sağa sola dönüşlerde içeriye soğuk hava girmesi


semihcankaya

Yeni Üye
Katılım
2 Şub 2017
Mesajlar
15
Tepkime puanı
3
İsim
özkan
arkadaşlar mrb,

motor ısındıktıktan sonra sıcak hava üflemede sorun yok fakat kavşaklarda sağa-sola dönüşlerde orta konsolun alt taraflarından diz hizasında bikaç saniyelik soğuk hava geliyo. düz giderken sorun yok. biraz araştırdım marka ve modelden bağımsız olarak biçok kişi aynı şekilde sorun yaşıyo. kimisi yanal hareketlerde sıcak hava soğuk hava yer değiştiriyo onu hissediyosun demiş, kimisi polen filtre kapağından demiş vs vs ama kesin çözüm bulan yok. fikri olan var mı??? öncelikle hazır kış aylarındayken deneyip dikkat edin fanı orta yada düşük kademede tutun bakalım sizde de olacak mı

 
Bende de oluyor bu sebebini merak ediyorum. Dönüşlerde soğuk hava geliyor alttan.

 
Başka forumlarda da okudum bu tip sorunu,bende de Golfte var Passatta yok.Diğer forumda ise Passatta bundan şikayet ediyorlardı.İlginç.

 
Hocam önceki aracımda çok araştırmıştım bu konuyu en son sizinde belirttiğiniz gibi havanın yer değiştirme teorisi aklıma yattı. Bu aracımda da aynı olay devam etmekte bende fiziğe karşı gelemeyeceğimi anlayıp bunu sorun olarak görmekten vazgeçtim.

 
Şimdiye kadar Ticarisinden bineğine birçok araç kullandım hepsindede oluyordu.Havanın yer değiştirdiğine kanaatinde olduğumdan hiç sorun edinmedim.Tabiat kuralı gibi düşünün.

 
Kendi sahibi olduğum mk2 fabia, b7 passat ve mk7 golf araçlarımın hepsinde oluyor bu durum :)

 
Havanın yer değiştirememesi :)

Taşıtın ivmesi yüksek olunca, hava ataletinden dolayı taşıtın dönmesine ayak uyduramıyor. Bir bakıma hava yerinde kalıyor siz soğuk havanın olduğu yere doğru yer değiştiriyorsunuz taşıt döndüğü için. 

 
Güzel bir konu. Bilgilenmeye devam


 
Evet malesef benim de zaman zaman başıma geliyor tam ısındığınızı düşündüğünüz anda sanki kapı açılmış gibi hava geliyor :)  Bütün hava kanallarım açık ve aynı derecedeler yine de sıcakhava homojen olmuyor :(  

 
bence düz giderken önden giren soğuk hava kabine gelene kadar radyatör ve motorun sıcağıyla ısınıyo.fakat yanal hareketlerde yandan giren hava ısınmaya fırsat bulamadan direk soğuk giriyo. fakat ilginç olan hava kanallarından soğuk gelmiyo alttan konsolun yan kenarlarından geliyo. sonuç olarak yalıtım yetersiz orda plastik parçaların ek yerleri var aralardan kaçırıyo.zaten plastiğe dokunun buz gibi

 
Vay arkadaş, bu durum hakikaten gerçekmiş, sizleri okuyunca yalnız değilmişim anladım.  Geçen hanımla giderken aynı şeyi hissedip dedim de tepkisi gülmek oldu. Çorapların ince galiba dedi sırıtarak.

 

Geri
Üst Alt