Ön Kaputta Taş İzlerinden Boya Kalkmış


Katılım
27 Haz 2015
Mesajlar
467
Tepkime puanı
279
Konum
BURSA
İsim
Hüseyin
Merhaba Arkadaşlar;

Dün fark ettim ön kaputa taş çarpmış boyayı kaldırmış. Daha önceden de vardı ama onlar daha ufaktı fazla önemsememiştim. Dün fark ettiğim gözüme büyük ve derin geldi. İleride ne gibi sorunlara yol açabilir buna ne gibi önlemler almak gerekir.

Benim şimdi ne yapmam gerekiyor rütuş boyası filan mı yaptırayım servise ne yapayım ?

20170129_134309.jpg

20170129_134309(1).jpg

 
hocam  geçmiş olsun öncelikle   daha önceki aracım mk6 şeker beyazıydı    oje ile kapatıyordum ufak tefek taş izlerini :)

rütuş daha önce uyguladıysanız olabilir fakat   yukarı tarafta kalan izler fazlasiyla derin  umarım arkadaşlar gereken şekilde yardımcı olur

 
Servisten şase numaranıza göre rötuş boyası ve verniğini alıp uygulayabilirsiniz.

Kendi aracımdaki o şekil izlere önce boyasını sürüyorum, bir müddet kuruduktan sonra verniğini sürüyorum çok belli olmuyor. Ender elektroniktede mevcut http://enderelektronik.com.tr/rotus-boya.html ayrıca kaputumda bu durumlar için yarım film uygulaması var, sizde kaplattırın derim ilerideki daha büyük taş izlerinden korunabilirsiniz..

Geçmiş olsun...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Rötüş boyasını fırçayla mı sürüyorsunuz hocam @Yasin  Beyaz oje ile kapatsam belli olur hocam sanki @Mertcan21
hocam aşşağıdaki  koyu beyaz oje ile tamamen görünmez olabilir  fakat yukarıdakiler için dediğiniz şekilde olabilir fakat 2 3 kat şeklinde deneme yapılabilir  fakat en doğrusu yasin hocanın dediğini uygulamak veya  bi boya ustasından teklif alın hiç uğraşmadan 50 60 tl gibi rakama halledilir gibi duruyor  hiç başım ağrımasın dersenız

 
Rötüş boyası almak mantıklı gibi ileride başka yerlerde de lazım olabilir. 

 
@huseyinkaraduman Rötuş boyası oje kutusu gibi çalkalayıp açtığınız zaman kapakta fırça mevcut, direk uyguluyorsunuz.. Verniğinide geçtikten sonra kuruyunca daha sağlam oluyor. Oje banada çok uymaz gibi geliyor. Aracınızın şasesine uygun bu ürünü tercih edin derim. Tampon vs şehir içi küçük çizilmelerde güzel faydası oluyor.. 

 
Böyle bir olay benim on kaputta da mevcut. şimdilik bişi yapmadım ama yaz aylarında belki bir işlem yapabilirim. Ben aracın orjinal renginde Boya yaptırdım spoyler yaptırdığım da . biraz fazla yaptırmıştim boyayı bu gibi durumlarda kullanırım diye. bagajda duruyor [emoji16]

 
Aynı şey benim de başıma geldi. Forumda konusu mevcut. Forum donanimhaberde bir arkadaş rötüş boyası satıyor ondan alıp rötüş işlemini yapacam. Havalar bir düzelsin..

 

Geri
Üst Alt