Bagaja dökülen et suyu


silvershadow

Emekli
Katılım
6 May 2015
Mesajlar
8,996
Tepkime puanı
1,332
İsim
Murat İNCİ
@major24

Ömer Hocamın ricası üzerine kendisinin adına şu konuyu açayım:

"Merhaba hocam. Uzun zamandır uğrayamadim foruma. Kısmet bugüne imiş 

Bizim arkadasda 3.20i var. Geçenlerde bagaja et suyu gibi pis kokan bir sıvı dökülmüş. Bunu nasıl temizleyebiliriz ? Çok pis kokuyor . Bagaj kapağının dosemesinden geçip kartonuna mı işlemiştir acaba ?"

 
Benim yıllar evvel fiat tipo model aracıma dondurulmuş balığın çözülmüş suları dökülmüştü. Aracın bagaj halılarını yan halılar dahil söktük oto yıkamacıda bol köpüklü ve tazyikli suyla yıkadık. Yaz sıcağında bir kaç saatte güneşin ortasında kurumuştu tabi. Tekrar araca taktıktan sonra koku sorunum ortadan kalkmıştı.

 
2005 yılında polo aracımın bagajına bir teneke peynir suyu döküldü. Bagaj pandizotunu yedek lastiğin olduğu yeri bir guzel yıkadım, yıkattım koku çıkmadı.

Ardından aracın içini ziebartta oksijen temizliği gibi birşey olduğunu söyledikleri bi sistemle yıkadılar koku çıkmadı.

Aracın taban Halisini kaldırdığımda altındaki izolasyon malzemesinde peynir suyunun mayalastigini farkettim aracı döşemeciye bırakıp komple söktürüp yıkattım koku çıkmadı. 

Kalorifer sistemine kokunun bulaşmış olabileceği söylendi oralara işlem yapıldı komple havalandırma borularına falan koku yine cikmadi :)  

umarim benimkisi gibi çaresiz bir durumla karşılaşmaz, akan sıvı sadece bagajda kalır inşallah. 

 
Hocam valet pro enzyme odour eater ürününü dökülen yüzeye sıkıp 15 dakika bekledikten sonra yine valet pronun carpet cleaner ürünü ile yüzeyi temizlemenizi tavsiye ederim bu gibi sıkıntılarda bahsettiğim yöntem %80  sonuç veriyor umarım sizinde işinizi görür.  Carpet cleaner ile yüzeyi temizledikten sonra halı yıkama makinesi ile mutlaka vakumlatın .

 
detaling ustalarım Bu konuda tecrübeli olacaktır onlara danışmakta da fayda vardır :

@Abdulkadir Gülbahar :)  

 
@Ender eğer kumaşta kaldıysa yukarda arkadaşların zikrettiği gibi bir ygulama çare olabilir.onların içi plastik mi kontrplakmı bilmiyorum. ama plastik ise bol su ile dışarda kimyasalla birlikte yıkanabilir.sıcak su. kaynar değil. :)  vakumlamak ta şarttır şarttır.

 
Kuzenimin 320d sine süt dökülmüştü. Hatta öncesinde suyla bi güzel yıkanmış bakterilerin çoğalması kolaylaşmış. Ardından arka koltuklara kadar bagaj döşemeleri sökülmüş ve temizlenmiş. (bulaştığı her yer temizlenmeli) ardından dr mat adlı ürünü uygulamış ve sorunu çözülmüştü.

 
Süt ve Süt ürünleri döküldüğünde kokuyu yok edemediği için aracını satanlar var. Siz biraz daha şanslısınız.. Benim aracımın bagajına da tiner dökülmüştü. Sürekli araçta poşetin içine Türk Kahvesi koyarak ve bol bol havalandırarak koku işini çözmüştüm. Geçmiş olsun. umarım uzun vadeli bir sorun olmaz..

 
Kömür de çok iyi koku emiyor. Mangal kömürü koyabilirsiniz

 
Kömür de çok iyi koku emiyor. Mangal kömürü koyabilirsiniz
Aynen Yusuf Hocam Doğru diyorsun. bir ara ben Uzun Tatile çıkmadan önce  Buzdolabına koymuştum Kötü koku olmasın diye. Sonuç almıştım :)  

 
geçmiş olsun 

bende evin 4.aracının bagajında balık taşımıştım güya sokak hayvanlaırnı besliyeceğiz .garipler balıkları yedide o balığın kanı bagaja akmış

bagajı temizlettim ordan arka koltuk döşeme altına kaymış heralde yazında oraları temizleteceğim

yaklaşık 3 aydır her sabah ağır bir balık kokusuyla biniyoruz

ben çözüm bulamadım ama bildiğim tek birşey var bagaj havuzu şart

 

Geri
Üst Alt