gözüne lazer yaptıran var mı


Lazer'ı askeri okul sınavları öncesinde 2005'li yıllarda İstanbul'da olmuştum, Şahsi önerim hiç olunmaması yönündedir, Dikkat ederseniz Gözü bozuk bir çok doktor özellikle göz doktoru vardır ve ameliyat olmaz. Kelin ilacı olsa misali :)  Ameliyat sonrası derecede gerileme sıfırlama yaşayanlar var sıfırlama gerileme sonrası eski haline gelen daha yüksek değerlere çıkanlarda var. Günümüz teknolojisi sürekli gelişiyor fakat şu yaşında olurmuydun deseniz olmaz hayatıma devam ederdim.

İnsan sağlığı halen çok komplike ve tam anlamıyla çözülemediği için kesin çözümü çoğu zaman getirmiyor. Siz sağlığınıza dikkat eder, Elektronik ekranlı oyuncaklardan uzak durur, Yapay ışıklardan uzaklaşırsanız zaten kendini rejenere eden bir yapıya sahibiz. 

Gözünüz ile ilgili çok fazla sorun yaşıyorsanız evdeki ışıklarınızı doğal ışıklar ile değiştirmenizi, Ekranlı elektronik aletlerden uzaklaşmanızı Özellikle Sağlığınıza dikkat etmenizi ve son olarak ta dinlenme odası olarak adlandırdığım, Evinizde karanlık rahat bir ortam oluşturup 1 saatlik dinlenme süreci geçirmeniz size iyi gelecektir. Sevgilerle :)  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Lazer'ı askeri okul sınavları öncesinde 2005'li yıllarda İstanbul'da olmuştum, Şahsi önerim hiç olunmaması yönündedir, Dikkat ederseniz Gözü bozuk bir çok doktor özellikle göz doktoru vardır ve ameliyat olmaz. Kelin ilacı olsa misali [emoji4] Ameliyat sonrası derecede gerileme sıfırlama yaşayanlar var sıfırlama gerileme sonrası eski haline gelen daha yüksek değerlere çıkanlarda var. Günümüz teknolojisi sürekli gelişiyor fakat şu yaşında olurmuydun deseniz olmaz hayatıma devam ederdim.
İnsan sağlığı halen çok komplike ve tam anlamıyla çözülemediği için kesin çözümü çoğu zaman getirmiyor. Siz sağlığınıza dikkat eder, Elektronik ekranlı oyuncaklardan uzak durur, Yapay ışıklardan uzaklaşırsanız zaten kendini rejenere eden bir yapıya sahibiz. 
Gözünüz ile ilgili çok fazla sorun yaşıyorsanız evdeki ışıklarınızı doğal ışıklar ile değiştirmenizi, Ekranlı elektronik aletlerden uzaklaşmanızı Özellikle Sağlığınıza dikkat etmenizi ve son olarak ta dinlenme odası olarak adlandırdığım, Evinizde karanlık rahat bir ortam oluşturup 1 saatlik dinlenme süreci geçirmeniz size iyi gelecektir. Sevgilerle [emoji4] 
Lazer sonrası yan etkiler olabilir elbette
misal bende derinlik hissi kayboldu
Yani yolda giderken tümsek ve çukurları yakına gelince farkediyorum
Doktorlar ince iş yaptığı ve hata yapmaktan doğal olarak çekindiği için ameliyat olmuyorlar [emoji4]
 
Öncelikle herkese merhaba.

Lazer Göz Ameliyatı yada halk arasında daha çok kullanılan adıyla "Göz Çizdirme" ameliyatı olmadan önce bende çok fazla araştırma yaptım. İnternetten olsun, çevremde Lazer Göz Ameliyatı yaptırmış arkadaşlarım olsun birçok insana danıştım, bilgi aldım ve baya baya konu hakkında detayları öğrendim. Neticede göz, ihmale şakaya gelmez. Öncelikle şunu söylemeliyim araştırma, soruşturma aşamalarında bana bir sürü kişi "yaptırma kör olursun, neden doktorlar gözlük takıyor, neden göz doktorları lazer olmuyor...vs falan filan" birsürü laf, söz söylediler. Korku ortamı yaratmak konusunda bizim insanımızdan daha iyisi yok. Yaklaşık 8 sene önce bu ameliyatı yaptırmış biri olarak söyleyebilirim ki, İYİKİ YAPTIRMIŞIM, İYİKİ YAPTIRMIŞIM, İYİKİ YAPTIRMIŞIM. Kesinlikle korkacak birşey yok. Bence "Felaket Tellallarına" (ki bu benim kişisel görüşüm ve bazı insanlar malesef yapıları gereği böyle) fazla kulak asmayın derim. Tabi bu benim şahsi fikrim. Memnun olmayanlarda olabilir ancak işinin ehli bir doktor ve kurum tarafından uygulandığı taktirde Lazer Göz Ameliyatı ile kişiler gözlük ve kontaktlensten kurtulabilir. Doktorunuz tecrübeli ve işini iyi biliyorsa, hastane iyi bir hastaneyse, kullanılan ekipmanlar ve lazer aleti günümüz teknolojisinin gerisinde değilse kesinlikle memnun kalmamanız gibi bir olasılık yok diyebilirim. Tüm bu özelliklere sahip doktorları ve hastaneyi nerde bulacağız derseniz; onuda yazının sonunda söyleyeyim.

Merak edenler için özetlemek gerekirse genel olarak kullanılan alet ve lazerden daha çok, kornea tabakasına uygulanan işlem bu lazer operasyonlarının adlarını ve farklarını oluşturuyor. Benim bildiğim teknikler Relex SmileLasikExcimer LazerPRK No-Touch, WaveFront, Femto Lasik, Lazer Presbyond... Ben Araştırma yaparken ençok bu teknikler karşıma çıktı ve yaptıran birçok kişininde bu tekniklerle ameliyat olduğunu gördüm. Bazı teknikler uzak görüş kusurlarının düzeltilmesinde, bazıları yakın görüş kusurlarının düzeltilmesinde, bazılarıda uzak, yakın ve astigmat tedavisinde kullanılıyor.

Biraz açıklama olması için size şöyle anlatayım. Mesela korneada kapak (Flep) kaldırılmadığında PRKNo Touch,
korneada küçük bir kapak kaldırıldımı Excimer LazerLasik (Bu teknik 2. nesil, ben bu teknikle tedavi oldum), korneada küçük kapakçık kaldırılmadan mikro bir kesi ile uygulandımı Relex Smile (Bu Teknik 3. nesil, Ben yaptırırken olsaydı Benim tercihim bu olurdu) olarak adlandırılıyorlar. Kimi teknikte uzak, yakın ve astigmat düzeltilebilirken kimi teknikle presbiyopi, yakın görüş kusurları tedavi edilebilmekte. Sizin göz rahatsızlığınız, görüş kusurunuz ne ise ona göre bir teknik belirleniyor. Çok detaylı bir göz muayenesi ve yapılan ölçümlerin ardından ameliyatınız için gereken tüm veriler derleniyor ve doktor tarafından uygulanacak tekniğe karar veriliyor.

Tüm tekniklerin avantaj ve dezavantajları mevcut. Bazı teknikler ince kornealı bireylere uygulanamamakta, onun yerine Uzman göz Hekiminiz sizin için en uygun lazer göz ameliyatını seçmekte ve başka teknikler devreye girmekte. Bu konuda ben doktoruma güvendim ve bencede benim durumum ve göz yapım için en iyi teknik uygulandı (Lasik). Bu konuda çok memnunum. Ben ameliyatı olduğumun ertesi günü cam gibi görmeye başladım, doktorumun bana verdiği damlaları aksatmadan kullandım ve süper hızlı bir şekilde iyileştim diyebilirim. Ameliyatın ertesi günü uyanır uyanmaz balkona koşup uzaklara bakıyordum ve görebildiğim herşeyi ilk okuma öğrenen çocuklar gibi okumaya çalışıyordum. O günki mutluluğumu anlatamam. Artık mükemmel keskinlikte görüyorum. Aradan 8 sene geçti halen bir bozulma yada görüş kaybı yaşamadım. Bu konuda araştırdıkça gördüm ki en iyi hekimler, teknik ve uygulama yapılan yer bence İzmir'deki hastaneler. Lazer göz ameliyatları konusunda yurtdışından birçok hastanında tercih ettiği hastaneler İzmir'de. Hatta ben ameliyat sonrası kontrol için gittiğim gün Londra'da bir kliniğe girdiğimi sandım. Bu turist kafilesi ne alaka derken öğrendim ki, o gün ingiltere'den gelen bir çok yabancı hastanın ameliyatı yapılacakmış.

Gelelim Lazer Göz Ameliyatı Olacaklara Tavsiyeler kısmına. Araştırın, sorun, soruşturun ve kendinize göre içinize en çok sinen yere karar verin ancak ben Lazer Göz Ameliyatı Olacaklara Bu Cerrahi Tıp Merkezini Öneriyorum : Lazer Göz Ameliyatı Tavsiye Göz Hastanesihttps://www.netgoz.net.

Netgöz Cerrahi Tıp Merkezi için diyebilirim ki kesinlikle pişman olmayacağınızı düşünüyorum. Ameliyat öncesi bilgilendirmeler, yapılan ileri tetkikler, doktorların tecrübesi, her açıdan mükemmel. Benim gibi araştırmacı ve titiz birine okadar güzel anlattılar, okadar güzel ilgilendiler ve korkularımı bertaraf ettiler ki anlatamam. Kafamda tek bir şüphe kalmadan, doktoruma, hastaneye ve personele(ki bence çok önemli, yardımcı olan personel çok ilgiliydi ve insana rahatlık veren, işini iyi yapan elemanlardı) tamamen güven duyarak ameliyat masasına yattım.

Bu arada benim teknikleri araştırırken esas olarak faydalandığım site: Lazer Göz Ameliyatı. Lazer Göz Ameliyatı konusunda aklınıza takılanları ve tüm teknikleri tek bir sitede derlemişler girip incelemenizi tavsiye ederim : Lazer Göz Ameliyatları Hakkında Herşey

Sağlıklı net bir görüş kazanmanız, gözlüklerinizden ve kontakt lenslerinizden kurtulmanız dileğiyle. :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam benim de gözlerim4.50 miyop iken lazer yaptırdım 10 yıl önce, ameliyat sonrasında yaklaşık 1 hafta batma ve kamışma gibi problemler yaşadım, devamında şükürler olsun iyiyim. Arada bazı gecelerde batmalarla uyanıyorum onun dışında problemim Yok, 6 ay önce gittiğim kontrolde göz numaramın 0.75 olduğunu söylediler. 

 
Benim de aklımda artık lazer olayı :/ özellikle halı saha olsun, yazın güneş gözlüğü tak çıkar 2. Gözlük taşı meseleleri olsun yorucu oluyor.

Normalde göze değemeyen, huylanıp hemen gözü sulanan biriyim 😁 lens de hiç kullanamadım bu yüzden.  Lazer sonrası en bariz yaşanan ağrı, acı ve sorunlar neler oluyor ve hangi aralıkta çekiliyor bu ağrı vs? 

 

Geri
Üst Alt