Motorun içerisinde giren kedilere nasıl önlem almalıyım.


YMT-61

Üye
Katılım
14 Şub 2017
Mesajlar
104
Tepkime puanı
43
İsim
Senol
Merhaba Arkadaşlar,

Golf 7 araç sahibiyim. Son zamanlarda kediler her akşam Motor haznesinin etrafında ( Kaput altında ) takılıyorlar. Havalar soğuk malum onlara da bir şey diyemiyoruz ama dün V kayışına sıkıştı zor kurtuldu hayvan.

daha önce bu durumla karşılaşmış arkadaşlarım var ise kurtulma yöntemleri ile iligili tecrübelerini aktarmalarını rica ederim. 

Ayrıca 2016 Golf 7' ler de Motor alt muhafaza yok mu? 

Teşekkür ederim. 

 
altta plastik muhafaza var. fakat egzos borusunun motordan çıkıp araç alt tarafına çıkışında küçük bir aralık kalıyor. muhtemelende oradan giriyor, minik sevimli hayvancıklar. benim aracın motor kısmınada giriyorlar, akü ve civarındaki parçalardaki tüy izlerinden belli oluyor. orayı kapatmak teknik açıdan sakıncalı. egzos borusu değer ve ses ve kokuya neden olur. 

dolayısıyla yapacak bir şey yok. akışına bırakmaktan başka. sadece şunu yapabilirsin; sevimli hayvancıkların motor çalışınca zarar görmemesi için çalıştırmadan önce lastiğe vurarak veya kaputu açıp kontrol ederek araçtan uzaklaştırırsın. :'(

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
@ft19 Abi akünün üzerindeki o koruyucu kapak sürekli açık ve akünün etrafında bolca tüyler:)  Bazen kaputun üstünde yatan bir aslan. Gizli özellikleri açtırınca aracı kilitlerken çıkan o çirkin korna sesi kedileri uzaklaştırıyor,aracı çalıştırmaya giderken iki kez dat dat yapınca motordaki kedi kaçıyor,emin olmak için kaputu açıp kontrol ediyorum

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
bende bu mevzu hakkında konu aççaktım kedinin girmesi bişey değil kablo dolu her taraf kopartırsa araç kısa devre falan yapar allah korusun yangın falan çıkartmasından korkuyom akünün üzerindeki korumayıda çıkardım attım zaten 

20170205_131659.jpg

20170205_131710.jpg

20170205_131718.jpg

 
@Yunus Emre Korumayı neden çıkardın Yunus, korumanın durması daha iyi değil mi?
bencede hemen geri takın.  ''kaş yapayım derken göz çıkarmayın'' misali , asıl o şekilde kısa devreye açık hale gelir. motor kaputu açıkken kazara aynı anda + kutup üzerine ve şaseyede değecek metal bir nesne kısa devre yaptırır. hem aracın elektrik aksamına hemde aküye büyük zarar verir. bu arada akünün patlaması yakınındaki insana ve canlıyada zarar verir.

 
@fcsrn kedi tüyüydü hep pislendi çıkardım başka araçlarda akü hep açıkta bişey olcağını sanmıyom

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Doğal sistem içerisinde malesefki İnsanlar kendileri dışında diğer varlıklara Hoşgörü ile yaklaşmayıp, Kendimize bile yaşam alanları bırakmadığımız için bu Yavrucaklar'da ısınmak korunmak adına bu çözümleri geliştirmişler iç güdüsel olarak.

Şahsi tavsiyem bu tarz ürünler yerine kaputa vurmanız, Daha emin olmak adına kaputu açıp bakmak en son olarak'ta Korna çalarak kontrol edilebilir. 

Evimde zıpır :) bi itim olduğu için ve çevremde bir çok İnsan hayvan beslediği için  bu muzurlar eksik olmuyor, Her sabah Rutin olarak kaput ziyaretini yapıyorum :)

Tabiki araç içine girip zarar vermelerini bende istemem fakat zarar verdiklerinde de açıkçası kıyamıyorum bu canlara, 

 
Benimde motora girmiş kedi hemde camurlu ayaklarıyla pati izleri mevcut. :)  zarar vermesın yeter yasasın motorun içinde aksam girsin sabah cıksın . hem fare girmez fare gırerse cok kötü sonuç meydana gelir işin o boyutunuda düşünün :D  

 
Hocam araca binmeden kaputa bi tik tik yaparsaniz.binincede hafif bi kornaya basarsaniz bence en etkili cozumdur☺☺kaputu acip bakmak bana zahmetli geliyoo biraz☺☺

 
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.  

Arabaya zarar vermesinden değil korkum, orada parçalanmış bir halde görmek istemediğimden önlem almak istiyorum. En son çıkan sesler ürkütücüydü ve o günden sonra hayvan cağız' ı bir daha göremedim. Sürekli gördüğüm değişik renkte bir kediydi. 

 

Golf 7 de şanzıman oradan girip akü üzerine yatıyorlar. Küçük bir keseye naftalin koyup akü yakınına bağlayın kedileri uzaklaştırılmış olacaksınız.

 

Geri
Üst Alt