firmaları yürüyen yalıtım kalite olarak hiç bir fark olmadığını belirttiler zaten.Hayalet gösterge ve led far dışında bir nanesi yok.Hayaletide yakında takmaya başlarlar zaten.

 
Makyajlı golf inanın Golf 7 ye çok bir şey getirmiyor, üzülmenize hiç değecek birşey yok özellikle şuan aldığınız araç ile. 

 
Aracınız hayırlısı olsun güle güle tadını çıkara çıkara kullanın maşallah yok yok ben makyajlı kasanın geleceğini bilerek aldım aralık ayında aldım hiçte pişman değilim.bi tek makyajlı stoplar hoşuma gitti onuda alıp takarız

 
En belirgin değişiklikler hayalet gösterge ve 8" ekran. Bunlar sizin için çok önemli değilse can sıkmaya gerek yok. Aracınız dolu dolu keyifle kullanılacak bir araç Güle güle kullanın.

 
DPF uyarısı normal şartlarda uzun süre düşük devirde, şehir içi kullanımda zaman zaman karşınıza gelecektir. Ben de dizel kullanıcısı olarak bundan şikayetçiyim ama vitesi manuele çekip 4. viteste 3-3.5 devirlerinde 2-3 dakika kullanımda jenerasyona girer, uyarı silinir.

Güle güle binin hayırlı olsun.

 
2c22a693452adde7b915300dc346344c.jpg
@DumanG Hocam bende ayni dertten muzdarip im üç bin km si sehir ici Amasya kucuk yer 3-5 km mesafe kullanıyoruz birde fan acma derdi var harıl harıl çalışıyor Yalnız DSG de manuele almaya gerek yok bana aracı alırken almana gerek yok demişlerdi ve almadan da temizliyor

 
@DumanG Hocam bende ayni dertten muzdarip im üç bin km si sehir ici Amasya kucuk yer 3-5 km mesafe kullanıyoruz birde fan acma derdi var harıl harıl çalışıyor Yalnız DSG de manuele almaya gerek yok bana aracı alırken almana gerek yok demişlerdi ve almadan da temizliyor
Hocam muhtemelen o filtre düşük kullanımda kurum veya pislik birşey bağlıyor, dolunca uyarı veriyor. Gaza yüklenince atıyor diye tahmin ediyorum. DSG de öyle bir durum olduğunu bilmiyordum, ben manuele çekip 3000 devirde sürdüğümde yaklaşık 1 dakika içinde sönüyor. 

 
@sdrc hocam gule gule kullanin.maşallah.Allah kaza bela vermesin.makyajli kasada pek bir ekstra olmadigi icin uzulmenize gerek yok.bende sizden 1 hafta önce falan teslim aldim.hemde uygun fiyata.bugun almaya kalksam 16 bin tl civari fark vermem gerekiyor.bir tek led stop ve gunduz surus fari vs icin degmez bence.

DPF rejenerasyonu ile ilgili bende yaklaşık 2 haftadir uğraşıyorum.yalniz bende uyari cikmiyor devir 1 de seyrediyor ve fan aciyor.yani henuz uyari isigi yanmadi.

@silvershadow ve @ansolak hocam dahil,servis ve st ile uzun uzadiya gorusmelerim sonucu bunun olagan bir durum oldugunu ogrendim.onceki aracim TSI olduğu icin ve ilk dizel tecrubem oldugu icin sorularim bitmek bilmedi.burdan tekrar teşekkür ederim hocalarima.özellikle @silvershadow hocam hakkını helal etsin.gece gunduz demeden gene benle ugrasti :)

bu aksam eve gelirken @ansolak hocaminda dedigi gibi 2500-3000 arasi biraz kullanmaya gayret gösterdim.park ettigimde ibre normal seviyede yani 700'un bir tik altindaydi,ayrıca fan acmadi.

TSI motordaki sakin kullanim bunda surekli gecerli degil sanirim.
Değerli Serkan Hocam

Hakkım varsa helal olsun.

Bana kalırsa bu konu bir başlık olarak açılıp sizin tüm bulgu ve videolarınızla tam olarak tanımlamayı hak ediyor.

Neden mi?

Sayenizde bilmediğim bir çok şey öğrendim. 

Ortalığı birbirine kattık gecenin bir yarısı..

Burada emeği geçen @ansolak nickli  Ahmet ve @calik nickli Alper Hocama da teşekkürü bir borç bilirim.

 

@sdrc @Srkn @ansolak @silvershadow

Güle güle kullanın.

Özellikle kışın teslim alınan 0 km araçlarda DPF in dolu olması normal. Bende de aynısı oldu, Murat Bey ile konuştuk konuyu.

Kısa mesafe kullandığınızda kaç devir ile kullanırsanız kullanın, normal kullanıma göre, mutlaka erken dolacaktır. Endişelenmeye gerek yok, ya biraz yol yapmalı ya da rölantide 10-15 dakika bitirmesini beklemeli. Rejenerasyon sırasında stop ettiğinizde ertesi gün motor tekrar soğuk olacağı için kaldığı yerden devam edemez. Yeniden başlar, yine tam ısınmışken stop ederseniz yine rejenerasyon eksik kalır.

7/24 yardıma hazırız :)  Yeter ki dostluk güzellik olsun.

Selamlar herkese. 

 

Geri
Üst Alt