Yalıtım İzolasyon Hk.


Katılım
26 Ara 2016
Mesajlar
158
Tepkime puanı
2
İsim
Gökay
Selamlar Dostlar;

Son günlerde boşluktan sanıyorum yalıtım ve izolasyon ürünlerini inceliyorum, Başlığı gördüğünüzde napıyor bu ne diyor şeklinde beyninizden sözcükler uçuyordur tahmin edebiliyorum :)  Biliyorum Golf 7 Yalıtım konusunda Segmentinde iyi durumda fakat ben dış sesleri dahada kesmeyi planlıyorum. Davlumbaz iç kapılar bagaj taban şeklinde yalıtım planlaması düşünüyorum. İnternette bir çok ürün var bu konuyla ilgili, Dikkatimi çeken ürün ise Adetaş yapının sunduğu yalıtım 8 ve 9 olarak adlandırdığı ürünler. Bu ürünleri öncesinde kullanan yada kullanıcı tanıdığı olan arkadaşlarım varmıdır. Yoksa deneme usulu ufak parçalar halinde alıp testler yapacağım.

Saygılarla,

 
Bende bu konuyu merak ediyorum. Daha önce bu konuda bi uygulama yapan arkadaşlar yorum yaparsa bizde bilgi sahibi oluruz.

 
Hocam golf kullanıcılarının izolasyon ile ilgili sıkıntıları olmadığı için uygulama yapmış arkadaş bulmak çok zor ama leon kullanıcılarının çoğu böyle uygulamalar yapıyor. Hatta youtube da "Noyan" ın kanalında kardeşi Halil Kağan'ın leonuna uygulama yapmışlar onun videosu var. O video en azından kullanılacak malzemeler konusunda yardımcı olur. 

 
Haklisiniz golf sehir ici icin tatmin edici yalitimda, fakat uzun yol ve yuksek suratlerde tahmin ettigimiz gibi ruzgar sesleri rahatsiz edici. Ayrica 110 km ustunde rahatlikla cam kenarlarindan ses ve hava girisini hissedebilirsiniz ben fazla takintiliyim bu konularda. Golf'u aldigimda yine 6 ay 1 sene civari kullanip satarim diyordum fakat son zamlardan sonra uzun bir sure binmeyi planliyorum. Yalitim olarak dynamat firmasi en populer firma fakat gumruk ve vergilendirmelerden dolayi cok yuksek fiyatlarda. Ayrica Sql ses sistemi yapma planim var bu yuzden standart fabrika cikis yalitimlar bu sistemleri cok verimsiz kiliyor. Noyanlarin uyguladiklarini izledim fakat cok standart islemler yaptiklari.

Suan aklimdaki sistemi yurt disi kaynaklarindan uygun fiyatlara dusurmeye calisiyorum. Yaklasik 2 ay icerisinde arac ici komple soyularak yalitim ve ses sistemi montajini tamamlamayi planliyorum.

 
@Salvination hocam 110-120 den sonraki rüzgar sesini kesebilmek pek mümkün görünmüyor çünkü aynalardan ve A sütunundan geliyor. Bu ses A sütununa içten yapılacak uygulama ile azaltılabilir ancak aynalara yapacak birşey yok.

Ben öyle kendi yapabileceğiniz uygulama aradığınızı sanıyordum bu yüzden onu önerdim. Hatırı sayılır bir bütçe ayırıp profesyonel birşeyler arıyorsanız o konu hakkında pek bir bilgim yok maalesef. Hocam bulduğunuzda buradan paylaşırsanız hem beni hem forumumuzu bilgilendirmiş olursunuz.

 
Merhaba.

Oto muzik sistemleri uzerine ciddi bir bilgi birikimi ve montaj tecrubesi olan birisi olarak pek cok arabaya izolasyon yaptim.hatta isabettir ki bugun golf e ses sistemi montajina basladim.havalarin soguk olmasi ve izinde olmam sebebiyle isi biraz agirdan aliyorum.bitince sizlerle de paylasacagim nasipse.

Piyasada izolasyon uzerine bilindik/bilinmedik pek cok marka var.

Tereson sp100/sp300

Wurth

Erkurt

Focal (bam-xl-xxl-xxxl seklinde ebata gore kodlu)

Macoustic

Cervin vega

Yukarida yazdiklarim kolaylikla temin edebileceginiz urunler.

Fiyati en pahali olmakla birlikte,uygulamasi en kolay ve max verim alacaginiz urun focal dir.zaten ses sistemi montajinda dis etken seslerini kesmek icin kullanilmakta hepsi.

F/p urunu olarak ben kapi saclarim ve kapi dosemelerimin arkasina macoustic,bagaja ve arka koltuk altina ise cok daha kalin olan erkurt lardan kullanacagim.

El beceriniz varsa kendiniz cok rahat bu uygulamayi yapabilirsiniz..

 
Merhabalar,

2016 ve sonrası Golf 7'lerde kapı içlerinde izolasyon malzemesi (elyaf dolgu veya yapıştırılmış akustik levha gibi) kullanımını araştırıyorum. Henüz kapıları açtırmadım, daha önce kapılarını açtırıp içlerine bakmış arkadaşlar acaba fabrika çıkışı bir izolasyon uygulaması görmüşler midir?

Isı ile yapıştırılan akustik levhalar (Würth) mevcut, bunlar büyük oranda titreşim sönümledikleri için hem kapı içinde oluşan yoldan kaynaklı uğultuları engelliyor hem de müzik sisteminde daha dolgun bas ve orta sesler almanıza imkan sağlıyor. 

 
Fabrika çıkışı izolasyon tabi ki var hocam. Daha iyisi mümkün ama

 
Focus MK3 kullandıktan sonra Golf'ün ses yalıtımı bana mükemmel gelmişti. Bana yapılacak bu işlem çok gereksiz geliyor şu anda. Focus kullanan bütün arkadaşlarım ise bütün kapıları, tabanları, davlumbaz içlerini ve bagaj zeminlerini bitüself ve üzerine firex kapladılar. Adetas Yapı'nın ürünlerini inceleyebilirsiniz. Wurth falan kullanıp ekstra masraf yaratmaya gerek yok diye düşünüyorum kendimce.

 
Değerli Fırat Üstadımızdan pozları isteyelim @Gtd_StyLe

Konuyu ilgili başlığa taşıdım bilginize

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Fabrika çıkışı izolasyon tabi ki var hocam. Daha iyisi mümkün ama
Aslında merak ettiğim kapı içlerinde ne oranda malzeme kullanıldığı. Bu bölgeler bir çok orta ve alt segment araçta boştur ve bu yüzden kapılardan teneke gibi ses gelir. Golf 7 için bu konuda bir fotoğraf bulamadım. Önden malzemeyi alıp kapıları açtırdığımda süpriz olsun istemiyorum :)

Malzeme olarak da Würth'ün ses izolasyon levhalarını düşünüyorum. Malzemenin ilgimi çeken kısmı ısı ile yapışması ve yüzeye göre kolay şekil alması. Girintili çıkıntılı yerlerde çoğu malzemeyi kesip biçip ona göre şekil vermek gerekiyor, kesik sayısı arttıkça da boşlukları iyi kapatmak için daha çok işçilik oluşuyor ve malzemenin etkinliği düşüyor. Golf'ün stepne havuzunda tek parça havuzu kaplayan bir katman koymuşlar. Muhtemelen çoklu parçadan yapsalar daha ucuza gelirdi ama malzemenin etkinliği düşeceği için tek parça kullandıklarını düşünüyorum.

Lastik ve asfalt sesini biraz azaltırsam (rüzgar sesi için hem fitil ve kapı ayarlarının iyi olması lazım hem de fitillerin içine dolgu yapmak gerekeblir) gayet konforlu olacak. 

 
Golfün kapılarında yaklaşık 1-1,5 belki 2 cm kalınlığında yalıtım süngeri var. Ancak sadece ön kapılarda mevcut. Arka kapılar boş, bende düşünüyorum. 

 

Golfün kapılarında yaklaşık 1-1,5 belki 2 cm kalınlığında yalıtım süngeri var. Ancak sadece ön kapılarda mevcut. Arka kapılar boş, bende düşünüyorum. 
Ön taraf passat arka taraf Polo olmasının sebebi belli oldu.

 

Geri
Üst Alt